Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Biohazard: Evan Seinfeld megszólalt a kilépéséről

Kurta-furcsa távozása óta első ízben kommentálta a Biohazardból történt kilépését Evan Seinfeld, aki jelenleg új csapatával, az Attika 7-nel készül első lemeze július végi megjelenésére. Evan különösebben nem ment bele távozása részleteibe, de pár okot azért megjelölt.

„A Biohazard az én bandám volt: én alapítottam, én írtam a zenét, a szövegeket, én neveztem el a lemezeket, én nyomtam le a turnékat", magyarázta Evan a Horns Up Rocks!-nak. „Mindig magammal azonosítottam a zenekart, de ahogy haladsz előre, úgy változnak a dolgok, és néha olyan messze kerülnek az eredeti elképzeléseidtől, hogy nem tarthatóak tovább. Nem ugyanaz a drog már, és nem tudsz tőle betépni."

Evan leszögezte: nagyon is elégedett az idén év elején megjelent, még vele készült visszatérő Biohazard lemezzel. „A Reborn In Defiance kimondottan jó album, de szövegileg őszintén szólva kissé alulinspirált voltam, és nem tudom, észrevettem-e ezt a munka közben... A lemez elkészítése emellett állati hosszú és fárasztó munkának bizonyult, aztán ehhez képest végül meg sem jelent az Egyesült Államokban. Rohadt sok időt és energiát fektettem abba az anyagba, és nem igazán tudom, mire számítottam eközben. Amikor felmerült annak lehetősége, hogy Rustyval (Rusty Coones gitáros, az Attika 7 főnöke) játszhatok... Nem akarok a Biohazardról beszélni állandóan. A lényeg, hogy elkerülhetetlen volt a váltás, tényleg változásra volt szükségem. Minden nap az járt a fejemben, hogy valami újba szeretnék fogni, és hagyni ezt az általam teremtett dolgot, hogy méltóképpen emlékezhessen rá mindenki. Amikor elkezdtünk Rustyval zenélni, ráleltem valamire a hangomban, amiről mindig is tudtam, hogy ott van, de nem jöttem rá, hogyan juthatok el hozzá. Azt hiszem, erre próbáltam célozni, amikor azt mondtam, változásra volt szükségem. Nem éreztem úgy, hogy elértem a teljes kapacitásomat énekesként."

Az Evan utódjával, Scott Robertsszel kiálló Biohazard július 20-án, este 23.30-tól a Hegyalja Fesztivál Borsodi nagyszínpadán lép fel.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.