Shock!

március 20.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Az állatkínzás ellen emel szót új klipjében az Action

1206actionÁllatkínzó címmel készítette el legújabb videóját az Action, amely most a Shock! hasábjain debütál. A szóban forgó szám már Szaszáék jövő év első felében megjelenő új albumán, az Ébredő erőn szerepel majd.

Legutóbb 2015-ben, Hannibal címmel jelentetett meg nagylemezt az Action, ám hamarosan érkezik a folytatás is Ébredő erő néven, amely a GrundRecordsnál jön ki valamikor 2018 első hónapjaiban. Az első dal és videó most nálunk debütál. „2012-ben raktuk össze ezt az új Actiont, a zenekar azóta teljesen önállóan és spontán, határidők és megfelelési kényszer nélkül dolgozik", mondta kérdésünkre az Állatkínzó születéséről Egyházi Gábor basszusgitáros. „Összeállt nyolc nóta, ezután felhívtuk Weisz Kicsit, bevonultunk az Ecseri Vasmű Stúdióba, és megcsináltuk az albumot, innen is csókoltatjuk mindenért. Maga a lemez egy hét alatt tokkal-vonóval megvolt. Épp akkor láttam a tévében, hogy Óbudán ketten megnyúztak egy kismacskát, amikor Szaszus jött énekelni. Elkezdtük összerakni az énektémákat, én meg mondtam neki, hogy erre az állatkínzós zenei alapra simán ráférne egy ilyen témájú szöveg. Mindez elhatározás és megbeszélés szempontjából is kábé másfél percbe telt, így alakult ki a koncepció."

Mint ahogy a szöveg, úgy maga a videó sem tipikus. „Miután kialakult az elképzelés, elindult egy folyamat. Nekem van egy sportegyesületem, kettlebell-oktatással foglalkozom, és minden teremben van kutyatányér, vannak kutyajátékok, szóval bejöhetnek az állatok. Szaszának Sziva Balázs is jelezte, hogy a Szurkolók az állatkínzás ellen is szívesen részt venne egy ilyen kampányban. Itt ugye szurkolók álltak össze vérmérséklet szerint, hogy kicsit erőteljesebben képviseljék az állatok jogait. Mindez pedig elindított egy lavinát. A kiadó is teljes mértékben odaállt az ügy mögé. Maga a klip úgy készült, hogy kiírtuk a Facebookra, hogy aki kicsit is magáénak érzi a gondolatot, az küldjön öt másodpercnyi felvételt, ahol a kutyáját, cicáját simogatja, leül, integet vele. Annyi felvétel érkezett, hogy két-három nap után le is kellett állítani a dolgot, hiszen a négyperces szám alá nem fért volna el az összes. Mindenkinek nagyon köszönjük a segítséget, örülünk, hogy ilyen lelkesedéssel fogadtátok ezt a kezdeményezést!" A klip a szám úgynevezett clean változatához készült. „A lemezen lesz majd egy durva verzió is actionösebb szöveggel, káromkodással, de ez egy felhasználóbarát változat. Gyerekek is szerepelnek a videóban, és nem szerettük volna, ha rossz szájízzel kellene mutogatni az óvónéninek."

Maga a lemez az Actionre jellemző zenei és szövegi anyagot rejt majd. „Azt mondanám, úgy 80-20 százalékos arányban zúzunk, van két lájtosabb nóta is. Mindannyian ebből a hardcore/punk/metal-közegből jöttünk, de ha egy lemezen folyamatosan ez megy, egy idő után kifolyik az agyad a füleden. Ami pedig a szövegeket illeti, a lemez azzal a sorral indul, hogy kurva az anyád, az apád is tróger, szóval ebből mindenki kiveheti, ami rá vonatkozik! Szasza kicsapta az asztalra ezt a nagyon egyszerű társadalomkritikát..."

A megjelenés tehát jövő év első felében várható, de a csapat nem sző különösebb terveket köré. „Egyszerűen négy ember találkozik egy helyen, egy egységet alkotunk, jól érezzük magunkat. 2018-cal kapcsolatban két dolog biztos: január 1-jén indul majd az évünk, és december 31-én fejeződik be, közötte meg majd remélhetőleg sok mindent csinálunk. Öt éve szépen működik már a csapat ebben a formában, nem akarunk semmit előre megtervezni. Tényleg olyan nyugi és béke van, hogy kívánom másoknak is: éljék meg ezt a görcsmentes, laza zenekari feelinget."

