Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Axl helyett Myles Kennedyvel játszottak az ex-gunnerek a beiktatáson

W. Axl Rose és Izzy Stradlin nem jelent meg a Guns N' Roses szombat esti clevelandi Rock And Roll Hall Of Fame beiktatásán, Slash, Duff McKagan, Steven Adler, Matt Sorum és Gilby Clarke azonban ott voltak, és Slash mostani énekese, Myles Kennedy társaságában elő is adtak három dalt az idén huszonöt éves Appetite For Destructionről.

Miután több hónapos sajtóviharokat követően W. Axl Rose a héten hosszas levélben mondta le részvételét a jeles eseményen, Izzy Stradlin pedig pénteken rövid, barátságos hangvételű üzenetben köszönte meg a beiktatást, de szintén nem jelent meg, Myles Kennedyvel léptek színpadra a Guns N' Roses klasszikus felállásaiból ismert muzsikusok a clevelandi Rock And Roll Hall Of Fame gálán szombat este. A Mr. Brownstone-ban Matt Sorum ült a dobcucc mögött Slash, Duff McKagan és Gilby Clarke háta mögött, a Sweet Child O' Mine és a Paradise City erejéig pedig Steven Adler vette át a széket, aki nyilvánosan utoljára 1990-ben lépett fel a többiekkel. A mikrofont Slash és az Alter Bridge frontembere, Myles Kennedy ragadta magához, aki a gitáros turnéján és élő DVD-jén már bizonyította, hogy nem vall szégyent a GN'R klasszikusokkal.

„Le vagyok nyűgözve", mondta előzetesen Duff a beiktatás tényéről a mintegy hétezer néző színe előtt. „Nem tudom, számít-e, ki van ma itt, hiszen ez az egész a zenéről szól, amit a banda megalkotott." „Új rajongóink vannak, akik soha nem látták az eredeti felállást, és most drukkolnak nekünk", tette hozzá mindehhez Slash.

A Guns tagjait a Green Day muzsikusai iktatták be a Rock And Roll Hall Of Fame-be. Feltűnő, hogy Dizzy Reed billentyűs, az egyetlen tag, aki a frontember mellett a régi és a jelenlegi bandának is tagja, előzetes nyilatkozata ellenére végül szintén nem jelent meg a beiktatáson, Gilby Clarke-ot pedig jelenléte ellenére sem iktatták be a dicsőségcsarnokba – igaz, ő annak idején a „The Spaghetti Incident?" feldolgozáslemezt leszámítva egyik Guns albumon sem játszott.

Duff, Matt és Gilby egyébként már április 13-án este is felléptek közösen a clevelandi House Of Bluesban, ahol a basszer tartott speciális estet tavaly megjelent nagysikerű könyve, az It's So Easy (And Other Lies) kapcsán. A három muzsikus többek között a Sweet Child O' Mine-t és a Patience-t is eljátszotta a színpadon. Az alábbiakban megtekinthető rövid videók is itt készültek.

 

Hozzászólások 

 
#28 Palinkas Vince 2012-04-18 09:20
Összeségében:
Axl továbbra is szarakodik, mint eddig is.
Slash csinálja dolgát, mint eddig is.
Duff csinálja a dolgát, mint eddig is.
Izzy amióta kilépett, ehhez méltóan is viselkedik, nem zavar sok vizet.


Azt írod, "nem fog semmi történni". Mi történjen? Ez a beiktató ünnepség elmúlt - most mi legyen? Pont ez a lényeg, hogy mindenki csinálja a saját dolgát. És nem azért, hogy védjem, de Axl nem a "saját dolgát csinálja, mint eddig is"?
Kritikával illeted az "axlazisten" rajongókat, de te magad a ló másik oldalára esel - kicsit kettős mérce, nem?
Idézet
 
 
#27 Mr. Jack 2012-04-17 19:07
Akadnak, akadtak, de ezek a perek már végig mentek, akiket említettél, ráadásul a nagy többségének még az aktív Guns időszakban volt komoly szerepe.
Doug goldstein tovább húzta Axl mellett, ő talán az egyetlen kivétel.
Összeségében:
Axl továbbra is szarakodik, mint eddig is.
Slash csinálja dolgát, mint eddig is.
Duff csinálja a dolgát, mint eddig is.
Izzy amióta kilépett, ehhez méltóan is viselkedik, nem zavar sok vizet.
Steven szokás szerint összehord hetet-havat, de messzemenően nem számottevő, amit mondd és bármennyire is szeretem ahogy az Appetite-on dobol, Matt legalább annyira feelinges és jó dobos, egyedi ütemekkel.
Gilby és Izzy között viszont nagy a különbség mert Izzy-nek teljesen egyedi ritmus témái voltak, Gilby meg csak 1 jó gitáros, de nem számottevő a ritmusjátéka felismerhetőség szinten. Legalábbis eddigi albumait hallgatva kb. ez jött le.

