Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az Avenged Sevenfold lesz a következő Metallica, a következő Iron Maiden”

1128aaA Black Veil Brides után egy másik sokat szidott zenekar is védelmébe vette az Avenged Sevenfoldot, akik hiába készítették el az év egyik legsikeresebb metal albumát, iszonyatos mennyiségű szidalmat kapnak az interneten. James Cassells dobos szerint M. Shadowsék lesznek a műfaj következő nagy bandája.

„Az Avenged Sevenfold tagjai jó barátaink”, mondta Cassells egy tulsai tévének adott interjúban. „Turnéztunk velük, nagyszerű srácok, remek fickók. Egyre feljebb jutnak haver, a következő szintre. Már most is komoly névnek számítanak, de belőlük lesz a következő Metallica, a következő Iron Maiden, egy olyan csapat, amelyik bevonul a történelembe. Nagyon jó, ahogy egy igazi metal/rock előadó eljut eddig a pontig, a mainstreamig, és mindenütt ismert névvé válik. Az, hogy ők eljutottak idáig, minden zenekarnak segít, amely csak metalt játszik.”

Az M. Shadowsékat és a Hail To The King lemez nyilvánvaló áthallásait ért rengeteg bírálatról természetesen a hasonlóan sokat köpködött Asking Alexandria (a képen) dobosának is van véleménye. „Kurva aranyos, imádom! Az emberek azt mondják: ó, ez úgy szól, mint a Metallica! Én meg: igen, egy kicsit tényleg. De ki nem szarja le? Én szeretem a Metallicát, és ők is szeretik. De arra is emlékeztetnék mindenkit, hogy elveszítették a zenekar egyik fő dalszerzőjét. Beszélgettünk velük erről, és elmondták, hogy kibaszott nehéz volt megírni ezt az albumot, én pedig totálisan el is tudom képzelni ezt: nem csak egy nagyszerű cimbora, de a zenekar egyik fő dalszerzője is kiesett a képből, szóval a zene nyilván másmilyen lesz, mint a régebbi dolgaik. De nekem kurvára bejön. Vannak nagyon-nagyon komoly darabok ezen az albumon. A Hail To The King például egy elképesztően jó kislemeznóta.”

Az Avenged Sevenfold mindenesetre a jövő évi doningtoni Downloadon már headlinerként lép fel a pénteki nyitónapon.

 

Hozzászólások 

 
+8 #18 -Krisz001- 2013-12-06 20:55
Mért kéne befogni az A7X-nek a Maident vagy a Metallicát? Igen, a Sevenfold nem egy Metallica, GnR vagy Sabbath, de nem is kell azoknak lenniük... ők az Avenged Sevenfold. Megvan a saját stílusuk, ami 2013-ban ismét változott, de szerintem a jó irányba... ha jól megnézitek, a mai metalcore/hard rock/trash zenekarok mind nyúlnak a régi bandáktól. Amit a régi bandák megteremtettek azt ők tovább viszik.
Nekem személy szerint tetszik az új korong. Nem most kell leírni ezeket a bandákat, hanem 10-20 év múlva. Ha majd akkor megkérdezed egy rockertől, h ismeri az A7X-et vagy pl. a Disturbedet, és azt fogja mondani, h "jah, ismerős a nevük, de nem okoztak maradandót a rockban", majd akkor fikázhatjátok bármelyiket is. 1999 óta létezik a Sevenfold, kiadtak 6 albumot, meghalt az alapító/dobos, de még most is zenélnek és koncertről koncertre járnak. Nem vagyok egy nagy rocker, de az ő zenéjük nagyon megfogott. Remélem még 10-15 év múlva is létezni fog az "Avenged Sevenfold" név, és a legnagyobbak közt lesznek!
Idézet
 
 
+4 #17 Flagellator1974 2013-11-29 19:28
Annyit a javukra írok, hogy nem idegesít a zenéjük, mint az Askingé. Mert ez utóbbi valami borzalom. Persze a Maident már nem fogják be, az a vonat már elment.
Idézet
 
 
-3 #16 nemá 2013-11-29 16:23
Nélkülöznek mindenféle eredetiséget, arcpirító a tolvajlás amit megengednek maguknak (csodálkozom hogy ennek épp most lett nagyobb visszhangja mert mindig is másokból éltek). Nagybetűs GAGYI. Még csak Bon Jovi sem lesz belőlük nem hogy Iron Maiden.
Idézet
 
 
+4 #15 grand magus 2013-11-28 21:17
Nagyon nagyok azok a bizonyos cipők.Majd 20-év múlva eldől hogy tovább viszik-e ,vagy nem, addig meg csak simán hallgatni kell a JÓ Zenét.
Idézet
 
