Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Beugrik a régi haverokhoz a géppuskalábú

Egy régi zenésztárs és barát, Gene Hoglan segíti ki a Forbiddent két európai fesztiválfellépésen, miután Mark Hernandez dobos nem tud fellépni a Bay Area thrasherekkel. A tavaly másfél évtized után egy kiváló új lemezzel visszatérő zenekar reaktivizálódása abszolút sikeresnek tűnik, hamarosan újabb amerikai turnéra indulnak.

Mark Hernandez családi kötelezettségei miatt nem tud részt venni az április 21-ei norvégiai Inferno Fesztiválon, illetve a 23-ai német Metropole Rurh Festen, így a csapatot az a Gene Hoglan segíti ki, aki jelenleg a Fear Factory főállású ütőse, de korábban a Dark Angeltől a Death-en és a Strapping Young Laden át a Testamentig egész sor kiváló zenekarban megfordult már. A Forbidden újjáalakulása óta velük is játszott már néhányszor, amikor éppen úgy hozta a sors. „Emberemlékezet óta nagy cimborák vagyunk a forbiddenes srácokkal, Craig Lociceróra pedig testvéremként tekintek, mióta csak a Death és a Forbidden együtt turnézott még a múltban", kommentálta a beugrást Hoglan. „Arról nem is beszélve, hogy fanatikus rajongónak tartom magam. Az összes lemezükkel sikerült felülmúlniuk az előzőt a Forbidden Eviltől kezdve egészen a bámulatos műalkotás Greenig, és ez tényleg sokat elárul róluk. Nehezen tudnék megnevezni még egy bandát, akiknél ennyire természetesen következtek volna be teljesen váratlan fordulatok a hangzásuk fejlődése során."

A Forbidden pár év szünet után a Chuck Billy megsegítésére összetrombitált Thrash Of The Titans turnéra állt össze 2001-ben, majd 2007-től kezdtek el tényleg aktívan koncertezni. Sokáig megelégedtek a fesztiválozással, de végül tavaly elkészült a visszatérő lemez, az Omega Wave is. Az albumot igen jól fogadta a kritika, és a banda iránti érdeklődést mutatja, hogy júniusban újabb amerikai turnéra indulnak a Revocation, a White Wizzard és a Havok társaságában. „Mivel tavaly télen a gazdasági helyzet egy rakás turnét hazavágott, úgy döntöttünk, csökkentjük a jegyárakat", mondta a turnéról a gitáros/főnök Locicero. „Ez minden egyes bulira vonatkozik, a belépőjegyek az összes koncerten 10-15 dollárba kerülnek majd, így minden Forbidden rajongó megengedheti majd magának, hogy eljöjjön, és akár a haverjait is elhozhatja."

A zenekar régi tagságát Craig mellett Russ Anderson énekes és Matt Camacho basszusgitáros képviselik a jelenlegi felállásban, a másodgitáros pedig a Testamentet és a Nevermore-t is megjárt Steve Smyth.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.