Shock!

január 22.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Az amerikai listák harmadik helyén kezdett a Ghost új lemeze

Az amerikai listák harmadik helyén kezdett a Ghost új lemeze. A Prequelle ráadásul – az egyre jellemzőbbé váló koncertjegyes árukapcsolás révén – lényegesen jobb eladásokat is produkált a legutóbbi Melioránál.

0408cc

66 ezer példányban ment el a Ghost új albuma az Egyesült Államokban az első héten, amivel a svéd csapat a Billboard-lista harmadik helyén startolt. Mindez azt jelenti, hogy Tobias Forgéék több lemezt adtak el a nyitóhéten, mint idei lemezéből a Judas Priest, az A Perfect Circle, a Shinedown vagy a Godsmack, és csupán ötezer példánnyal maradtak el a Five Finger Death Punch aktuális eredményétől. Komoly előrelépésről van szó: a Prequelle elődje, a Meliora a maga idejében 29 ezer példánnyal indított a nyolcadik helyen, vagyis az emelkedés összesen 128 százalékos. Mindez persze nem véletlen, hiszen a Ghost is élt azzal a trükkel, amit az utóbbi időben egyre több előadó alkalmazott a Metallicától a Bon Jovin át egészen Kenny Chesney-ig: az aktuális amerikai turnéra online megváltott koncertjegy mellé a vásárlók igényelhettek egy példányt az új albumból is, és amennyiben valaki kérte a lemezt, ez is beleszámított az első heti eladásokba.

A Prequelle emellett a világ minden táján komoly siker: Svédországban és Norvégiában az első helyen kezdett, második lett Németországban, harmadik az Államok mellett Kanadában, illetve tizedik Nagy-Britanniában.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.