Nekem ez jön le a tagokból ( ez megint csak saját vélemény és meglátás )
És amíg Axl Rose szarakodni fog, márpedig ez nagyon úgy néz ki, hogy jó sokáig így lesz, addig itt semmi nem fog történni, bármennyire is kompromisszum-készek a régi tagok.
Hozzáteszem, hogy Matt és Gilby előtt hatalmas tisztelet, hogy ott voltak a gálán, mivel nem ők alkották az alap felállást és el sem kellett volna menniük. Az meg, hogy Steven és Matt egymás mellett dobolt az meg olyan példája az egymás felé tiszteletnek, amit szintén értékelni kell.
Idézet
 
 
+2 #26 Draveczki-Ury Ádám 2012-04-17 18:20
Akadnak még nevek, akiknek ebben a sokéves folyamatban pro vagy kontra szerepük volt valamelyik oldalon: Tom Zutaut, Alan Niven, Doug Goldstein, David Geffen... Olvasd el Slash könyvét is, ha még nem tetted volna, csak ennyit tudok mondani én is - sokadszorra. Persze ha még neki sem hiszed el, hogy nem fekete-fehér az ábra, Axl pedig nem maga a sátán, nem tudok mit csinálni... Az angol egyébként hellyel-közzel megyeget, interjúkat is sokat néztem/olvastam, mindenféle túlzás nélkül merem állítani, hogy képben vagyok a Gunsszal kapcsolatban. Te is elfogadhatod, ha más nem a te álláspontodon van.

Ja, és NEM vagyok elvakult Axl párti, ha eddig így jött volna le.
Idézet
 
 
#25 Mr. Jack 2012-04-17 18:04
"Ők 5-en a 80's évek végén alkottak valami hatalmasat, ami semmihez nem fogható, ezt iktatták be a HOF-ba"

Szeretek úgy vitázni, ha senki olvas utána, annak amit írtam :)
Ezért hiányoltam.

Ugye azt nem gondolod, hogy 4 ember belement abba, hogy a Guns n' Roses, mint márka és terméknév a hozzá kapcsolódó mindennel egyetemben 1 ember, jelen esetben Axl Rose kezében összpontosuljon ??
Következmény ?? ...Volt..perek sorozata, de ugye a jog az jog és ha én levédetek egy márka nevet, akkor utána én döntöm el mi legyen....és milyen érdekes, így is lett.
Duff-nak még a 90-'s évek végén sikerült rájönnie, hogy fingja nincs semmiről, ami a guns körül folyt és elvégzett egy pénzügyi sulit.
Ha megy az angol, akkor találsz 1milla youtube interjút.
És ki kell, hogy ábrándítsalak, ez ennyire fekete-fehér.
A 4 órás késések is ennyire fekete fehérek...és már nem írom le a többit.
Axl Rose nagyon kisokos, mindent szépen okosan ki és meg tud magyarázni.
Minden levele, még a Chatelései is arról szólnak 2 tördelés között, hogy neki a rajongók milyen fontosak és mennyire kiáll mellettük, meg a csapata is :)))
Ahham..igen..tényleg....ez még viccnek is rossz.
És igen van egy-két elvakult " Axl az isten "ember, mert neki ebben is igaza van.
Nos....kurvára nincs, egy olyan ember aki minden hitelét, amitől egy Rock n' Roll énekes hiteles lehet.
Idézet
 
 
#24 Draveczki-Ury Ádám 2012-04-17 16:05
A késéseire nyilván nincs elfogadható mentség, ezt semmi sem magyarázhatja. Azt sem, miért szarakodott másfél évtizeden át egyetlen lemezen. Senki nem is védi őt ezekért a dolgaiért. A "kivásárolok egy nevet a csapatom tudta nélkül" típusú kijelentéseid miatt vitatkozom, mert feltételezem, nem hiszed el, hogy ilyesmi ilyen szinten előfordulhat ennyire fekete-fehér formában, úgy, hogy annak semmi következménye nincsen. ;) Kétoldalú volt az a sztori ott, mindenkinek megvan a maga sara benne. Ezt Slash sem tagadja a könyvében, sőt, elismeri: Axlnek is baromi nehéz lehetett négy reménytelen drogossal. Vince is csak ennyit mondott.

