Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Deep Purple kizárta, hogy bárkivel is játsszon a régi tagok közül a beiktatáson

Elég komoly kavarás alakult ki a Deep Purple Rock And Roll Hall Of Fame-be történő beiktatása kapcsán. Az már eldőlt, hogy a zenekar jelenleg aktív felállása annak ellenére is ott lesz a gálán, hogy két tagját nem iktatják be a dicsőségcsarnokba – Ritchie Blackmore viszont, aki eddig egyébként mindig lesajnálóan nyilatkozott az egész dologról, a jelek szerint nem vette ezt jó néven…

Már biztos, hogy nem lesz jelen a Rock And Roll Hall Of Fame április 8-ai beiktatási gáláján Ritchie Blackmore, a Deep Purple eredeti gitárosa, aki idén, két évtizednyi kihagyás után visszatér a rockhoz. Blackmore felbukkanására eddig sem számított különösebben senki, hiszen a korábbi években mindig azt mondta, egyáltalán nem érdekli a dicsőségcsarnok, egy frissen kiadott közlemény fényében azonban úgy tűnik, mégis elment volna. „Ritchie-t az a megtiszteltetés érte, hogy meghívást kapott a beiktatási ceremóniára”, áll egy frissen kiadott közleményben, amelyet Blackmore menedzsmentje adott ki. „Elkezdte egyeztetni a megjelenését, de aztán megkaptuk a Rock And Roll Hall Of Fame elnökének üzenetét, aki arról értesített bennünket, hogy Bruce Payne, a jelenleg turnézó Deep Purple menedzsere nemet mondott. Ezért aztán Ritchie nem lesz jelen a beiktatáson, de őszintén köszöni a támogatást mindazoknak, akik rá szavaztak.”

Joel Peresman, a Rock And Roll Hall Of Fame vezetője ugyanakkor tagadta, hogy bárkinek is ajtót mutattak volna még azelőtt, hogy egyáltalán bármi is történt volna. Mint fogalmazott, Ritchie továbbra is szívesen látott vendég a gálán. „Semmiképpen sem mondtuk neki azt, hogy ne jöjjön el”, mondta Peresman a Rolling Stone-nak. „Teljesen valótlan állítás, hogy valaha is ilyesmit tennénk. Meghívtuk, hogy eljöjjön, élvezze az estét, és vegye át az elismerést. Ugyanakkor elismerem, hogy megpróbáltam egyeztetni a jelenlegi Deep Purple, illetve Blackmore menedzsmentjével, hogy hozzunk össze egy egyszeri újjáalakulást a ceremónián, viszont erre Bruce Payne azt mondta, nem akarnak Ritchie-vel játszani. Számtalan hasonló helyzet fordult már elő a dicsőségcsarnok története során: sokszor sikerült félretenni a nézeteltéréseket erre az egy estére, aztán másnap mindenki ment a maga dolgára.”

A Deep Purple viszont a jelek szerint valóban nem akar Blackmore-ral játszani a gálán, de ez cseppet sem meglepő annak fényében, hogy Ian Gillanék eddig is kizárták ezt. Sőt, Gillan legutóbb még saját maga sem akart elmenni a beiktatásra, mivel az aktív Purple két újabb keletű – de egyébként nagyon rég a bandában játszó – tagját, Steve Morse gitárost és Don Airey billentyűst nem iktatják be. „Nehéz döntés elé állítottak bennünket, amikor kiderült a beiktatás ténye, mert mindannyian meglepődtünk rajta, hogy Steve Morse és Don Airey nincsenek a beiktatandók listáján”, áll az énekes frissen kiadott közleményében. „Ian Gillan, Ian Paice és Roger Glover végül kompromisszumos megoldásban állapodott meg az intézménnyel, amelynek révén ott leszünk a gálán. A beiktatottak elfogadják a díjat, utána pedig a jelenleg aktív, élő Deep Purple játszik majd. Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy senkit sem állt szándékunkban felbosszantani ezzel a döntéssel: egyszerűen csak Steve és Don felé szeretnénk kifejezni így a megbecsülésünket. Múlt héten beszéltem David Coverdale-lel, aki tökéletesen megértette, miért határoztunk így. Köszönjük, David, úriember vagy. A mostani eseményt leszámítva sem állhatnak elő olyan körülmények, amelyek hatására bármiféle újjáalakulás történhetne. Szóval mind menjünk fel a színpadra, rázzunk kezet egymással, mosolyogjunk bele a kamerákba, és kezeljük ezt az egészet méltóságteljesen, tisztelettel minden jelenlegi és korábbi tag iránt, hiszen egy nagyon különleges családot alkotunk így együtt.”

A Purple-t valószínűleg egyik leghatalmasabb rajongója, a Metallica dobosa, Lars Ulrich iktatja majd be a Rock And Roll Hall Of Fame-be.

 

Hozzászólások 

 
#6 Svet 2016-02-22 22:39
Idézet - Tóth Szalai Márton Pablo:
Élő legendák picsognak a Hall Of Fame-en, beszarok, ez jobb, mint Robert De Niro bohóckodása (értem úgy, hogy szegény már tíz éve bolondot csinál magából) abban az új szarban Zac Efronnal :D


Ne fikázd! Az egy jó film! :D
Nekem bejött! ;)
Idézet
 
 
#5 Tóth Szalai Márton Pablo 2016-02-22 01:58
Élő legendák picsognak a Hall Of Fame-en, beszarok, ez jobb, mint Robert De Niro bohóckodása (értem úgy, hogy szegény már tíz éve bolondot csinál magából) abban az új szarban Zac Efronnal :D
Idézet
 
 
+2 #4 Béla 2016-02-21 20:24
Legutóbb Gillan már úgy nyilatkozott, hogy időközben beszélt Blackmore-ral és kibékültek. Jon Lord halála előtt napi levelezésben állt vele, Paice és Glover pedig nem veszett vele össze. Mindannyian 70 felett vannak már, lehetne ennyi eszük, hogy erre az egy alkalomra egy színpadra lépnek és eljátsszák a Smoke on the watert és kész.
Idézet
 
 
+4 #3 trollmagnet 2016-02-21 20:03
Ez így már kabaré...
Már nem azért de Blackmore az, akit a leginkább be kéne iktatni végre
Bírom Steve Morse-t is, de ez így röhejes... Deep Purple Blackmore nélkül az RNRHOF-ban
naviszlát
Idézet
 
 
+8 #2 bogar 2016-02-20 19:08
Idézet - Tóth Szalai Márton Pablo:
Csak én gondolom úgy, hogy ez a hall of fame-es dolog egy semmirevaló rongyrazas?, azaz mégiscsak jo valamire, arra, hogy ez alkalommal jol ossze tud veszni mindenki mindenkivel.


Értem amit írsz, de ez sem teljesen igaz.
Pár évvel ezelőtt a KISS tök profin kezelte a helyzetet. Felment az eredeti négyes és nagyon elismerően beszéltek egymásról.
Így is lehet.
Idézet
 
 
+10 #1 Tóth Szalai Márton Pablo 2016-02-20 16:06
Csak én gondolom úgy, hogy ez a hall of fame-es dolog egy semmirevaló rongyrazas?, azaz mégiscsak jo valamire, arra, hogy ez alkalommal jol ossze tud veszni mindenki mindenkivel.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.