Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Azt szerettük volna megmutatni, mennyire megváltozhat az ember, ha hatalomhoz jut”

Elkészült a Paddy And The Rats és az osztrák Napalm Records első közös klipje. A zenekar Szlovákiában fogatott videót a Join The Riot című dalhoz.

0127paddy

Izgalmas év vár a Paddy And The Rats tagjaira. A miskolci pub'n'roll-csapat decemberben az osztrák Napalm Records kiadóhoz szerződött, amely világszerte megjelenteti nyáron kiadott, Riot City Outlaws című albumukat. A Cameron Webb által producerelt album április 6-tól minden kontinensen elérhető lesz, és a nemzetközi megjelenés előfutáraként a zenekar egy háromrészes klipsorozatot is forgatott. A trilógia első „epizódja" a Join The Riot című dalhoz készült.

Biztos sokan emlékeznek még a banda legelső klipjére, amelyben Ganxsta Zolee is szerepet kapott. A friss videó tulajdonképpen ennek sztoriját fűzi tovább: bemutatja, mi történt az elmúlt években azzal a kalózcsapattal, akik a The Six Rat Rovers című nótához forgatott kisfilmben fellázadtak a gonosz kapitány ellen. „A legelső klipünkre reflektálva ezt a videót is viccesre vettük. Mindenkinek megvan benne a maga kis története. Én egy rossz kapitány szerepét játszom, aki a többieken uralkodik", mondja Paddy O'Reilly, a zenekar frontembere. „Igazából azt szerettük volna megmutatni, mennyire megváltozhat az ember, ha hatalomhoz jut. A videóból kiderül, hogy az a kalóz, aki a The Six Rat Rovers klipjében átvette az irányítást a gonosz kapitánytól, az évek során szintén zsarnokká vált, mert a hatalom őt is megrészegítette. A sztori, illetve a dal legfontosabb mondanivalója, hogy nem szabad tűrni, igenis fel kell lázadni az elnyomás és a visszaélés ellen."

A Join The Riot klipjét Tokay Péter rendezte. A több díjnyertes alkotást jegyző filmes szakember nem először dolgozott a csapattal, hiszen az Aerolites című daluk videóját is ő készítette. A zenekar ezúttal Szlovákiában, egy étteremként funkcionáló kalózhajón forgatott. „Jó velük dolgozni. Ha nem száz százalékosan ideálisak a körülmények, sok zenekar inkább egyszerűsít a dolgokon, csak hogy minél hamarabb lezavarja a munkát. Paddyék a zord időjárás ellenére is szájhúzás nélkül beleadtak apait-anyait, hogy a végeredmény minél jobb legyen", mondja a rendező, és hozzáteszi: nem volt egyszerű a fixen kikötött állóhajót a felvételeken úgy megjeleníteni, mintha az a tengeren úszna. „A koncepció alapjait egyébként Paddy találta ki, a helyszínen persze még hozzájött egy csomó apró geg. Könnyű dolgom volt velük, mert mindegyik srác felér egy színésszel, ami zenekarokon belül igen ritka. Szerintem sikerült egy szépen felépített, nagyon laza, vicces sztorival rendelkező klipet összehoznunk."

A trilógia első epizódját hamarosan két újabb videó követi majd, februártól pedig a turnézást is megkezdik a zenészek – Szolnok, Esztergom, Gödöllő és Baja klubjai után március 14-én a budapesti Barba Negrában csap a húrok közé a Paddy And Rhe Rats.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 Rezgő húr 2018-01-28 06:48
Na ez a populárisnak tekinthető metal zene, nem az új Machine Head. :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.