Én csak azt nem értem, hogy ha ennyire rossz véleménnyel vagy Axlről, miért hiányoltad a beiktatásról? :)
Idézet
 
 
+2 #23 Mr. Jack 2012-04-17 15:44
#22 Palinkas Vince
Egy szóval sem említettem semmilyen Appetite turnét.
Sem, hogy kéne a jelen helyzetben, sem, hogy nem kéne.
Még Steven Adler-ről is írtam.
Olvasd el mit írtam ! Unalmas ismételgetni magam....
És azt is olvasd el milyen okokat soroltam fel Axl Rose kétértelműségér e vonatkozóan. Ezek megtörténtek.

+ azt mondtam ( saját vélemény ), hogy ott kellett volna lennie.
Az meg, hogy az új csapat gyenge, az meg szintén saját véleményem, hamis gitárszólók tömkelegével.
A zenei egyéniségek teljes hiányával.
De engedtessék meg nekem ez a két vélemény.
Idézet
 
 
+3 #22 Palinkas Vince 2012-04-17 12:04
Mr. Jack, te olvastad Slash könyvét? Mert neki magának sincs egy rossz szava se Axlre, sőt elismeri hogy a teljes történet megértéséhez Axl verzióját is ismerni kene mindenkinek.
Szóval ne ítéljük el indulatból egyik felet se, mert ebben a történetben senki sem makulátlan. Kezdve Adlerrel, aki a mai napig nem tudta feldolgozni, hogy kirakták, mert már Slashék szerint is a zenei teljesítménye rovására ment a sok drogozás stb. stb. Ez mind az ő dolguk.

De egy Appetite hakniturné miatt kár lenne a mostani Slash szólókarriert szétrobbantani. A mostani Gunst meg lehet nem szeretni, de hogy ne lennének jók...
Idézet
 
 
+2 #21 ihsahn 2012-04-16 18:29
Én csupán a zenei oldalát nézem, és így ezerszer jobban megérte h. Axl nem ment el, manapság elég kínosak azok a fejhangos vinnyogások. Mr. Myles Kennedy tökéletes dublőr :)
Idézet
 
 
+3 #20 Metal 2012-04-16 17:09
Azt nem mondhatom, hogy Axl (lett volna) a guns...
Erről meg vagyok győződve mert ha most megnézek a neten egy 2011es guns koncertet akkor eszembe se jut , hogy ez az a banda lenne ami régen volt egy guns n roses nevű zenekar...
axl csapata sokkal inkább egy gnr tribute az eredeti énekessel...
Idézet
 
 
+1 #19 Mr. Jack 2012-04-16 15:30
Nem érdekel Marlon Brando, ha nem vette át, nem vette át.
Marlon Brando nem Axl Rose.
Axl nem ment el, és szarakodik is mellette folyamatosan évek óta.
Az meg, hogy az Oscarhoz, hasonlítottad,..jól írtad, ez nem a legkisebb ceremónia, bár sok van az igaz, de ez "kult" ceremónia.
Axl Rose kétértelmű ember, az új csapata meg gyenge mint a nyári szellő.
Most, így a beszélgetés fonalában, jobb is..:).ez a csóka nem való oda, ...odavaló a saját csapatába, és aki meg veszi a fáradságot és még pénzt is kiad erre a csapatra, az meg az ő dolga. Ettől még a véleményem, a véleményem.
Idézet
 
 
+2 #18 Draveczki-Ury Ádám 2012-04-16 15:18
Idézet - Mr. Jack:
Legyél ott ha megtisztelnek azzal, hogy a világ legjobbjai közé beválogatnak.

