Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Axl a koncert előtt úgy jött oda hozzám, hogy élvezzem ki az utolsó fellépésemet”

1011gilbyaxlGilby Clarke-ról utoljára tavaly tavasszal hallhattunk, amikor ő is fellépett a Rock And Roll Hall Of Fame díjátadóján a Guns N' Roses ott felbukkanni hajlandó tagjaival. Gilby egy friss interjúban most felidézte azt az időszakot, amikor kikerült a világ egykoron leghatalmasabb rockzenekarából.

„A Sympathy For The Devil feldolgozást akkor csinálták, amikor a saját lemezemmel turnéztam", idézte fel az utolsó napokat Gilby a Songfacts kérdésére. „Onnan tudtam, hogy ez már a vég, mivel senki sem szólt róla nekem. Hivatalosan akkor még a csapat tagja voltam, de mégis nélkülem készült el a nóta, amit mellesleg az egyik kedvenc zenekaromtól dolgoztak fel. Senki számára nem jelentett újdonságot, hogy hatalmas Rolling Stones fanatikus vagyok, mégsem szóltak. Szóval nyilvánvaló volt, hogy vége. De a hivatalos befejezésem igazából már az utolsó turné utolsó koncertjén megtörtént, amikor a koncert után Axl viccesen viszlátot mondott mindenkinek – valójában azonban tényleg elbúcsúzott a zenekartól. Hozzám pedig a koncert előtt eleve úgy jött oda, hogy élvezzem ki az utolsó fellépésemet. Akkor azt hittem, poénkodott, pedig nem. Axl nagyon okos fickó, pontosan tudja, mit csinál. Szóval igazság szerint már azon a bulin tudtam, hogy vége van."

A szóban forgó koncert egyébként 1993. július 17-én volt Buenos Airesben, ahol a zenekar két egymást követő estén át lépett fel a River Plate stadionban.

 

Hozzászólások 

 
+2 #16 Gunner 2013-10-13 12:29
Idézet - Zsolti:
Szerintem kb. eleve a következő GN'R lemezre kell 2040-ig várni... Egyébként meg ne írjon önéletrajzot, mert senki sem fogja megérteni azokat a hihetetlen összetett körmondatait, amiket a nyílt leveleiben is ereget...


Axl komoly pszichikai problémákkal küzdött már az elején is, ezek komoly hangulatváltozá sokban és agresszióban törtek elő.
Hogy változtatna bármit, ha megírná 1 könyvben az ő sztoriját?
Igen, de csak még nagyobb szart kavarna, és hiteltelen is lenne, ...lehetett ő a világ egyik legnagyobb tehetsége, vagy bármi, de 2-4 órát váratni az embereket, akik megvették a jegyet a koncertre, folyamatosan balhézni, elkülönülni a csapattól és még sok dolog, nem igazán mentség bármire.
Ezt leírhatná 1 mondattal is, ha ír könyvet, és az egyik lap elejére is ráférne: -Bocs, hogy seggfej voltam
De, ugye ez a büdös életben nem fog megtörténni, ahogyan sok más sem.
Viszont Axl jellemével kapcsolatban, Slash is leírt pár dolgot, meg Duff is elmondta, hogy Axl, ha valakinek kedveskedni akar, mindig vesz neki valamit, akármilyen formában, .
Ez videó jó példa erre, + itt Axl el is mond pár dolgot, persze okosan megfogalmazva.....

http://www.youtube.com/watch?v=EazpwUNaUAE
Idézet
 
 
+5 #15 Zsolti 2013-10-12 00:00
Szerintem kb. eleve a következő GN'R lemezre kell 2040-ig várni... Egyébként meg ne írjon önéletrajzot, mert senki sem fogja megérteni azokat a hihetetlen összetett körmondatait, amiket a nyílt leveleiben is ereget...
Idézet
 
 
+5 #14 Draveczki-Ury Ádám 2013-10-11 20:31
Idézet - björn:
Engem történetesen baromira érdekelne Axl verziója. Aki volt zenekarban, és mondjuk "zenekarvezető" volt, az kicsit árnyaltabban látja szerintem, és nem úgy hogy a folyton bebaszott/belőtt tagok örök jó fejek, míg aki csinál is valamit, átlátja a rendszert, van koncepciója és néha fasza kivan az egésszel és nincs is kedve koncertezni az pöcs.

Dettó. Axlnek nyilván vannak megbocsáthatatl an húzásai (a kétórás késésekre nem létezik, nem létezhet indok például), de messze nem olyan fekete-fehér ez a sztori, mint azt sokan gondolják/láttatni szeretnék. Slash egyébként ebből a szempontból is roppant korrekt a könyvében: többször is hangsúlyozza, hogy Axlnek is van verziója mindenről, ami adott esetben teljesen más lehet, mint az övé.

