Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az emberek a szex, a drogok és a rock’n’roll miatt hagynak félbe projekteket”

0521ghJövő év elején új szólóalbummal jelentkezik Glenn Hughes, aminek igazán itt az ideje, hiszen saját lemezt a 2008-as First Underground Nuclear Kitchen óta nem adott ki a Trapeze és a Deep Purple egykori legendás basszer/énekese. Glenn ugyanakkor Billy Ray Cyrusszal és Bryan Adamsszel is közösen dolgozik.

„Az emberek a szex, a drogok és a rock’n’roll miatt hagynak félbe projekteket”, mondta Hughes a myRockWorldnek, amikor arról kérdezték, miért lett vége a California Breednek. „Szerintem Jason Bonham nem állt készen arra tavaly, hogy turnéra induljon, de sajnos a jegyeket már árulták, nekem pedig döntést kellett hoznom: vagy én is befejezem ezt az egészet, vagy folytatom tovább Andrew Watt-tal a turnét. Azért döntöttem az utóbbi mellett, mert már fogytak a jegyek, és én olyan vagyok, hogy ha valaki fizetett azért, hogy láthasson, akkor ott leszek. De onnantól ez az egész már nem volt zenekar, hiszen akkor már minden az én dolgaim körül forgott benne, miközben eredetileg Jasonnel raktuk össze a bandát. De senkiben sincsenek rossz érzések, mindenki jól van, beszélünk is egymással mindhárman. Sajnálom, hogy sok rajongó nem láthatta a California Breedet, mert tényleg nagyszerű banda volt.”

Hughes jelenleg egy új albumon dolgozik. „Folyamatosan, minden percben dalokat írok, és még idén készítek egy szólólemezt, ami jövőre jelenik meg. Még nem tudom, mikor veszem fel, mert nagyon elfoglalt vagyok, de annyi bizonyos, hogy az év végére elkészül az album, és valamikor 2016 elején jelenik meg. Hét vagy nyolc éve nem volt önálló lemezem, és mivel a Black Country Communion ismét visszahozott a rockba, mindenképpen rockos hangzású albumot készítek nagyon glennhughes-os hangzású zenével.”

Glenn emellett az Egyesült Államokban ma is arénákat megtöltő legendának számító countrysztárral, Billy Ray Cyrusszal – Miley Cyrus apjával – is közösen dolgozik. „Billy épp egy tévésorozatot csinál, ami marha jó lesz, és egy új albumot is készítünk közösen. Ha ismersz, tudod, hogy szeretek különleges dolgokba is belekapni, ilyen volt például a The KLF lemeze is a ’90-es évek elején (ez egy dance-projekt volt, amelynek What Time Is Love című világslágerében Hughes énekelte a refrént, és tulajdonképpen ez a dal jelentette Glenn visszatérését a zenei életbe, miután sikerült megtisztulnia drogproblémáitól – a szerk.). Egy rakás rocksztár és filmsztár barátom van, és nagyon szeretek másféle zenei kísérletekbe is belekapni velük. Az americana-dolgok területére merészkedni például roppant izgalmas most számomra. Épp most fejeztem be Billyvel és Bryan Adamsszel Billy tévéműsorának címadó dalát, a Still The Kinget.”

Hughes ősszel Európában is turnézni fog, méghozzá Doug Aldrichcsal a gitáron. A Pontus Engborg dobossal kiálló párost szeptember 17-én a salzburgi Rockhouse-ban, majd szeptember 20-án a bécsi Szenében is el lehet csípni.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Venomádi 2015-06-07 15:20
Rozgonyi Peti!
Idézet
 
 
+2 #1 queensryche999 2015-06-07 12:24
"mindenképpen rockos hangzású albumot készítek nagyon glennhughes-os hangzású zenével.”

Úgy lesz a jó. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.