Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Billboard: hetedik a Dream Theater, kilencedik a Metallica

0906dtA Dream Theater a szokásos jó helyezésekkel kezdett a világ nagy lemezpiacain új nagylemezével, a Metallica pedig még egy ezerszer kiadott dalokkal teli koncertlemezzel is beverekedte magát az amerikai Top 10-be – nagyjából így summázható a múlt hét hard rock/metal kiadványainak sorsa eladási szempontból.

34 ezer példányban kelt el a megjelenés hetében a Dream Theater új lemeze az Egyesült Államokban, amellyel a zenekar a Billboard Top 200 hetedik helyén kezdett. Mindez nem jelent elmozdulást a legutóbbi, 2011-es A Dramatic Turn Of Events 36 ezer példányos nyolcadik és a 2009-es Black Clouds & Silver Linings 40 ezres hatodik helyéhez képest. James LaBrie-ék eddig Finnországban produkálták a legjobb helyezést, itt ugyanis a második helyen indított az album, de a németországi negyedik pozíció is komoly eredmény (és érdemi különbséget ez sem jelent az előző két anyag harmadik helyéhez képest). Az album Hollandiában szintén a negyedik, Svájcban az ötödik, Norvégiában a hetedik, Nagy-Britanniában pedig a tizenötödik helyet csípte meg – nagyjából e helyezések is rímelnek a korábbiakra.

A múlt héten a Metallica is új anyaggal jelentkezett, méghozzá Metallica Through The Never (Music From The Motion Picture) címmel – miként a címből is látszik, az Antal Nimród rendezte film soundtrackjéről van szó, egy dupla koncertalbumról. Egyben ez az első olyan audio-kiadvány is, amelyet már a banda saját kiadója, a Blackened Recordings grundol. A lemez 25 ezer példányos eladással a Billboard Top 200 kilencedik helyén indított, ami a Metallica státuszához képest nem tűnik valami nagy eredménynek, de ha tekintetbe vesszük, hogy dupla anyagról van szó, amelyen ráadásul koncertverzióban is milliószor kiadott dalok szerepelnek, azért megállapíthatjuk, hogy nem olyan rossz ez, és elég messze van még az az idő, amikor a csapat leszállóágba kerül…

A múlt hét harmadik fontos hard rock/metal kiadványa, Sammy Hagar új albuma, a más előadókkal közös kollaborációkat rejtő Sammy Hagar And Friends a Billboard-listab huszonharmadik helyéig jutott a maga 15 ezres első heti eladásával.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 pumpika666 2013-10-03 11:38
"A lemez 25 ezer példányos eladással a Billboard Top 200 kilencedik helyén indított, ami a Metallica státuszához képest nem tűnik valami nagy eredménynek, de ha tekintetbe vesszük, hogy dupla anyagról van szó, amelyen ráadásul koncertverzióba n is milliószor kiadott dalok szerepelnek, azért megállapíthatju k, hogy nem olyan rossz ez, és elég messze van még az az idő, amikor a csapat leszállóágba kerül…"
arról nem is beszélve, hogy náluk ez a sokezres heti eladás folyamatosan, akár hónapokig is eltart majd, míg a dream-nél ez olyan jellegű, mint itthon az új ossián lemezek megjelenésekor, hogy ki lehet írni a címlapra, hogy mahasz első hely, de kb 2 hétig, utána meg zuhanórepülés, az elején a mag megveszi a lemezt, utána meg csak pár darabok potyognak el :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.