Sajnálom, hogy kábé 2040-ig kell majd várnunk az ő könyvére, már ha egyáltalán valaha is megírja.
Idézet
 
 
+6 #13 björn 2013-10-11 19:34
Idézet - Gunner:
Akik szerették ezt a csapatot, azoknak komoly a hír, igen.
Elég régóta ismerem a Gn'R-t és jelentős részét képezte az életemnek. Teljesen tisztában "vagyunk" vele, hogy Axl Rose mit tett ezzel a csapattal - a rendszeres késésektől, a név kivásárlásán át, egészen a teljes tudatos felbomlasztásái g.
Ez mégis ez egy új infó, ami kerekebbé teheti ezt a képet, bár sok újat nem árul el Axl Rose-ról.
És, ami a legérdekesebb az egészben, hogy Axl véleményét/történetét/verzióját senki sem ismeri pontosan, bár a volt csapattagok egybehangzó beszámolói alapján, nem is sokat nyomna latba...tehát inkább csinálja csak tovább ezt a G'n'R viccet,késsen nyugodtan és a többi, mert 1 fabatkát sem ér már!


Engem történetesen baromira érdekelne Axl verziója. Aki volt zenekarban, és mondjuk "zenekarvezető" volt, az kicsit árnyaltabban látja szerintem, és nem úgy hogy a folyton bebaszott/belőtt tagok örök jó fejek, míg aki csinál is valamit, átlátja a rendszert, van koncepciója és néha fasza kivan az egésszel és nincs is kedve koncertezni az pöcs.
Idézet
 
 
+2 #12 Valentin Szilvia 2013-10-11 17:23
Idézet - iLane:
Azt sajnálom, ha a klikkből nincs semmi bevételetek, legalább egy PayPal donate dombot tennétek ki, én esküszöm küldenék néha pénzt is érte.


Meglesz. :)
Idézet
 
 
+3 #11 Gunner 2013-10-11 17:08
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - iLane:

2. Sokan a mai napig nem értik, miért robbant szét a régi felállás. Ez a hír - sok más egyéb Guns aprósággal egyetemben - a felszínnél jóval többet mutat meg abból, hogyan is működött annak idején a GN'R, miért nincsenek ma már együtt abban a formában, és - vélhetően - miért nem lesznek már soha többé együtt..


Tökéletesen egyetértek, ez a hír nem arról szól, hogy Axl éppen most mit "fingott", hanem egy régi dolgot kerekít ki!
És azzal is, hogy bizony a mai "nevenincs" zenekarokról, aztán lehetne cikkezni, csak mit ??
Idézet
 
 
+6 #10 iLane 2013-10-11 16:23
Idézet - Valentin Szilvia:
Ilyen bulvár-jellegű híreken kívül mi hír még a rockzenei világban? Hogy xy neves vagy noname zenekar lemezt jelentet meg, vagy klipet készít? Van ilyen is, de ebből azért valljuk be, a sokadik már semennyire nem érdekes, illetve fordítsuk meg a dolgot: keveseket érdekel. Másrészt adott híranyagból dolgozunk - mint ahogy dolgozik mindenki világszerte.


Shock! rulez, szerintem tudjátok ti hogy kell újságot szerkeszteni. A cikkek és hírek színvonalasak, érdekesek. Azt sajnálom, ha a klikkből nincs semmi bevételetek, legalább egy PayPal donate dombot tennétek ki, én esküszöm küldenék néha pénzt is érte.

És éppen a színvonal miatt nem értettem, hogy egy megszűnt zenekar 20 évvel ezelőtti backstage beszélgetése miért hír, de ha mindenki erre gerjed akkor nekem 8...

Szóval no offense, és jó munkát!
Idézet
 
 
+6 #9 Draveczki-Ury Ádám 2013-10-11 15:54
Idézet - frontiers:
Maximum a 90-es években agyonsztárolt bandák között. A félreértések elkerülése érdekében, semmi bajom a Guns-al, annyira, hogy Slash-en voltam is, és baromira tetszett, de ezektől a kijelentésektől kivagyok! Rolling Stones, Led Zeppelin, Queen mind-mind sokkal nagyobb hatással bírtak a rockzenére, mint a Guns bármikor és a kortárs bandák között is milliót fel tudnék sorolni a Skid Row-tól a Winger-ig, akik legalább olyan minőségű zenét tettek le az asztalra, mint a Guns, csak nekik nem volt akkora hátszelük az MTV-nél!