 

Hozzászólások 

 
#34 the raven 2017-12-09 01:48
Idézet - Codename333:
Én egy kicsit át fogalmaznám the raven mondani valóját....Jó kezdeményezés meg minden....de sokan csak ilyen "facebook állatvédők/greenpeace-sek"......mindneki lázad ha megosztanak képeket elhagyott/vagy éppen jól helyben hagyott szerencsétlen állatokról úgy hogy közben ők maguk sem tesznek semmit egy állatért sem még egy kicsszett kobór kutyának sem dobnak egy csontot sem ....Sokan kurvára képmutatók.Én mondjuk nem vagyok állatvédő de attól még én sem nézem jó szemmel az állatkínzást.A dal sem rossz.

Azért csak van aki érti mire gondoltam...a műmájer képmutató kis nethuszárokra...
Idézet
 
 
+1 #33 Doktorúr 2017-12-08 13:34
Szeretem az állatokat, de egy rakat sötétzöld, magukat állatvédőnek tituláló gyengeelméjű bohócot ki kellene kergetni a világból. A kínzásért viszont nekem is kinyílik a bicska a zsebemben, az nem menthető.
Idézet
 
 
#32 Lajhár 2017-12-08 11:06
Szép dolog az alap gondolat ! De ez a dal akkor is rossz .
Idézet
 
 
#31 Lali 2017-12-08 08:40
Idézet - cápaidomár:
Idézet - ez:
Idézet - cápaidomár:
De a horgászokra valamiért nem pikkel senki.


Én kurvára pikkelek rájuk, leginkább a semmirevaló úgynevezett sporthorgászokr a.

Ebben egyetértünk, noha én inkább nevetségesnek találom minden magazinjukkal meg szakboltjukkal együtt. Ez a társadalom zöldkártyája a szadizmushoz és a kegyetlenkedésh ez.

Az viszont érdekelne, kik azok a sokak, akiknek "az okoskodás, a relativizálás és a kibúváskeresés az megy" (...). Mert én talán egy kommentelőnél láttam ezt meg a cinizmust, plusz az elmaradhatatlan kötekedőkirály Lali. Az pedig kifejezetten érdekes, hogy 19EmpEroR75 megjelölését rögtön magadra vetted, holott semmi közelebbi utalást nem tett konkrét személyre.


Jooooj :(((((((((((
Idézet
 
 
#30 19EmpEroR75 2017-12-08 04:38
kicsit konkrétabban:
"Azért teszünk különbséget, mert bár néhány gerinctelen állatban is előfordulnak egyszerű fájdalomérzékel ő receptorok, a gerincesekben az emberhez hasonló nagyságú fájdalomérzékel és zajlik. Ergo nehezen lehet megkínozni azt, ami fájdalmat nem érez." - vagyis mégiscsak probléma, hogy a törvény a témakört a gerinces állatokra szűkíti le, hiszen te magad írtad le a kommentedben, hogy "bár néhány gerinctelen állatban is előfordulnak egyszerű fájdalomérzékel ő receptorok".
Idézet
 
 
+1 #29 19EmpEroR75 2017-12-08 04:24
ez: a személyeskedés nemcsak akkor áll fenn, ha konkrétan neveket említesz, hanem ha a vitában nem az érvrendszerrel szállsz vitába, hanem a másik (vagy többek) személyes szándékait kritizálod, veszed azt semmibe, és innen vezeted le látszólag az érveidet, miközben ellenérveket nem hozol fel, csupán minősítesz.
Az tényleg érdekes, hogy a kommentet egyből csak magadra vetted, noha a kommentem értelmezhető lehetett volna általánoságként is (és eredetileg annak is szántam, lásd a kommentek zömét), hiszen érdemi vita a témában a te megszólalásod előtt sem nagyon alakult ki, de valamit mégis érezhettél, hogy van abban valami rád vonatkoztatva is, amit írtam, mert azért mégiscsak született valamilyen cáfolat.

