Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bay Area legendák emlékeznek Paul Baloffra

Bonded By Baloff: A Decade Of Remembrance néven rendeznek speciális emlékkoncertet Oaklandben a február 2-án már tíz éve halott eredeti Exodus énekes, Paul Baloff tiszteletére. A koncerten az Exodus, a Possessed, a Forbidden és a Heathen már biztosan játszik.

Paul Baloff, az Exodus első énekese, akinek nevéhez a banda korszakalkotó 1985-ös debütje, a Bonded By Blood feléneklése is fűződik, 2002. január 31-én agyvérzést kapott, kómába esett, majd miután beállt nála az agyhalál, február 2-án lekapcsolták a gépekről. Baloff mindössze 42 éves volt, és korábban nem küzdött egészségügyi problémákkal, stroke-ja mindenkit meglepetésként ért a környezetében.

Paul halálának tizedik évfordulója tiszteletére egykori kollégái nagyszabású emlékkoncertet rendeznek február 4-én Oaklandben, a Metro Operahouse-ban. A Bay Area színtér legendái közül már biztosan ott lesz az Exodus, a Possessed, a Forbidden és a Heathen, de lesz egy kisebb színpad is relatíve ismeretlen bandákkal, és bizonyára speciális vendégek is felbukkannak majd a rangos eseményen.

„Paul sokat tett hozzá a metal műfajhoz, és öröksége tovább él", mondta Gary Holt, az Exodus gitárosa Baloff halálának ötödik évfordulóján. „Mit is mondhatnánk egy olyan fickóról, aki mindössze egy lemezt vett fel élete során, és a mai napig thrash legendaként emlékszik rá a világ? Emeljük poharunkat és közben figyeljünk a tárcánkra, mert lehet, hogy Paul éppen mögöttünk áll!"

Baloff hangja mindössze két Exodus lemezen hallható: a néhány éve Let There Be Blood címmel újravett Bonded By Blood mellett 1997-ben megjelent vele egy Another Lesson In Violence című koncertlemez is. Egy időben énekelt a Hiraxben is, illetve sokáig dolgozott saját bandája, a Piranha beindításán is, ám ez a csapat végül nem tudta kinőni magát. Halálának évfordulóján természetesen mi is megemlékezünk róla a Klasszikushock rovatban a Bonded By Blooddal.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 suizidium 2011-12-19 09:27
nos igen, az Another lesson in violence-nél ütősebb koncertlemezt azóta se hozott össze senki. R.I.P. Paul
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.