Shock!

április 21.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Beating The Odds: íme a második új Liquid Tension Experiment-dal!

Tavasszal érkezik a Liquid Tension Experiment harmadik lemeze, amelyről most a második számot is bemutatták. John Petrucci, Mike Portnoy, Jordan Rudess és Tony Levin instrumentális projektje tavaly jelentette be újjáalakulását.

0112lte

Március 26-án jelenik meg az InsideOutnál a Liquid Tension Experiment harmadik nagylemeze, amely simán csak az LTE3 címet viseli. „A fő okot az egész 2020-as őrület jelentette”, mondta a Revolvernek Mike Portnoy a visszatérés ütemezéséről. „Elsősorban a járvány és a lezárások tették lehetővé a dolgot. De már sok-sok éve szó van róla. Tíz éve léptem ki a Dream Theaterből, és amíg ott játszottam, nem lett volna sok értelme visszahozni az LTE-t, hiszen a két zenekar három tagja azonos. Aztán kiléptem, utána pedig ismét sok évbe telt, mire begyógyultak a sebek, véget ért a drámázás, és leülepedett a felkavart por. Ezután lett ismét igazán jó a kapcsolatom Johnnal és Jordannel. Ami a zenei oldalt illeti, Jordannel pár éve közösen játszottunk a Cruise To The Edge hajófesztiválon, Johnnak pedig ott volt a tavalyi Terminal Velocity szólólemeze. Szóval úgy tűnt, végre megfelelő lehet az időzítés. A járvány pedig megteremtette számunkra a lehetőséget, hiszen épp egyikünk sem volt turnén. Így aztán összeegyeztethettük a naptárakat, és elkészült a lemez.”

Portnoy szerint a zenei összhang ma is tökéletes a tagok között. „Johnnal huszonöt éven át szerző- és producertársak voltunk. A tavalyi szólólemezén kicsit más volt a szereposztás, hiszen ott az ő albumáról volt szó, nem pedig a Dream Theaterről, ahol együtt írtunk és közösen végeztük a produceri feladatokat. A Terminal Velocitynél nekem más feladatok jutottak: John írta a teljes lemezt, én pedig kiszolgáltam. Ez a sessionista- vagy bérzenész-szerep is komfortos, de amikor néhány hónappal később ismét összejöttünk, hogy felélesszük a Liquid Tension Experimentet, ismét a kettőnk közötti természetes összhang kapott teret a közös dalszerzésben, a közös munkában, a közös döntéshozatalban. Miután ismét ez lett a felállás, teljesen úgy működött minden, mint mielőtt otthagytam a Dream Theatert: egyből kényelmesnek érződött a helyzet.”

lte_cA dallista az alábbi lesz:

01. Hypersonic (8:22)
02. Beating The Odds (6:09)
03. Liquid Evolution (3:23)
04. The Passage Of Time (7:32)
05. Chris & Kevin's Amazing Odyssey (5:04)
06. Rhapsody In Blue (13:16)
07. Shades Of Hope (4:42)
08. Key To The Imagination (13:14)

A The Passage Of Time című dal már ismert, most a Beating The Odds is meghallgatható. A bónuszlemezre majdnem egy óra improvizált jammelés kerül. A Liquid Tension Experiment a '90-es évek második felében két kiváló albumot jelentetett meg, amelyek a maguk idejében óriási visszhangot váltottak ki a színtéren, de a Dream Theater evolúciója szempontjából is nagy hatásuk volt, hiszen Jordan Rudess az itteni munka révén került be végül a csapatba.

 

Hozzászólások 

 
#3 loup 2021-02-27 19:58
Nagyon örülők, hogy ez így összejött. :)
Idézet
 
 
#2 Torzonborz 2021-02-27 17:47
Idézet - kamikaze:
Jordan meg növeszti a rőzsét! :D


Vagy csak fél fodrászhoz menni, magának meg nem meri letolni nullás géppel. :D
Nem túl előnyös. :P
Idézet
 
 
#1 kamikaze 2021-02-27 11:29
Ez is jó, mint az előző. És kb. ugyanannyi benne a DT-s zenei elem, csak egy kicsit más felfogásban. Jordan meg növeszti a rőzsét! :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.