Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Black Star Ridersként, két régi tag nélkül folytatja tovább a Thin Lizzy

Black Star Riders néven adja ki új lemezét a Thin Lizzy, akik nemrég Budapesten is felléptek, és pár hónapja döntést hoztak arról, hogy az album már nem a legendás elnevezés alatt jön ki. Ezzel párhuzamosan a zenekarban személyi változások is történtek.

A Thin Lizzy októberben, nem sokkal a magyar koncert előtt jelentette be, hogy a felvett új nagylemezt nem ezen a néven jelentetik meg. A banda innentől fogva Black Star Riders néven fut majd tovább, ám mindez nem várt személyi változásokkal is együtt jár: Brian Downey dobos távozott a csapatból, mert nem kíván részt venni az albumhoz kapcsolandó újabb kimerítő turnékon, Darren Wharton billentyűs pedig a Dare ügyeire szeretne koncentrálni a jövőben. Mindez azt vonja maga után, hogy a jelenlegi felállásban mindössze egyetlen régi Thin Lizzy tag maradt Scott Gorham gitáros személyében. A banda új dobosa Jimmy DeGrasso (Y&T, Suicidal Tendencies, Alice Cooper, Megadeth, Dokken satöbbi) lett, Ricky Warwick énekes/gitáros, Damon Johnson gitáros és Marco Mendoza basszer pedig természetesen továbbra is teljes mellszélességgel állnak az ügy mellett.

A Black Star Riders januártól kezd el stúdiózni első, Kevin Shirley producerrel rögzítendő nagylemezén, ami a tervek szerint 2013 májusában kerülhet a boltokba a Nuclear Blast gondozásában. A banda az első olyan formációk egyike, amelyet már a korábbi roadrunneres A&R legenda, Monte Conner igazolt le a céghez és annak megújított amerikai részlegéhez, a Nuclear Blast Entertainmenthez. Gorhamék az európai fesztiválokon kezdik meg a koncertezést a nyár elején, és a programban természetesen továbbra is ott szerepelnek majd a Thin Lizzy klasszikusok.

A döntés hátteréről Ricky Warwick a koncert előtt a Shock!-nak is nyilatkozott.

 

Hozzászólások 

 
#2 kamikaze 2012-12-27 12:55
Azért így már nagyon is érthető a névváltoztatás! Ha Downey, mint az egyetlen őstag (aki végig együtt játszott a Lizzyben Lynottal) sem lesz a csapatban, már semmiképp se hívhatták volna így magukat. Az egyetlen ,,eredeti" tag így csak Gorham maradt, aki azért egy személyben nem viheti tovább a nevet, ezt be kellett látni. Neki viszont a Lizzy után volt egy jó bandája, a 21 Guns, egy igen jó lemezzel! Ha legalább azt a szintet hozzák, jó zenét várhatunk tőlük!
Idézet
 
 
#1 chino the hero 2012-12-23 15:08
Nem mondom, jobban is megerőltethetté k volna magukat a névválasztást illetően. Vagy ez a Black Star Riders csak nekem tűnik klisésnek és fantáziatlannak ? Főleg egy Thin Lizzy után. A Kyuss Lives! legalább király névre cserélte az eredetit (Vista Chino).
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.