A szépségipart és a gyógyszeripart azért érdemes megemlíteni ebben az esetben is, mert a tiltakozások és a felháborodások korántsem akkorák ezen a téren, mint amikor általában az állatkínzásokró l beszélünk. A dolog pedig egy konkrét videó (aminek nemességét szerintem nem sokan vitatták - amikor beszálltál a vitába, konkrétan az utolsó kommentek pont nem erről szóltak, viszont te általánosítottá l), kapcsán merült fel bennem, hogy valamifajta kettős mércét érzékelek - írom ezt kutyabarátként.
Plusz: amikor állatkínzásról beszélünk, a többség olyan állatokra gondol automatikusan, amikre a törvény kiterjed - hogy jól, vagy rosszul, az megint más kérdés (a felháborodások jogosságát nem vitatva - én is elborulok, ha ilyenről olvasok, látok híradást). Amiket én említettem, viszont kivételt képeznek (a törvényben külön ki is emelik). Ezért jogos (szerintem) ezen állatok beemelése a vitába.

A gerinces állatokra való leszűkítés azért is probléma, mert változatlanul az a véleményem, hogy az ember, mint magát felsőbbrendű lényként kezelő faj az állatvilágban mégiscsak istenkomplexusb an szenved, hiszen joga van eldönteni, melyik állat tartozik ebbe a körbe, és melyik nem.

A kiragadott dalrészlet korántsem írható le büntetésként. Önbíráskodáskén t és nyilvános lincselésként annál inkább. Ezért kérdeztem azt, hogy akkor mennyivel vagyunk különbek náluk. (miközben nyilván nem egy dalszövegből kell kiindulni, ahol kétségtelenül történhetnek költői túlzások). Pláne, hogy a büntetésről nem is volt vita, pusztán a börtön vs. terápia (vagy állatmenhelyen munkavégzés tanulás végett) kérdéskör merült fel, melyik a célravezetőbb.

Egyébként baromi jó lenne, ha a vitát nem szűkítenénk le az állatokkal törődő és azokkal nem törődő személyekre - ez általánosságban értendő, visszagondolva a korábbi kommentek zömére.
Idézet
 
 
#28 cápaidomár 2017-12-08 00:45
Idézet - ez:
Idézet - cápaidomár:
De a horgászokra valamiért nem pikkel senki.


Én kurvára pikkelek rájuk, leginkább a semmirevaló úgynevezett sporthorgászokr a.

Ebben egyetértünk, noha én inkább nevetségesnek találom minden magazinjukkal meg szakboltjukkal együtt. Ez a társadalom zöldkártyája a szadizmushoz és a kegyetlenkedésh ez.

Az viszont érdekelne, kik azok a sokak, akiknek "az okoskodás, a relativizálás és a kibúváskeresés az megy" (...). Mert én talán egy kommentelőnél láttam ezt meg a cinizmust, plusz az elmaradhatatlan kötekedőkirály Lali. Az pedig kifejezetten érdekes, hogy 19EmpEroR75 megjelölését rögtön magadra vetted, holott semmi közelebbi utalást nem tett konkrét személyre.
Idézet
 
 
#27 ez 2017-12-07 22:31
Idézet - 19EmpEroR75:
Olvasd vissza a saját kommented, ott a válasz. Ellenérv helyett igazából ez is megteszi, pedig pár új szempont felmerült az utolsó pár kommentben, amik nem relativizáltak, nem értelmezhetőek kibúváskeresésk ént, hiszen az állatkínzás fogalmának kiterjesztését pl. én vetettem fel, valamint a terápia, mint lehetőség is említésre került az előttem olvasható kommentekben.


Semmiféle személyeskedés nem történt. Senki személyét nem támadtam az érvei helyett.

"mi a helyzet a szépségiparban és a gyógyszeripar területén elvégzett állatkísérletek kel?"

Ezzel kapcsolatban, különösen a szépségiparban használt kísérletek ellen ugyanúgy rengeteg a tiltakozás, sokan nagyon is odafigyelnek erre, és nem használnak ilyen termékeket. Ezt teljesen felesleges felhozni, arra utalva, hogy bezzeg a szépségiparban nem probléma-e? De igen.

"Illetve mi a helyzet azzal, hogy a BTK az állatkínzás fogalmát csak a gerinces állatokra szűkíti le?
Miért teszünk különbséget állat és állat között?"

Azért teszünk különbséget, mert bár néhány gerinctelen állatban is előfordulnak egyszerű fájdalomérzékel ő receptorok, a gerincesekben az emberhez hasonló nagyságú fájdalomérzékel és zajlik. Ergo nehezen lehet megkínozni azt, ami fájdalmat nem érez.