 
+9 #14 Edward_Richtofen 2013-11-28 16:39
Nagyon sok ember rimánkodik, hogy nincs igazi utánpótlás a metalban, aki a régi nagyok helyére léphetne. Itt egy fazon, aki egy szintén sikeres zenekarból (bár őket pont nem kedvelem) próbál felvázolni egy jövőképet a haverjainak, és ezért is le van ugatva, mert hát ugye hol van az A7X a Talicskától vagy a Gunstól. Igen, valóban sehol, mert teljesen más miliőben sikeres, mások által hallgatott zene. Persze, hülyeség lenne itt is általánosítani, hogy aki Sevenfoldot (meg 5FDPt, Disturbedet, satöbbi) hallgat, annak fingja sincs a '80-'90-es klasszikusokról , de el kell ismerni, hogy ez egy új generáció termelte zenekar, ezért imádják őket annak ellenére is, hogy tök nyilvánvalóan lopnak mindent, ami sikeres volt huszonpár meg harminc évvel ezelőtt, mert fel sem tűnik kurva sok embernek. Ahogy a Fekete Album anno pár millió embernek a metal kezdete és vége is volt, úgy most a Sevenfold kezd egy ilyen minden fiatal stílusirányzat által propagált zenekarrá válni, csak épp a mai viszonyok sokkal szélesebb spektrumához idomulva jóval kommerszebb. Gimnáziumba járok, és bizony itt látszik a legszebben, hogy az amúgy Mötley pólós glamster ugyanúgy fütyüli az Afterlife refrénjét, mint a kötött sapkás hipszter, vagy az andergrand deszkás arc... Sajnálatos, hogy az abszolút sikerhez ilyen kommersz cuccokra van szükség, de hát manapság mi nem ilyen olvasztótégely? Amúgy meg mint zenészek, bírom őket, ügyesen tolják, és vannak a korábbi cuccaikon kimondottan eredeti cuccok is. RIP Jimmy Sullivan.
Idézet
 
 
+7 #13 Draveczki-Ury Ádám 2013-11-28 15:28
Idézet - P.R.:
Ezzel nem akarok megbántani senkit , de nnak idején mekkora "sztárok" voltak : Crazy Town , Linkin Park , stb.... és most hol vannak??

A Crazy Town ott, ahová akkor is való volt, sehol. A Linkin Park meg a világ egyik legtöbb lemezt eladó rockzenekarakén t a listák élén és a legnagyobb fesztiválokon, headlinerként. Én sem szeretem őket, de a tartós sikerességük ténykérdés.
Idézet
 
 
+6 #12 bogar 2013-11-28 14:18
Tudjátok mit nem értek még!

Ha kijön az oldalon egy Maiden hír, akkor azért a kommentekben meg van említve, hogy túl vannak már ők a fénykorukon, bla-bla-bla....

Metallica dettó

Itt egy "új" zenekar és nehogy má' a tallica-hoz meg a Maiden-hez legyenek hasonlítva! :-)
Idézet
 
 
+6 #11 bogar 2013-11-28 14:05
Idézet - P.R.:
Idézet - bogar:
Lehet rajta röhögni, de:
"Az Avenged Sevenfold mindenesetre a jövő évi doningtoni Downloadon már headlinerként lép fel a pénteki nyitónapon."

És amikor a Maiden tagjai 70, a Metallica tagjai 60 évesek lesznek, akkor ők még csak 40.


Az lehet , de mindez édeskevés.
Vagy úgy gondolod , hogy ha pl."Mi" kihalunk , akkor a Maiden /Metallica életmű feledésbe merűl?
Mindig lesz utánpótlás , akinek új és izgalmas lesz a Kill 'em All vagy a The Number... .
Ezzel nem akarok megbántani senkit , de nnak idején mekkora "sztárok" voltak : Crazy Town , Linkin Park , stb.... és most hol vannak??


Miért kellene kihalnia? De, ha már a Maiden és a Metallica nem lesznek koncertképesek, akkor nyilván minden rocker otthon fog maradni. De szigorúan a tényeknél maradva a Crazy Town eltűnt a süllyesztőben, de a Linkin Park ma is stadionzenekar.
Idézet
 
 
+15 #10 Afrikaaner 2013-11-28 13:07
Sokan, mintha félreértenék a cikket. Az idézett csóka lényegében azt jósolta meg, hogy sok év múlva majd a MAI fiatal zenekarok közül melyikből lesz szerinte olyasmi "intézmény", mint manapság a Maiden, vagy a Metallica. Itt meg a sok öregedő rocker (már bocs) kikéri magának még az összehasonlítás t is, holott a 80-as években apáitok-nagyapáitok kérték ki maguknak ugyanigy, amikor Maiden, Priest, Metallica stb. volt a jövő - nektek. A mai tizenévesek is maguknak választják az idoljaikat és nem mások mondjátok meg nekik, hogy kiket istenítsenek. Nyilván évek mulva elhullik majd a férgese, a legjobb csapatok pedig tényleg olyan intézménnyé lesznek, mint a mai "nagy öregek". A cikk csak egy jóslatot tartalmazott tehát, amely viszot reálisnak tűnik. Vagy szerintetek, a mai fiatal bandák közül tíz-húsz év múlva kik lesznek igazán naggyá? Mert én túl sok jelentkezőt nem látok és az Avenged mindenképpen a legjobbak közül való.
Idézet
 
