Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Benante helyett Dette dobol az Anthraxben az európai turnén

Nem jött át Európába az Anthraxszel a csapat zenei agya, Charlie Benante, aki teljes egészében kihagyja a New York-i thrasherek Motörheaddel közös aktuális turnéját a kontinensen. A közelebbről nem meghatározott személyes okok miatt távol maradó Benante helyén Jon Dette (ma Animetal USA, korábban Slayer, Testament) ül a cucc mögött.

November 5-én indult az angliai Wolverhamptonban a Motörhead és az Anthrax turnéja, ám a New York-i metalosok soraiból hiányzik a dobos Charlie Benante, aki egyben a csapat zenei agya is. Scott Ianék nem részletezték az okokat, csupán annyit mondtak, hogy Benante személyes ügyekkel törődik odahaza. Nem tudni, hogy ezek a személyes ügyek a dobos nyári magánéleti balhéival állnak-e összefüggésben vagy sem, de az biztos, hogy az elmúlt időszakban Charlie több Anthrax megmozdulást is kihagyott például édesanyja halála, illetve egy kézsérülés miatt. Előbbi miatt Gene Hoglan, utóbbi esetben a Shadows Fall ütős Jason Bittner helyettesítette az Anthraxben.

A helyettes Jon Dette (a képen) 1995-ben került be a Testamentbe, ahonnan hamarosan távozott, majd 1996-ban egy rövid ideig dobolt a Slayerben is, amikor Paul Bostaph éppen jazzprojektje, a The Truth About Seafood ügyeivel foglalkozott inkább. Dette végül nem maradt sokáig a helyén, mert Kerry Kingék nem voltak maradéktalanul elégedettek az élő teljesítményével. Ezután egy rövid ideig ismét játszott a Testamentben. Hogy az Anthraxben mit domborított, abból az alábbi wolverhamptoni felvételből kaphatunk ízelítőt.

Aki látni szeretné a Motörheadet és az Anthraxet, annak december 3-án Prágáig kell utaznia. Új Anthrax nagylemez valószínűleg nem várható 2013 vége előtt, de azt már most is látni, hogy a csapat jövő augusztusban ismét Európában játszik a fesztiválokon. A lengyelországi Polish Woodstockon, Wackenben és a Bloodstockon már biztosan ott lesznek.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.