Nem azt mondtam, hogy JOBB, hanem hogy NAGYOBB. Óriási a különbség. A Guns a Metallica mellett a '80-as évek legfontosabb rockzenekara. Ezen lehet vitázni meg MTV-zni, de szerintem nem érdemes. A Wingerre meg a Skid Row-ra mi emlékszünk mind, de más nem nagyon. A Gunsra még a nagymamám is. Kábé ennyi a lényeg.

Idézet - frontiers:
Amúgy szerintem is gáz, hogy a rock ma már csak a bulvárról szól. Arról miért nem láttam cikket itt, hogy pl. a jövő héten jön ki új Europe és Def Leppi DVD/BR kombó?

A Europe-ról nem tudom, mert volt róla hír: http://www.shockmagazin.hu/hirek/grandiozus-dvd-n-orokitette-meg-szuletesnapi-koncertjet-a-legsikeresebb-sved-rockzenekar

A Leppard DVD-ről valóban nem volt még beharangozó, de semmi sincs még veszve. Főleg, hogy róluk is elég rendszeresen írunk, nyugodtan klikkelj rá a Def Leppard tagre. Vagy mondjuk a Pyromania klasszik cikkre januárból, nem keveset dolgoztam rajta. :)
Idézet
 
 
#8 frontiers 2013-10-11 15:36
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
[quote name="iLane"] ide is kezd beszivárogni az a fajta online bulvár újságírás ahol nem a tartalom számít hanem a klikkszám, hogy aztán a heti meetingen lehessen böngészni az Excel táblákat kinek a cikke hány klikket hozott.

Ez pontosan így van, szivarfüstbe burkolózva ülünk a futballpályányi íróasztal mellett, körülöttünk kötegével hevernek a húszezresek, és kíméletet nem ismerve böngésszük az Excel-táblákat. :) Ne viccelődjünk már. De akkor tessék, elmagyarázom, miért tettem ki ezt a hírt.

1. A Guns N' Roses minden idők egyik legnagyobb zenekara, akármi történik velük, az hír. Nem jársz egyébként messze a valóságtól: akármit teszünk ki velük összefüggésben, arra rengeteg kattintás érkezik, és van még pár ilyen név (Metallica, Maiden, Slayer, Ozzy, Megadeth, Portnoy, satöbbi, nyilván mindenki sejtheti, melyek ezek: úgy van, a nagy nevek). Viszont csak ezért nem raknánk ki bármit, mivel hiszed vagy sem, semmi hasznunk nem származik abból, ha rengeteg kattintás érkezik egy hírre, maximum örülünk neki.

Tiltakozok az első ponttal! Minden idők egyik legnagyobb zenekar? Maximum a 90-es években agyonsztárolt bandák között. A félreértések elkerülése érdekében, semmi bajom a Guns-al, annyira, hogy Slash-en voltam is, és baromira tetszett, de ezektől a kijelentésektől kivagyok! Rolling Stones, Led Zeppelin, Queen mind-mind sokkal nagyobb hatással bírtak a rockzenére, mint a Guns bármikor és a kortárs bandák között is milliót fel tudnék sorolni a Skid Row-tól a Winger-ig, akik legalább olyan minőségű zenét tettek le az asztalra, mint a Guns, csak nekik nem volt akkora hátszelük az MTV-nél!
Amúgy szerintem is gáz, hogy a rock ma már csak a bulvárról szól. Arról miért nem láttam cikket itt, hogy pl. a jövő héten jön ki új Europe és Def Leppi DVD/BR kombó?
Idézet
 
 
+12 #7 Draveczki-Ury Ádám 2013-10-11 15:13
Idézet - iLane:
ide is kezd beszivárogni az a fajta online bulvár újságírás ahol nem a tartalom számít hanem a klikkszám, hogy aztán a heti meetingen lehessen böngészni az Excel táblákat kinek a cikke hány klikket hozott.

Ez pontosan így van, szivarfüstbe burkolózva ülünk a futballpályányi íróasztal mellett, körülöttünk kötegével hevernek a húszezresek, és kíméletet nem ismerve böngésszük az Excel-táblákat. :) Ne viccelődjünk már. De akkor tessék, elmagyarázom, miért tettem ki ezt a hírt.

