Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Azt akarjuk, hogy ugyanabban a státuszban legyünk, mint a ’80-as és a ’90-es években”

Alaposan fellélegzett a Queensryche tagsága, miután megegyeztek volt énekesükkel, Geoff Tate-tel a névhasználatról. Michael Wilton gitáros szerint a cél egyértelmű: vissza akarják szerezni azokat a rajongókat, akiket elveszítettek az elmúlt bő másfél-két évtizedben.

„Napról napra jobban érezzük magunkat”, mondta Wilton a Rock Show Critique-nek. „Ameddig valaki akármilyen bírósági csatározásokkal van elfoglalva, legfeljebb próbálkozhat, most azonban már tényleg minden a továbblépésről szól. Egy lépéssel közelebb kerültünk oda, ahová el szeretnénk jutni. Nagy megkönnyebbülés ez, és igen, végre nyugodtan alszunk éjszakánként is…”

A gitáros nem tagadja: a Todd La Torrével megerősített csapat nagyratörő terveket dédelget a jövőre nézve. „Teljes erőbedobással akarjuk újjáépíteni a Queensryche nevét. Azt akarjuk, hogy ugyanabban a státuszban legyünk, mint a ’80-as és a ’90-es években: nyitni akarunk a rajongók felé, akik évek óta a klasszikusokat akarták hallani. Az Empire periódusban a banda teljes gázzal haladt előre, és részben még a Promised Land időkben is. De aztán mindenki feltette a kérdést, hogy mennyire tartósan akar az lenni, ami, meg hogy mit akar csinálni, illetve hogy boldog-e, avagy sem. Hosszú, lejtőkkel és emelkedőkkel, csatákkal teli út volt ez. Talán ahogy az ember öregszik, a zenéje stílusa is változik egy kicsit. Mások pedig hűek akartak maradni ahhoz, amit az elején lefektettek. Emberként, zenészként is felnősz, de néha eltérő irányban, mint mások. Szóval elég nehéz megmondani, pontosan mi is történt velünk. Onnan, amikor nagyon keményen dolgoztunk a Queensryche felépítésén, egyszerre eljutottunk a kiégésig. Amikor Chris DeGarmo elment, mindannyian úgy álltunk a dolgokhoz, hogy szedjük össze a darabjainkat, aztán nézzük meg, mire jutunk…”

A zenekar következő nagylemeze jövő nyár elejére várható.

 

Hozzászólások 

 
+1 #5 grandmagus 2014-05-27 07:32
Ugyan-ugyan,ezt a nevet végkép hagyni kellett volna pihenni.Legalább az emlékek maradjanak meg.
Idézet
 
 
+2 #4 RBM 2014-05-26 16:47
Hát igen a 80-as 90-es évek DeGarmo-val együtt elmentek!
Idézet
 
 
+4 #3 queensryche999 2014-05-26 11:03
Érdekes dolog ez. A Blind Myself interjúban egyetértettem Gergővel abban, hogy sok zenekar esetleg újítana/váltana kreatív szempontból (ha nem is nagyot, de lépne valamilyen irányba), anyagi megfontolásból azonban (koncertek/a rajongóbázis megtartása) a biztosabb megoldást választja. Fontos: ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy magára kényszeríti a régi megoldásokat, hanem azt, hogy az anyazenekarban nincs helye a fősodortól eltérő ötleteknek. Arra ott vannak a projektek. És persze vannak olyan zenekarok, amik látszólag 100%-ig elégedettek azzal, amit tolnak és még titkon sem vágynak másra, lásd pl. Slayer.

A Queensryche esetében ambivalens érzéseim vannak. Egyrészt bátorítanám őket a kreatív kibontakozásra, másrészt nem tehetek róla, de én is az Empire lemezzel bezárólag tudom őket igazán szeretni. Az lenne az ideális, hogy a dalszerzők immár szabadon, kompromisszumok tól mentesen a nekik legjobban tetsző ötletekkel állnának elő, amik mellesleg klasszikus értelmben kvínzrájkosak is lennének. :)
Olyan jó lenne bevonni DeGarmot is valahogy, a fenébe is...
Idézet
 
 
+4 #2 bogar 2014-05-26 09:52
Csak az a baj, hogy azoknak a daloknak, amik annak idején felemelték őket, nagyobb részt a Tate-DeGarmo páros a szerzője.
A jelenlegi tagság által jegyzett dalokból nehezen tudnék összeállítani egy albumnyi kedvencet, de most nekik egy lemezre kellene annyi jó dalt írniuk, mint az eddigi 30 évben.
Mondjuk, ha sikerül akkor nagyon fogok örülni! :-)
Idézet
 
 
#1 bélféregtámadás 2014-05-26 09:14
Jó vicc, menjetek már inkább nyugdíjba basszus :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.