 
+12 #9 Simon Zoltán 2013-11-28 12:50
Idézet - P.R.:
Idézet - bogar:
Lehet rajta röhögni, de:
"Az Avenged Sevenfold mindenesetre a jövő évi doningtoni Downloadon már headlinerként lép fel a pénteki nyitónapon."

És amikor a Maiden tagjai 70, a Metallica tagjai 60 évesek lesznek, akkor ők még csak 40.



Az lehet , de mindez édeskevés.
Vagy úgy gondolod , hogy ha pl."Mi" kihalunk , akkor a Maiden /Metallica életmű feledésbe merűl?
Mindig lesz utánpótlás , akinek új és izgalmas lesz a Kill 'em All vagy a The Number... .
Ezzel nem akarok megbántani senkit , de nnak idején mekkora "sztárok" voltak : Crazy Town , Linkin Park , stb.... és most hol vannak??

Nem is azzal van a gond, hogy feledésbe merül, mert nem fog, úgy van ahogy írod, mindig lesz egy újabb generáció aki felfedezi magának ezeket a zenéket. Én csak azt nem értem, miért kell nagyrészt köpködni ami nem az 1980-as években indult. Akármennyire is szeretem a Metallica-t vagy az Iron Maiden-t (ha már ez a két zenekar a példa), lássuk be még kb 10-10 év van bennük maximum koncertügyileg. Ezen sajnos nincs mit szépíteni, öregszenek és ezt el kell fogadni.
Idézet
 
 
+10 #8 glitterandgasoline 2013-11-28 12:27
Igaza van Cassells-nek. Én személy szerint imádom az A7X-et, a Hail to the King-et viszont utálom, kínszenvedés volt már elsőre is végighallgatni, azóta is kerülöm...de múlt héten megnéztem Bécsben őket, ahol kb. 10en X ezer rajongó várta őket, full teltház, mindenki A7X pólóban feszített, üvöltötte a nótákat. Baromi profi show-t nyomtak. Mondjatok még egy metal zenekart, ahol a tagok a 30-as évük elején járnak, és ennyien rajonganak értük. Simán bennük van a következő Metallica, Maiden...és ezzel most nem hozzájuk hasonlítom őket, hanem ez tény.
Idézet
 
 
+9 #7 P.R. 2013-11-28 12:24
Idézet - bogar:
Lehet rajta röhögni, de:
"Az Avenged Sevenfold mindenesetre a jövő évi doningtoni Downloadon már headlinerként lép fel a pénteki nyitónapon."

És amikor a Maiden tagjai 70, a Metallica tagjai 60 évesek lesznek, akkor ők még csak 40.



Az lehet , de mindez édeskevés.
Vagy úgy gondolod , hogy ha pl."Mi" kihalunk , akkor a Maiden /Metallica életmű feledésbe merűl?
Mindig lesz utánpótlás , akinek új és izgalmas lesz a Kill 'em All vagy a The Number... .
Ezzel nem akarok megbántani senkit , de nnak idején mekkora "sztárok" voltak : Crazy Town , Linkin Park , stb.... és most hol vannak??
Idézet
 
 
-6 #6 Szőlő 2013-11-28 11:35
Bakker, egy közepes gitáros el tudja játszani pl. a sad but true-t. Nem ez a művészet. Kitalálni! Pofátlanul lenyúlni a klasszikus riffeket, és ez a fos lesz headliner....
Ott machine head, ők ki tudnak találni olyan nótákat, hogy az ember csak néz, mint pina a lavórban, hogy ezt hogy találták ki?
Idézet
 
 
+4 #5 Pista bá 2013-11-28 11:09
Hamarosan eljutunk oda,hogy elég lesz a "világsikerhez",ha hangról hangra eljátsszák a régi Metallica,vagy Guns számokat....sőt,az is elég már,ha kiállnak a színpadra tátogni,miközbe n felvételről szól valami régi nagy nóta.

Olyan ez a siker,mint a világ,ahol elérték: sz@r! :)

Ezeket az arcokat a Metallicahoz,va gy a Maidenhez hasonlítgatni több mint nevetséges :)
Idézet
 
 
+4 #4 Simon Zoltán 2013-11-28 10:31
Miért ne lehetne így? Gondolom azt senki nem várja, hogy a 'tallica vagy a Maiden örökké fog zenélni. Valakiknek előbb-utóbb át kell venni a helyüket, akár tetszik, akár nem.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.