1. A Guns N' Roses minden idők egyik legnagyobb zenekara, akármi történik velük, az hír. Nem jársz egyébként messze a valóságtól: akármit teszünk ki velük összefüggésben, arra rengeteg kattintás érkezik, és van még pár ilyen név (Metallica, Maiden, Slayer, Ozzy, Megadeth, Portnoy, satöbbi, nyilván mindenki sejtheti, melyek ezek: úgy van, a nagy nevek). Viszont csak ezért nem raknánk ki bármit, mivel hiszed vagy sem, semmi hasznunk nem származik abból, ha rengeteg kattintás érkezik egy hírre, maximum örülünk neki.

2. Sokan a mai napig nem értik, miért robbant szét a régi felállás. Ez a hír - sok más egyéb Guns aprósággal egyetemben - a felszínnél jóval többet mutat meg abból, hogyan is működött annak idején a GN'R, miért nincsenek ma már együtt abban a formában, és - vélhetően - miért nem lesznek már soha többé együtt.

Igazi bulvár egyébként az lenne szerintem, ha arról írnánk, ki hol villantott csöcsöt/egyebet a rockszíntéren, netán részletesen lekövetnénk, mely magyar rockzenészek bukkannak fel a Tv2 meg az RTL Klub aktuális sorozataiban, tehetségkutatón ak álcázott trash-realityjeiben. Ezekre még Axlnél is garantáltan több klikk érkezne, mégis csak ritkán írunk hasonlóról - éppen azért, mert a zenei relevanciájuk a nulla felé konvergál.
Idézet
 
 
+9 #6 Valentin Szilvia 2013-10-11 15:07
Idézet - iLane:
Azt meg évtizedek óta tudja mindenki, hogy Axl egy pöcs, mi a hír? A hozzászólással csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy ide is kezd beszivárogni az a fajta online bulvár újságírás ahol nem a tartalom számít hanem a klikkszám, hogy aztán a heti meetingen lehessen böngészni az Excel táblákat kinek a cikke hány klikket hozott. Ha ehhez azt kell leírni, hogy Portnoy mondott egy fuckoffot, vagy Axl beleszellentett a bőrgatyájába, hát akkor leírjuk és jön a klikk... na erről beszéltem.


Ilyen bulvár-jellegű híreken kívül mi hír még a rockzenei világban? Hogy xy neves vagy noname zenekar lemezt jelentet meg, vagy klipet készít? Van ilyen is, de ebből azért valljuk be, a sokadik már semennyire nem érdekes, illetve fordítsuk meg a dolgot: keveseket érdekel. Másrészt adott híranyagból dolgozunk - mint ahogy dolgozik mindenki világszerte.
Idézet
 
 
+3 #5 iLane 2013-10-11 14:51
Azt meg évtizedek óta tudja mindenki, hogy Axl egy pöcs, mi a hír? A hozzászólással csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy ide is kezd beszivárogni az a fajta online bulvár újságírás ahol nem a tartalom számít hanem a klikkszám, hogy aztán a heti meetingen lehessen böngészni az Excel táblákat kinek a cikke hány klikket hozott. Ha ehhez azt kell leírni, hogy Portnoy mondott egy fuckoffot, vagy Axl beleszellentett a bőrgatyájába, hát akkor leírjuk és jön a klikk... na erről beszéltem.
Idézet
 
 
+15 #4 Gunner 2013-10-11 12:23
Akik szerették ezt a csapatot, azoknak komoly a hír, igen.
Elég régóta ismerem a Gn'R-t és jelentős részét képezte az életemnek. Teljesen tisztában "vagyunk" vele, hogy Axl Rose mit tett ezzel a csapattal - a rendszeres késésektől, a név kivásárlásán át, egészen a teljes tudatos felbomlasztásái g.
Ez mégis ez egy új infó, ami kerekebbé teheti ezt a képet, bár sok újat nem árul el Axl Rose-ról.
És, ami a legérdekesebb az egészben, hogy Axl véleményét/történetét/verzióját senki sem ismeri pontosan, bár a volt csapattagok egybehangzó beszámolói alapján, nem is sokat nyomna latba...tehát inkább csinálja csak tovább ezt a G'n'R viccet,késsen nyugodtan és a többi, mert 1 fabatkát sem ér már!
Idézet
 
 
+26 #3 BSND 2013-10-11 10:42
Lars Ulrich a legnagyobb fasz, Axl meg nem tud dobolni!!!!
Vagy mi...
Idézet
 
 
+19 #2 Draveczki-Ury Ádám 2013-10-11 10:37
Idézet - iLane:
Ez most komolyan hír, hogy mit mondott 20 évvel ezelőtt Axl Rose?

Olyannyira, hogy 1. irgalmatlanul sokan repültek rá egyből, 2. te emellett még ahhoz is vetted a fáradságot, hogy hozzászólj. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.