Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bécsben és Prágában is fellép júliusban a Guns N’ Roses

Bejelentette a Not In This Lifetime turné európai koncertjeit a Guns N' Roses. Budapest – mint ahogyan az várható is volt – nem szerepel a listán, bécsi és prágai koncert azonban lesz.

0727gnr

Közzétette európai koncertdátumait a Guns N' Roses, akik a Távol-Keleten és Ausztráliában nyitják a 2017-es évet, majd utána május végétől érkeznek Európába. Az alábbi menetrend véglegesnek is tekinthető, mivel a csapat július 27-étől már ismét Észak-Amerikában játszik majd, a most bejelentett dátumok alapján egészen szeptember közepéig. Magyar koncert tehát nem lesz.

A teljes koncertlista az alábbi:

Május 27. Dublin, Slane Castle
Május 30. Bilbao, Estadio San Mames
Június 2. Lisszabon, Passeio Martimo De Alges
Június 4. Madrid, Estadio Vicente Calderon
Június 7. Zürich, Letzigrund Stadium
Június 10. Imola, Autodromo
Június 13. München, Olympiastadion
Június 16. London, Olympic Park Stadium
Június 20. Gdansk, Stadion Energie Gdansk
Június 22. Hannover, Messe
Június 24. Werchter, Werchter Classic
Június 27. Koppenhága, Telia Parken
Június 29. Stockholm, Friends Arena
Július 1. Helsinki, Hameenlinna Festival Park
Július 4. Prága, Letnany Airport
Július 7. Párizs, Stade De France
Július 10. Bécs, Ernst Happel Stadion
Július 12. Nijmegen, Goffert Park
Július 15. Tel-Aviv, Hayarkon Park

A bécsi és a prágai koncertre egyaránt december 9-én, 10 órától indul a jegyelővétel.

 

Hozzászólások 

 
+2 #32 rózsi 2017-03-30 09:11
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - rózsi:
Kedves mínuszolgató szerkesztő úr!
-

Nem mínuszolgattala k. Konkrétan pluszokat látok jelen pillanatban a hozzászólásaidn ál. Ennyire pitiánernek ne nézzél már :D


Jól van, na, csak ki akartam ugrasztani a nyulat a bokorból.:)
Idézet
 
 
#31 Draveczki-Ury Ádám 2017-03-30 07:58
Idézet - rózsi:
Kedves mínuszolgató szerkesztő úr!
-

Nem mínuszolgattala k. Konkrétan pluszokat látok jelen pillanatban a hozzászólásaidn ál. Ennyire pitiánernek ne nézzél már :D
Idézet
 
 
+2 #30 rózsi 2017-03-30 07:21
folyt.:

- "A gázsi kivételével ezek viszonylag fix, jól tervezhető összegek az ügyvezető szerint, és nagyjából minden koncertnél ugyanúgy kell velük számolni." - Akkor hogy lehet az, hogy idén a Guns koncertjegy 10 ezerrel olcsóbb Prágában, mint Bécsben?
- Hogy lehet az, hogy az ár mellett a másik állandó kifogás a helyszín hiánya? Miközben Madonna, AC/DC, Guns, Rammstein Prágában, Bécsben egy füves réten vagy reptér melletti senki földjén is tud koncertet adni, nem kell hozzá feltétlenül se aréna, se stadion. Budapesten miért nem tudják megoldani? A szervező nem talál egy nagy füves üres területet sehol Budapesten vagy közelében?


- Hogy lehet az, hogy Prága sokkal kisebb város, sokkal kevesebb lakossal, mint Budapest és ott két-három évente játszik a Metallica, Rammstein, nálunk meg 6-8 éve voltak utoljára? Hogy lehet az, hogy Prága, ami kisebb város, össze tudja hozni az AC/DC koncertet is tavaly, Budapest meg nem? Ugyanez idén a Guns esetében. Biztos vagyok benne, hogy idén a bécsi Guns koncerten 30-50% lesz a magyarok aránya. (Én a prágaira megyek.) Tehát megfizetné a magyar rajongó az árat Budapesten is, ha vállalja a külföldi koncertet az utazás, szállás pluszköltségéve l növelve is. Még sincs itthon koncert, mert állítólag nincs rá fizetőképes kereslet, miközben a magyar orrba-szájba jár külföldre koncertre.”
Idézet
 
 
+2 #29 rózsi 2017-03-30 07:20
Kedves mínuszolgató szerkesztő úr!