"Azt meg inkább csak megemlítem, hogy a dalban elhangzott "veled ugyanazt fogjuk tenni, amit az állattal teszel" mondatot lehet egyfajta költői túlzásként értelmezni, de ebben az esetben mennyivel lennénk különbek az állatkínzóknál?"

Annyival, hogy egy olyan embert büntetünk, akinek volt bűne, míg ő egy olyan állatot büntetett, akinek nem volt. Ezzel persze lehet vitatkozni, de van különbség.
Idézet
 
 
#26 19EmpEroR75 2017-12-07 20:27
Olvasd vissza a saját kommented, ott a válasz. Ellenérv helyett igazából ez is megteszi, pedig pár új szempont felmerült az utolsó pár kommentben, amik nem relativizáltak, nem értelmezhetőek kibúváskeresésk ént, hiszen az állatkínzás fogalmának kiterjesztését pl. én vetettem fel, valamint a terápia, mint lehetőség is említésre került az előttem olvasható kommentekben.
Idézet
 
 
#25 ez 2017-12-07 20:21
Idézet - 19EmpEroR75:
Mindig mondtam, hogy személyeskedéss el sokkal többre megyünk, mint valódi párbeszéddel. Az emberiség történelmében mindig bebizonyosodott , hogy sokkal célravezetőbb ez, mint az érvek-ellenérvek logikus ütköztetése.
Örülök, hogy újra és újra bizonyságot nyer ez az észrevétel.


Mivel más bejegyzés nem született, nyilván rám célzol. Szeretném megkérdezni, hogy hol személyeskedtem .
Idézet
 
 
+2 #24 19EmpEroR75 2017-12-07 19:58
Mindig mondtam, hogy személyeskedéss el sokkal többre megyünk, mint valódi párbeszéddel. Az emberiség történelmében mindig bebizonyosodott , hogy sokkal célravezetőbb ez, mint az érvek-ellenérvek logikus ütköztetése.
Örülök, hogy újra és újra bizonyságot nyer ez az észrevétel.
Idézet
 
 
+2 #23 ez 2017-12-07 19:57
Idézet - cápaidomár:
De a horgászokra valamiért nem pikkel senki.


Én kurvára pikkelek rájuk, leginkább a semmirevaló úgynevezett sporthorgászokr a.
Idézet
 
 
#22 ez 2017-12-07 19:54
Az okoskodás, a relativizálás és a kibúváskeresés az megy sokaknak. Nyilván nem egy bunkó rockzenekar kőbalta-egyszerűségű szövege fog megoldást találni egy évezredes problémára, ne legyünk már ennyire cinikusak.
A lényeg nem ez, hanem az elv és a mentalitás-beli változás szükségessége. Ezt meg persze mindenki elismeri, aztán mégis jönnek a kommentek, hogy mekkora kamu divathóbort az ún. állatvédelem, és az ezt mosdató szarkasztikus faszcsattogtatá sok.
Idézet
 
 
+2 #21 19EmpEroR75 2017-12-07 19:23
halottember feltehetően vegan, említette, hogy meg sem eszi az állatokat. Sok vegan szemében a haszonállat tartása is állatkínzás (én nem vagyok vegan, de el tudom fogadni az érvrendszert)
Én azért bedobnék 2 másik szempontot: mi a helyzet a szépségiparban és a gyógyszeripar területén elvégzett állatkísérletek kel?
Illetve mi a helyzet azzal, hogy a BTK az állatkínzás fogalmát csak a gerinces állatokra szűkíti le?
Miért teszünk különbséget állat és állat között?

Persze létezne nálunk is a Kiss Gábor által említett "alternatív büntetési lehetőségek" alkalmazása, de az (gondolom) hosszadalmas, és nem elégíti ki (az egyébként érthető) a népharagot 1-1 ilyen eset kapcsán. Viszont azzal egyet kell, hogy értsek, hogy (csak) börtönbüntetéss el az ilyen emberek nem gyógyíthatók.