Ne essünk túlzásokba. Ezermillió rockzenei díjátadó létezik a világon, ez egy közülük. Marlon Brando sem vette át az Oscart, mégis ő maradt Marlon Brando.
Idézet
 
 
+2 #17 Mr. Jack 2012-04-16 15:08
Axl rose nem csak azért kapja ezeket, mert nem ment el.
Ez a sok-sok év szarakodásának gyümölcse, ahogyan viselkedett, viselkedik másokkal és ahogyan nyilatkozik, ( tele vagyok vágatlan interjúkkal tőle, mert szerencsésen hozzájutottam )
És igen, az hogy kivásárolok egy nevet a csapatom tudta nélkül, hogy kések 2-3-4 órát egy koncertről, hogy feljátszatom egy másik gitárossal a dal szólóját, úgy, hogy a gitáros nem tud róla ( Sympathy for the devil ), + azt mondani a jelenlegi Guns felállás ugyanolyan értékkel bír, mint a régi, ez nem korrekt.
Ez a Guns Axl csapata, és nem Guns n' Roses ( még ha minőségien játszanának, akkor sem ), azt feltételezni, hogy ugyanolyan értékkel bír a HOF felé még viccnek is rossz.
Dizzy nem mehetett, mert Axl csapatában van, ez nyilvánvaló, szét is lenne rúgva a segge, ha ment volna.
Izzy, meg egy csendes fazon neki így jó.
Egyik elmaradt tagnak sem róható fel annyi, mit Axl Rose-nak, aki a mai napig semmibe veszi a rajongóit, közben azt nyilatkozza le, hogy a majd a turnén találkozunk és kiállunk mellettetek. Ez nem tűnik fel senkinek ?
Igen ? Akkor ne várokotasd meg az embereket órákig, mer' úgy tartja kénye kedved, ezek a rajongók tízezreket fizetnek azért, hogy láthassák ezt a faszt. Kétértelmű ember.
Még Steven is elment, pedig az a csóka aztán össze-vissza dumál mindent, de mindez lényegtelen, mert ott volt.
Legyél ott ha megtisztelnek azzal, hogy a világ legjobbjai közé beválogatnak.
Ez a véleményem.
Idézet
 
 
+1 #16 Draveczki-Ury Ádám 2012-04-16 14:24
Ez is egy álláspont, igen. De Axl alapvetően mindig is tett arra, mit várnak tőle. Lehet utálni a késésekért (én is kibírtam röhögés nélkül, amikor 2006-ban két órát vártunk rá), lehet gúnyolódni azon, hogy tizennégy év alatt rakott össze egy lemezt (jogos is minden fika ezért), de azért, mert most nem ment el egy efféle gálára, hááát... Az előzmények fényében az lett volna fura, ha elmegy. Nem is értem, miért van mindenki kiakadva. Az emberi oldalba egyébként nem látunk bele, csak ők plusz a körülöttük lévők tudják, pontosan mi és hogyan zajlott ott annak idején.

Egyébként Izzy meg Dizzy sem ment el. Most akkor ők is köcsögök?
Idézet
 
 
#15 Mr. Jack 2012-04-16 14:07
Én inkább ezzel a értek egyet.
Én nem várom Axl-től, hogy könnyes legyen a szeme, azt sem, hogy, összeboruljanak és holtomiglan-holtodiglan legyen.
Viszont, azt igen, hogy odategye a képét, akkor is, ha nem fűlik hozzá a foga, mert a szegény önérzetes lelke ( amivel azért simán kivásárolt egy márkanevet, + kirúgott egyéni döntéssel pár embert a régi zenekarából, úgy, hogy a végén, már csak Duff és Dizzy maradt ott ), + lehetne még sorolni, ...mer' Ő a szuperlatívus, és így döntött.
Itt egy jó cikk erről:

Ezt sokan elvárják, mert ez az emberi része, ami legalább annyit ér, ha nem többet, mint a többi.

http://langologitarok.blog.hu/2012/04/12/axl_rose_majdnem_kihisztizte_magat_a_rock_n_roll_hiressegek_csarnokabol
Idézet
 
 
+2 #14 Draveczki-Ury Ádám 2012-04-16 13:57
Elbeszélünk egymás mellett. Elsőre is megértettem, miről beszélsz, egy kiegészítést tettem nemcsak a te hozzászólásodho z. :)

Hogy aláás-e bármit is, az meg vita kérdése lehet. Axl szerintem korrekt és következetes ebben a kérdésben - tizenöt éve azt mondja, hogy ki nem állhatja Slasht, és tartja is magát ahhoz, hogy nem akar vele zenélni. Szerintem sokkal gázabb lett volna, ha most ennek ellenére hirtelen felbukkan és könnyes szemmel ölelgetik egymást. (Mondom ezt úgy, hogy a Gunsszal szerettem meg a rockzenét, és baromira megnézném a régi felállást.)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.