Ajánlom szíves figyelmébe a livenation üv. magyarázkodása alatti gtx nevű hozzászóló írásait (2017.03.24. 17:56:19) továbbgondolásr a, mintegy folytatva a #28 hozzászólásomat .

idézem:

http://www.origo.hu/kultura/20170322-miert-lesznek-egyre-dragabbak-a-magyarorszagi-koncertek.html


Kedves Cikkíró és Interjúalany!
- Összefoglalva, nem lehetséges, hogy csak simán arról van szó, hogy a magyar szervezők szimplán nem tudnak jól alkudni, lobbizni, szervezni? Vagy pedig arról, hogy a külföldi eseményekhez képest kicsit sokkal jobban akarnak keresni a magyar szervezők és helyszínt adók, mint külföldi kollégáik? És ez van a közvélemény részére szépen lefordítva úgy, hogy "hát a sztár sokat kér". Hát igen, biztos igaz, hogy a sztár sokat kér, de ez nem magyarázza azt, hogy külföldön ugyanarra a koncertre olcsóbb a jegy, pedig a fizetések és életszínvonal magasabb. Azt gondolom tehát, hogy a probléma itt keresendő: "a jegyterjesztési költségek, a zenekar ellátásának és elszállásolásán ak költségei, a helyszín bérleti díja, a kiszolgáló személyzet bére, a marketing, a koncert biztosításának költségei, és persze a szervező, a Live Nation elvárt profitja is".
- Apropó, jegyterjesztési költségek? Szerintem nagyjából 10-15 éve létezik a print-at-home módszer. Mi kell hozzá? Szerver, szoftver, vonalkódleolvas ó. Ugye ennek nincsenek gigászi költségei. Gigászi költségei a hagyományos értékesítésnek lehet. 2017-ben senki nem meri felvállalni, hogy a print-at-home legyen a döntő vagy kizárólagos értékesítési csatorna?
- Végül, kedvenc példám, hogy 2010-ben az AC/DC az osztrák Wels városban lépett fel, ahol a lakosság száma 60.000 fő. Budapesten 2 millió lakos van (33-szor több), de 2016-ban nem bírtuk idehozni az AC/DC-t. Ugye senki nem akarja ez az ÁFA-kulccsal és hasonlókkal magyarázni..."
Idézet
 
 
+2 #28 rózsi 2017-03-23 14:28
Ugyan a cikkben elhangzanak a szokásos okok (hogy miért nem tudnak elhozni egy csapatot Mo.-ra), lásd pl. ÁFA, de itt van mindjárt az ellenpélda, hogy a kedvezőbb ÁFA miatt ezúttal állítólag Prágában mégsem olcsóbb az álló, mint Pesten…..

A fő ok, amiről lentebb írtam, itt van e cikkben, ebből szemezgetek…egy úttal attól tartok, ha lesz a Gn'R esetében 2. EU kör 2018-ban, abból is kimaradunk...:


http://www.origo.hu/kultura/20170322-miert-lesznek-egyre-dragabbak-a-magyarorszagi-koncertek.html

"Ami viszont folyamatosan változik, az a dollár forinthoz viszonyított ára, illetve a zenekarok „árfolyama”.

A helyszín mellett az is alapvetően befolyásolja a zenekarok értékét, hogy hány koncertet tud/akar vállalni a zenekar Európában.

.....a jegyeladásból származó nettó bevételnek bőven több mint a fele a zenekarnál landol majd.


Borsos László [Live Nation] szerint az emelkedésnek csak a közönség tűrőképessége szab határt.
A zenekarok annyit fognak elkérni a jegyekért, amennyit csak tudnak, mert a lemezeladásból származó bevételek drasztikus csökkenése miatt a fellépések lettek a legfőbb bevételi forrásaik. „A trend teljesen egyértelmű.

A '90-es években azért indultak el turnézni a zenekarok, hogy promózzák a cédéjüket. Most a Metallica-jegyért ingyen le lehet tölteni az új lemezt.
Teljesen más a két szituáció” – mondja Borsos László.
Idézet
 
 
+1 #27 Zoli 2016-12-08 15:35
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - Zoli:
Júliusban már lehetne szabadtéren a koncert. Azt sem értem
hogy a hajógyári szigetre miért nem lehet koncertet szervezni a sziget időpontján kívül.

Igen, tényleg akad sok mező az országban, csak éppen a dolog kicsit bonyolultabb ennél. :) Vagy mire gondolsz? Koncerthelyszín valóban a Hajógyári az egyetlen jelenleg, ahol ekkora méretben lehet gondolkodni, de ahogy írtam, aki szervezőként szóba jöhet, annak sem olyanok a költségek, hogy gondol egyet, aztán kifizeti.

Mikor a sziget van akkor nem mező? Értem hogy magasabbak a költségek, de a nagyszínpadot kéne csak felépíteni. Amúgy Novarock is egy mezőn van...
Idézet
 
 
+2 #26 frontiers 2016-12-08 09:19
Azt hiszem az mindent elmond Bécsről, hogy életem legdrágább jegyét ott fizettem ki a Stones 2014-es koncertjére. Mindenhol máshol olcsóbb volt már akkor is a jegy. Ez dupla szopóág a magyaroknak, mert az egy dolog, hogy hozzánk nem jön senki, de a legköüzelebbi elérhető helyszín, egyben a legdrágább is.
Idézet
 
 
+4 #25 rózsi 2016-12-08 08:51
Idézet - frontiers:
A túlárazottságho z meg csak annyit, hogy nem a jegyárak mentek fel, hanem itthon voltak jelentősen alacsonyak a jegyárak, ami miatt most isszuk a levét....


