Shock!

május 17.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Baroness: Baizley karját majdnem amputálni kellett

A georgiai Baroness nyáron az év egyik legfontosabb rocklemezét jelentette meg a Yellow & Green albummal, ám az utóbbi hetekben sajnos nem a sikeres turné miatt hallhattunk róluk, hanem súlyos angliai buszbalesetük okán. John Baizley énekes/gitáros egy interjúban elárulta: a műtét előtti napon még úgy tűnt, kar nélkül kell tovább élnie.

A Baroness busza augusztus 15-én, déli fél 12 környékén csúszott meg egy viadukton az angliai Bath közelében, majd átszakította a szalagkorlátot és több mint tíz métert zuhant. A bal lábát és karját tropára törő Baizley mellett Allen Blickle dobos és Matt Maggioni basszer csigolyatöréseket szenvedett, egyedül Pete Adams szólógitáros úszta meg a balesetet könnyebb sérülésekkel.

„A sebészem elképesztő munkát végzett", mondta Baizley a Metalsucksnak. „Elárulhatom, hogy még magukat is lenyűgözték vele... A műtét előtti napon még az amputációról beszéltünk, illetve arról, hogy soha többé nem fogom tudni használni a kezemet. Főleg a karom felső csontja került borzalmas állapotba: azt sem tudták megmondani, hol húzódnak a törésvonalak, annyira elcsúszott minden a helyéről. Az eredetileg három órásra tervezett beavatkozás végül nyolc órán át húzódott. A dokik megmondták a feleségemnek és az anyámnak, hogy nem tudják pontosan, mi történik, még egy óra kell, aztán még egy óra és még egy óra – és mindenki baromira aggódott. Amikor magamhoz tértem, megkérdezték, ökölbe tudom-e szorítani a kezemet, és amikor sikerült, boldogok voltak. Meglepődtek rajta, mi maradt meg, azon viszont nem, hogy mi tűnt el: a karom felső részén alapvetően nem érzek semmit, és lehet, hogy soha többé nem is fogok."

Baizley még most is tolószékben ül, és komoly fájdalmai vannak. „A kezemben folyamatos fájdalmat érzek, amit nem könnyű elviselni, de akkor inkább a fájdalom, mint hogy ne legyen karom vagy ne tudjam használni a kezeimet...", mondja az énekes, aki jelenleg fizikoterápiára jár. A csapat többi tagja is a gyógyulás útjára lépett, és reménykednek. „Muszáj optimistának maradnom, különben nem hinném, hogy bármilyen lényegi fejlődést tapasztalnék az állapotomban. A zenekar visszatér, amint fizikailag képesek leszünk erre. Ennek komoly része lesz abban is, hogy mentálisan is újból rendbejöjjünk a történtek után. Olyan ez, mint amikor félsz a repüléstől: nem maradhatsz a földön, mert ott nem tudsz megbirkózni a félelmeiddel. Meg kell kísérelned felülemelkedni rajtuk, és ez nem fog menni fájdalom és nehézségek nélkül. Ha a történtek utóhatásai közé tartozik, hogy mindannyiunknak fenntartásai lesznek a buszos turnézással vagy egyáltalán a buszos utazásokkal szemben, netán bizonyos félelmek jelentkeznének azt illetően, hogy kik vagyunk és mit értünk közösen, zenekarként, csak úgy emelkedhetünk felül ezeken, ha ismét turnézni kezdünk."

Utóbbi időpontja még természetesen kérdéses, idén már biztosan nem lesznek Baroness koncertek.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.