Azt meg inkább csak megemlítem, hogy a dalban elhangzott "veled ugyanazt fogjuk tenni, amit az állattal teszel" mondatot lehet egyfajta költői túlzásként értelmezni, de ebben az esetben mennyivel lennénk különbek az állatkínzóknál?
Idézet
 
 
+3 #20 halottember 2017-12-07 18:51
Általában ízléstelen dolognak tartom ezt a fajta Bonóskodást, hogy majd "a zenémmel megváltoztatom a világot" (jobban szeretem Szasza pinás témáit, hahaha vagy bárkitől más személyesebb hangvételű szöveget) Ugyanakkor már érzem magamon a köpetek langymeleg szemfedőjét, mégis leszarom, ideírom a véleményemet, mert elgondolkodtato tt a téma és a reakciók. Hátha mást is el fog ez: Szerintem nem kéne bebörtönözni az állatkínzókat. Nyílvánvaló, hogy akik ilyet csinálnak, megrekedtek egy természetes emocionális fejlődési folyamat elején, valószínű azért, mert nem volt előttük pozitív példa. Na mármost, ha valaki "csak" egy ilyen miatt kerül hűvösre, ha kikerül, nem azt fogjuk észrevenni, hogy már túl van ezen a fejlődésen és már nem egy 4-5 éves érzelmi szintjén mozog, hanem keményen kiképzik és ezen szokásait embertársain is gyakorolni fogja majd, vagy legalábbis a megrekedt szintjén még elsajátít valami mást ami szintén a bűnnel kapcsolatos. Véleményem szerint, aki állatot kínoz, arra ráférne egy alapos kezelés egy hozzáértő pszichomókustól , meg valami rehabilitációs munka, ahol jól megszocializálj ák. Ja, és amúgy én szeretem az állatokat, olyannyira, hogy meg sem eszem őket. Csak éppen valószínű, másképp gondolkodom, mint a többség a kommentelők közül. Várom az acsarkodókat.
Idézet
 
 
+5 #19 Kiss Gábor (Shock!) 2017-12-07 18:44
Az állatkínzás alapesetének amúgy pontosan ugyanannyi a büntetési tétele, mint a könnyű testi sértésnek. A minősített esetnek pedig, mint amikor valakinek 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozol. Első elkövetéskor azért sem szoktak senkit börtönbe küldeni, ha eltöri a másik orrát, szóval annak ellenére sem értek egyet a "Börtönbe az állatkínzókkal! " szlogennel, hogy nekem is mentett kutyám van.
A probléma inkább az, hogy az alternatív büntetési lehetőségeket (magatartási szabályok előírása) nem alkalmazzák. Nálunk is lenne ugyanis lehetőség arra, hogy büntetésképpen a bíró mondjuk egy menhelyre vagy állatkertbe küldje dolgozni az elkövetőt. Mivel pedig az elkövetők többsége hülye kamasz (szerencsére elég kevés a tényleges pszichopata nálunk), ennek sokkal több értelme lenne, mint annak, hogy adunk egy próbára bocsájtást.
Idézet
 
 
#18 Tulus 2017-12-07 18:29
Gondolom Codename333 úr/hölgy-úrhölgy rengeteg állatvédő oldalon volt fent, és hirtelen rálátása lett arra, hogy mennyi ember próbál tenni a gazdátlan állatokért... akár befogadássl, akár adományküldésse l, akár pénzküldéssel... Ja, vagy mégse.

the raven nevű genetikai selejt beírását inkább nem kommentelem, igazából meg se érdemli, hogy bárki foglalkozzon vele...
Idézet
 
 
+2 #17 halottember 2017-12-07 16:57
Szerintem az tök jó, hogy Szaszáék más fontos dologról is tudnak dalszöveget írni a pinán és a cuccon, meg shotgunon kívűl. De egy normálisan gondolkodó embernek teljesen normális, hogy nem bánt egy kiszolgáltatott állatot. Ugyanakkor az is természetes, hogy az emberek maximális közönnyel viseltetnek saját fajtársaik iránt (pl.: hajléktalanság, nélkülözés, depresszió, izoláció stb) vagy éppen a kommentfalon szedik ízekre egymást.
Idézet
 