De, a jegyárak is felmentek, 5-10 évvel ezelőtt még a legdrágább helyszínen, Bécsben is 50-60 eurónál mozogtak a csúcszenekarok Prater és Sporthalle jegyárai, ma viszont a kakasülőre is min. 80-90 Euróért kapsz belépőt.

Szerintem elsősorban a lemezpiac megszűnésének a levét isszuk, ezt kompenzálják azzal a zenekarok, hogy a koncertbelépőkb ől próbálják behozni a kiesőt....
A 90-es években még alig volt koncert, ahol volt kiemelt állórész, aztán ez a 2000-es években már állandóvá vált, ma pedig már van FOS1, FOS2, míííting, VIP, presale, biszem-baszom csomagok.
Kicsit leegyszerűsítve , ironikusan megfogalmazva, de tudomásul véve a piac ez irányú tendenciáit: a 90-es években sima állóval elég volt futni a kapunyitásnál és 5-10 méterről láttuk a bulit, ma sima állóval a félpályáról lehet csak bámészkodni.....
Idézet
 
 
+3 #24 rózsi 2016-12-07 21:17
Helyszínnel kapcsolatban:

Felesleges állandóan azzal jönni, hogy nincs nálunk nagy stadion, hisz' az olaszoknál is Forma1 pályán lesz az egyetlen koncertjük, holott Italia tele van 5csillagos stadionnal....

Prágában sem stadionban lesz, hanem kivitték a repülőtérre.
Csak 2 példa a közelből, de a turnén akad még helyszín, ahol szintén nem stadionban játszanak.
Konklúzió: nálunk a Hajógyári sziget és Mogyoród tökéletes választás lehetett volna.


Jegyárakkal kapcsolatban:

Előre féltem, hogy a régiónkban ne Bécs legyen az origó, mert ott legendásan durva jegyárak vannak!
De, sajnos ők lettek. Zágráb, Pest kimaradt, pedig ezek olcsóbbak lettek volna. (Pest picivel, Zágráb jóval....pl. adó miatt)
pl. U2 360 turnéján olcsóbb volt a körön belüli kiemelt álló Zágrábban, mint Bécsben a sima álló.......Jovi-nál ugyanez volt a helyzet.
De maradva a jelenben és a Gn'R-nál: lengyeleknél és cseheknél is kifejezetten olcsón árulják a jegyeket Bécshez képest, valaki 17eFt-ért vett sima állót Prágába. Bécsben a sima álló több, mint a duplája!!
De direkt megnéztem az eventimpontde oldalon a 2 német helyszínt is és összehasonlítot tam Bécs hasonló kategóriájú jegyeivel, a németeknél 5-10 euróval olcsóbb ugyanaz a helyár.

Konklúzió: simán teltházas bulit lehetett volna csinálni Magyarországon (sziget vagy hungaroring) a prágaihoz hasonló, de még egy picit magasabb jegyárakkal is......
Direkt hozzá hasonlítom, mert ott is a livenation a fő szervező.
Fájó, hogy a livenation Prágát erőltette és sajnálom, hogy Bécs minden fontos bulit el tud vinni a régióban, mert ott vannak a legbrutálisabb árak Európában.
Idézet
 
 
+3 #23 cifrakdaniel 2016-12-06 16:26
Idézet - Matney:
Azt tudja valaki, hogy ilyen turnéknál van-e valami kizárólagossági megegyezés? Olyasmire gondolok, hogy "OK, megszervezzük a fellépést Bécsben és kifizetjük a millió dollárjaitokat, ti viszont nem léptek fel n km-es körzetben t időn belül".

Ha jól tudom akkor van ilyen. Már egészen kis zenekaroknál is. RHCP szerintem ezért is novemberben játszott Bécsben és nem Pest után. Mert volt még ott egy prágai buli. Szlovákia is sokaknál kimarad. Az más kérdés, hogy jó helyzetben vannak a környékükkel: Bécs, Prága, Katowice, Krakkó, Budapest. Velünk ellentétben.
Idézet
 
 
+1 #22 Draveczki-Ury Ádám 2016-12-06 14:00
Idézet - Zoli:
Júliusban már lehetne szabadtéren a koncert. Azt sem értem
hogy a hajógyári szigetre miért nem lehet koncertet szervezni a sziget időpontján kívül.

