Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Audionerve: projekt nagy nevekkel az Omega Diatribe mellé

0330audionerveAudionerve névre hallgat az a stúdióprojekt, amelynek agya Hájer Gergő, az Omega Diatribe gitárosa. A formáció hamarosan érkező első lemezén olyan nevek működtek közre, mint Kevin Talley (Suffocation, Misery Index, Chimaira) és Nick Oshiro (Static-X, Seether) dobosok, valamint Vincze Andres énekes.

„2013-ban pattant ki a fejemből az ötlet, hogy fel kéne használnom azokat a dalaimat is, amik nem férnek bele az Omega Diatribe profiljába", mondja az Audionerve-ről Gergő. „Az Audionerve-ben egészen letisztult, kézzelfogható dalokra lehet számítani, hagyományos hathúros gitárokkal. Mivel meghatározó volt számomra az 1990-es évek végi, 2000-es évek eleji modern/groove metal hullám, ezért ahhoz, hogy teljesen kimerítsem a zenei vágyaimat, ennek a projektnek meg kellett születnie! Ugyan az elején az volt a koncepció, hogy mindegyik dalt más vendégzenésznek tartogatom, de rá kellett jönnöm, hogy egyeztetés, idő és minden egyéb más dolgokból fakadó problémák miatt nem biztos, hogy elkészülne a lemez ebben az évtizedben, és aki ismer közelebbről az tudhatja, hogy nem vagyok véget nem érő türelemmel megáldva. Így Andres került a fix vokálpozícióra, és szerencsém adódott ismét Kevin Talleyval dolgozni, valamint Nick Oshiróval, ami újabb mérföldkőnek tudható be a zenei pályafutásom alatt."

Nick egyébként úgy került a képbe, hogy meghirdetett egy dalszerző versenyt, amire bárki beküldhette a szerzeményét. „Az volt a deal, hogy a neki legjobban tetsző dalnak megcsinálja a dobfelvételeit. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy végül az én dalomat választotta ki! A My Own Enemy egy hamisítatlan, szörnyeteg groove-okkal ellátott, a korai modernmetal-időszakot felidéző dal, amihez tökéletesen passzolt Nick dobolási stílusa. Túl sok kísérletet nem tartalmaz, inkább egy ösztönös, energiától duzzadó, ám mégis érzelmekben gazdag dalról beszélünk. Ez az attitűd igazából az egész lemezre érvényes!" „Amikor meghirdettem a dalszerző versenyt, eszméletlenül sok dal érkezett be, de Gergő volt az a srác akinek a riffjei falat rombolóak voltak és nem utolsó sorban a Meshuggah-hoz hasonló precizitással szólalt meg a demója. Hihetetlen, hogy a világ másik végéről dolgozom együtt egy gitárossal! A felvételeket nagyon élveztem, a végeredmény pedig rombol! Remek dal lett, barátom!", mondja Oshiro.

„Gergővel lassan tizenegy ismerjük egymást, még a monasterys időkből, és azonnal barátságot kötöttünk", mondja Andres. „Ezen a projekten már másfél éve titkon dolgozunk. Szememben Nick Oshiro egy állat a groove dobolásban, megtiszteltetés volt vele dolgoznom. Tisztelem és felnézek rá. A felvételek könnyen mentek, zsigerből csináltam, a dallamok már rég megszülettek a fejemben, csak most sikerül egyesítenem ezeket Gergő sötét és fülbemászó dallamaival. Könnyű volt vele együtt dolgoznom, néha már úgy érzem, szavak nélkül is értjük egymást. Jelenleg több projekten is dolgozom, de mindegyikkel egyforma lelkesedéssel és erőbedobással foglalkozom. Kíváncsian várom, mit tartogat a jövő az Audionerve számára!"

Az emlegetett My Own Enemy alább meghallgatható, a teljes lemez előreláthatóan nyáron érkezik.

 

Hozzászólások 

 
+1 #5 flyingpigs 2017-03-31 12:44
Idézet - James Smith:
Attól függetlenül jó ez.


Nem állítottam az ellenkezőjét.
Idézet
 
 
+1 #4 Búzás Krisztián 2017-03-31 12:26
hát ez valami zseniális lett!
Idézet
 
 
+5 #3 James Smith 2017-03-31 03:27
Attól függetlenül jó ez.
Idézet
 
 
+4 #2 RobertThorn 2017-03-30 14:07
Idézet - flyingpigs:
Fafarás a vokál!

És akkor nagyon finoman fogalmaztál..
Idézet
 
 
+7 #1 flyingpigs 2017-03-30 12:10
Fafarás a vokál!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.