 
+4 #16 cápaidomár 2017-12-07 16:10
Továbbgondolva a dolgot egy kicsit: szerintem Codename333 leugatása helyett (hogy stílszerű legyek) azért érdemes lenne jobban belemenni a témába, mert igazából hányan tesznek ténylegesen valamit a nem halakért az utcán meg a facen való hőbörgésen túl? Hát nem sokan. És ezek között a hőbörgők között is rengeteg a "természetbarát" (aki mindenhol csak magát fotózza háttérben a természettel) horgász, aki a hétvégente eljár halat bántani az erre fenntartott mest... természetes létesítményekbe . Az évenkénti, az ökológiát rendre felborító rovarirtás is rendben van, mindegy hány élőlény marad táplálék nélkül. Csak a négylábú szőrös számít állatnak általában (na jó, meg a madarak talán), de mikor hallunk olyat, hogy valaki halálra kínzott egy gyíkot vagy egy imádkozósáskát? Azért ilyen alapon nem járna börtön? Pedig itt szokott kezdődni. A sorozatgyilkos sem torkok elvágásával, megfojtással és erőszakolással kezdi, hanem fokozatosan jut el idáig, mert nagyon sokáig nem vesznek róla tudomást, mert nem tudják, mit kéne nézni. Nincs fogalmuk az előjelekről. Nagyon szimpatikus és hatásos üvöltözve fenyegetni két-három akkordra, de sajnos nem ez a megoldás. Ugyanígy a börtön sem az. A sorozatgyilkoso knál sem. Kijön (ha kijön, de mindig van, aki kijön) és ugyanott folytatja. Ugyanez az állatkínzó, és itt most nem a tizenéves hülye gyerekre gondolok, aki heccből akasztja a macskát, hanem azokra, akiknek állatot vagy akár embert kell bántania, dominálnia, megaláznia és kiszolgáltatott helyzetbe hoznia. Mert igényli, szüksége van rá. Persze milyen jó lenne birtokolni azt a mértékű szabadságot, ami ezeknek az embereknek megadatott, nem igaz? Mert itt szerintem valójában erről van szó. Kutatni kéne ezeket az embereket, nem pedig a halálukat követelni a levegőtől. Kutatni, megérteni a motivációjukat, rehabilitációs programot dolgozni ki nekik, tanítani ezt, és elkezdeni a megelőző intézkedéseket. Mert ha idejekorán felismerik a hajlamot, még lehet rajta segíteni. Mert nem fog kigyógyulni belőle soha, de megtanulhatná kezelni, és mind az állatnak, mind a társadalomnak jobb lenne így.
Idézet
 
 
+1 #15 cápaidomár 2017-12-07 15:36
De a horgászokra valamiért nem pikkel senki.
Idézet
 
 
-3 #14 Lali 2017-12-07 12:39
Idézet - Codename333:
Idézet - Lali:
Idézet - Codename333:
Én egy kicsit át fogalmaznám the raven mondani valóját....Jó kezdeményezés meg minden....de sokan csak ilyen "facebook állatvédők/greenpeace-sek"......mindneki lázad ha megosztanak képeket elhagyott/vagy éppen jól helyben hagyott szerencsétlen állatokról úgy hogy közben ők maguk sem tesznek semmit egy állatért sem még egy kicsszett kobór kutyának sem dobnak egy csontot sem ....Sokan kurvára képmutatók.Én mondjuk nem vagyok állatvédő de attól még én sem nézem jó szemmel az állatkínzást.A dal sem rossz.


Ennyi jut eszedbe az egeszrol, hogy sokan kepmutatok? Tessek, itt egy ugy, valakik tesznek erte, es akkor az a reakcio, hogy de viszont sokan kepmutatok. Ha csak ennyire futja, erdemesebb hallgatni.


Mint célozttam is rá nem rossz hogy bizonyos előadók írnak iylen számokat és megnyilvánulnak így is....Oké semmi bajom.Ez nem képmutatás...csak amikor a face-n a jóska bátyja meg a szomszéd csaj veri a billentyűt h dögöljenek meg az állatkínzók meg stb stb bla bla az kurvára idegesítő.Én sme támogatom az állatkínzást és ezt is leírtam.De csak azért mert nem nem tetszik ahogy macskákat nyúznak meg beteg álaltok még nem varratok magamra egy WWF logót....És épp ezért írtam le a véleméynemet is...Azt hogy te ezt hogy értelmezed az egy dolog...de ma már az állatvédelem is sok estben csak egy póz....SAJNOS....De SZINTÉN tisztában vagyok vele h vannak akik tesznek érte.Nekik hatalmas pacsi


Azt irsz le, amit akarsz. Ha azt, hogy szerinted mennyi "pozer" allatvedo van, akkor csak hatrafele mozditod a dolgot, elore semmikepp. De azert orulok, hogy ha nem is vagy allatvedo, nem nezed jo szemmel, ha kinozzak oket.
Idézet
 
