Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Axl le akarta mondani a Guns N' Roses egyik legfontosabb turnéját

A Guns N' Roses korábbi menedzsere, Alan Niven szerint W. Axl Rose a mai napig súlyos lámpalázzal küzd. Mindez egyáltalán nem újdonság, az énekes ugyanis már a banda 1988-as, Aerosmith-szel közös turnéján sem akart részt venni. E turné annak idején kulcsszerepet játszott a Guns áttörésében.

„Axl konkrétan le akarta mondani azt a turnét", mondta a Guns N' Roses volt menedzsere a Metal Sludge-nak. „Nem akarta megcsinálni. Akkorra már elég nyilvánvaló volt számomra, hogy egyfajta lámpalázzal küzd. Axl énekes, és azok az énekesek, akiknek heti három-négy-öt alkalommal ki kell állniuk a színpadra, minden szívüket-lelküket beleteszik abba, amit énekelnek. A gitárosoknak van valami a kezükben, nem meztelenül állnak ott, az énekes azonban igen. Ez néha igen nehéz. Axlnek nyilván ma is problémái vannak ezzel, hiszen még mindig állandóan késik..."

Niven elmondta: megértette Rose szempontjait, de nem lehetett azokra tekintettel. „Azt mondtam neki: nézd, öt emberrel írtam alá a szerződést, akik együtt alkotják a Guns N' Rosest. Az egészért vállaltam a felelősséget, nem pedig az egyénekért. Ezután megint visszahívott, hogy képtelen megcsinálni a dolgot. Na most: amikor üvöltözött velem, az általában olyan volt, hogy egyik fülemen be, a másikon ki. Akkor viszont csendes és megfontolt volt. Mindig odafigyeltem rá, ha visszafogottan és finoman szólt hozzám. És annyit mondott: nem tudja megcsinálni. Előző hétvégén épp Vegasban voltam egy Great White bulin, és volt nálam pár dobókocka. Épp olvastam akkoriban egy regényt, amiben a főszereplő képtelen volt döntéseket hozni, így mindent kockával dobott ki. Így aztán összeszedtem mindenkit az irodában, és azt mondtam: most dobok ezekkel a kockákkal, és Axl kedvére súlyozunk. Ha egytől tízig dobok, nem csinálja meg a turnét, és lemondjuk az egészet. Nos, tizenegyet dobtam... Ezután elrepültünk a banda többi tagjával Detroitba, az első állomásra minden cuccunkkal. Axlnek nem volt választása, jönnie kellett. Baromira berágott rám, hosszú ideig nem is állt szóba velem."

Hasonló előzmények után nyilván nem véletlen, hogy 1991 elején – javarészt Axl nyomására – a banda kirúgta Nivent, és Doug Goldsteint állította a helyére, aki a Use Your Illusion periódusban már egyértelműen az énekesnek kedvezett...

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 M 2012-02-13 19:45
Axl-t jól picsán kellett volna rúgni már mindjárt az elején.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.