Igen, tényleg akad sok mező az országban, csak éppen a dolog kicsit bonyolultabb ennél. :) Vagy mire gondolsz? Koncerthelyszín valóban a Hajógyári az egyetlen jelenleg, ahol ekkora méretben lehet gondolkodni, de ahogy írtam, aki szervezőként szóba jöhet, annak sem olyanok a költségek, hogy gondol egyet, aztán kifizeti.
Idézet
 
 
+2 #21 Zoli 2016-12-06 13:38
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - RobertThorn:
Érdekük lenne a zenekaroknak, hogy minél többen tudjanak eljönni egy koncertre, de ilyen árakkal ez viszont nem lesz örökké biztosítható. Nem éppen jó irány ez se, ami épp most folyik :S

Nézd meg a szóban forgó turné adatait, vagy azt, milyen nézőszámok előtt koncerteznek a Gunshoz hasonló csúcsligás zenekarok, a Stones, a U2, Springsteen, az AC/DC (...) és a többiek. Ezek a számok pont azt mutatják, hogy ezekre a dinoszauruszokr a mindig, akárhol, akármennyiért elmennek az emberek.

Én úgy tudom (több vonalról is), hogy volt puhatolózás a Guns felé itthonról, de azzal sajnos nem nagyon lehet mit csinálni, ha Népstadion híján nincsen megfelelő helyszín. Itt 50-60-70 ezer ember biztosan kellene ahhoz, hogy érdemes legyen megrendezni a koncertet, és az a 3 millió dollár, amibe a zenekar kerül, mind a két cégnek (Live Nation, Sziget) megterhelő lenne így is, akik egyáltalán szóba kerülhetnek a hazai piacon ennél a szintnél. Mindehhez vegyétek hozzá, hogy nálunk jóval magasabb az áfa, mint a cseheknél vagy az osztrákoknál, és szűkebbek a pénztárcák is.

Szerintem itt most felesleges bárkit is hibáztatni, ez nem jótékonyság, hanem üzlet, méghozzá a legkeményebb szinten.

Júliusban már lehetne szabadtéren a koncert. Azt sem értem
hogy a hajógyári szigetre miért nem lehet koncertet szervezni a sziget időpontján kívül.
Idézet
 
 
+3 #20 Matney 2016-12-06 13:33
Azt tudja valaki, hogy ilyen turnéknál van-e valami kizárólagossági megegyezés? Olyasmire gondolok, hogy "OK, megszervezzük a fellépést Bécsben és kifizetjük a millió dollárjaitokat, ti viszont nem léptek fel n km-es körzetben t időn belül".
Csodálom egyébként, hogy Délkelet-Európa teljesen kimaradt, pedig azt hittem, akár több országból is bevonzva az embereket legalább egy állomás megérheti itt is.
Idézet
 
 
+4 #19 kamikaze 2016-12-06 13:22
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
itt most felesleges bárkit is hibáztatni, ez nem jótékonyság, hanem üzlet

A hazai szervezők részéről igen, így van. Viszont a ,,politikai oldal" vastagon ludas. Több, mint negyedszázaddal a rendszerváltás után ki...ott szánalmas, hogy ebben az országban nincs egy olyan alkalmas stadion (vagy más helyszín), ahol ilyen rendezvényeket meg lehetne tartani (és akkor az átlag jövedelmekről nem is szóltam). De a kisebb, zárt koncerttermekke l is ugyanez a helyzet. Nincsenek 3-8 ezer nézőt befogadó igazán jó helyek. Ezeket persze nem az éppen hatalmon lévőknek kéne megcsinálni, de a feltételeket megteremteni ahhoz, hogy vállalkozók fantáziát lássanak az építésben és azt követően a működtetésben, az a kötelességük lenne. Vajon hány évtized kell még ahhoz, hogy az adózásban majd azt követően az üzleti életben is érvényre jusson a teljesen hétköznapi normális működés?
Idézet
 
 
+2 #18 RobertThorn 2016-12-06 12:56
"Ezek a számok pont azt mutatják, hogy ezekre a dinoszauruszokr a mindig, akárhol, akármennyiért elmennek az emberek."

Igen, _ma_ még elmennek az emberek, _ma_ még mehetnek ilyen sikerrel ilyen turnék. Én arról beszéltem, hogy pár évvel később viszont bizony lesznek nagy pofára esések, hogyha nem változtatnak ezen a tendencián. Engem csak az aggaszt, hogy kilátásban sincs, hogy valaki nagyobb név ezt felismerné.

De nem tudom. Lehet hogy a helyzet reformációjának elkezdése Dave Grohlra vár.. Momentán nem ismerek más embert, akinek lenne elegendő agytekervénye és elég szőr a tökén, hogy egy ilyet meglépjen - vallom ezt amellett, hogy egyébként jómagam sikítva menekülök a Foo Fighters zenéje elől.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.