 
+10 #13 Draveczki-Ury Ádám 2017-12-07 12:35
Idézet - Codename333:
Mint célozttam is rá nem rossz hogy bizonyos előadók írnak iylen számokat és megnyilvánulnak így is....Oké semmi bajom.Ez nem képmutatás...csak amikor a face-n a jóska bátyja meg a szomszéd csaj veri a billentyűt h dögöljenek meg az állatkínzók meg stb stb bla bla az kurvára idegesítő.Én sme támogatom az állatkínzást és ezt is leírtam.De csak azért mert nem nem tetszik ahogy macskákat nyúznak meg beteg álaltok még nem varratok magamra egy WWF logót....És épp ezért írtam le a véleméynemet is...Azt hogy te ezt hogy értelmezed az egy dolog...de ma már az állatvédelem is sok estben csak egy póz....SAJNOS....De SZINTÉN tisztában vagyok vele h vannak akik tesznek érte.Nekik hatalmas pacsi

Tudod, mi a helyzet? Hogy igenis nagyon sokat számít a médiavisszhang az ilyen esetekben. Konkrétan az állatkínzás azt követően lett bűncselekmény itthon olyan 2002-2003 körül, hogy egy biztonsági őr a kocsi után kötött egy kutyát, mert éppen ezt találta jó viccnek. Miután lement a hír a két nagy kertévében, akkora felháborodás lett belőle, hogy ennek hatására megszületett a Btk.-t módosító javaslat, és bazikomoly többséggel átment a parlamenten is. Vagyis lehet itt megint elitista módon okoskodni, hogy így divat meg úgy póz, a nyilvánosság ereje rengeteget számít. Az is, hogy egyáltalán téma az ilyesmi.
Idézet
 
 
+6 #12 Tibi 2017-12-07 12:32
Idézet - Codename333:
Én mondjuk nem vagyok állatvédő de attól még én sem nézem jó szemmel az állatkínzást.

Nagyon jó hogy nem nézed jó szemmel! Büszke vagyok rád!
Idézet
 
 
+3 #11 Codename333 2017-12-07 12:31
Idézet - Lali:
Idézet - Codename333:
Én egy kicsit át fogalmaznám the raven mondani valóját....Jó kezdeményezés meg minden....de sokan csak ilyen "facebook állatvédők/greenpeace-sek"......mindneki lázad ha megosztanak képeket elhagyott/vagy éppen jól helyben hagyott szerencsétlen állatokról úgy hogy közben ők maguk sem tesznek semmit egy állatért sem még egy kicsszett kobór kutyának sem dobnak egy csontot sem ....Sokan kurvára képmutatók.Én mondjuk nem vagyok állatvédő de attól még én sem nézem jó szemmel az állatkínzást.A dal sem rossz.


Ennyi jut eszedbe az egeszrol, hogy sokan kepmutatok? Tessek, itt egy ugy, valakik tesznek erte, es akkor az a reakcio, hogy de viszont sokan kepmutatok. Ha csak ennyire futja, erdemesebb hallgatni.


Mint célozttam is rá nem rossz hogy bizonyos előadók írnak iylen számokat és megnyilvánulnak így is....Oké semmi bajom.Ez nem képmutatás...csak amikor a face-n a jóska bátyja meg a szomszéd csaj veri a billentyűt h dögöljenek meg az állatkínzók meg stb stb bla bla az kurvára idegesítő.Én sme támogatom az állatkínzást és ezt is leírtam.De csak azért mert nem nem tetszik ahogy macskákat nyúznak meg beteg álaltok még nem varratok magamra egy WWF logót....És épp ezért írtam le a véleméynemet is...Azt hogy te ezt hogy értelmezed az egy dolog...de ma már az állatvédelem is sok estben csak egy póz....SAJNOS....De SZINTÉN tisztában vagyok vele h vannak akik tesznek érte.Nekik hatalmas pacsi
Idézet
 
 
+2 #10 Lali 2017-12-07 11:52
Idézet - Mr. Crowley:
Érdekes időzítés, most olvasom egy hírportálon, hogy akkor és ott "nem történt macskanyúzás". Jöhet a Feldobó című szám:-)


Vilagos, tehat az allatkinzas nem letezo jelenseg, mivel "ott es akkor" lehet, hogy nem ugy tortent.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.