Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

At The Gates: „Egyszerűen túl erős ahhoz az új anyag, hogy ne próbáljuk meg”

A Decibel magazinnak adta első hivatalos interjúját az At The Gates azután, hogy bejelentették: év végén, tizenkilenc éves lemezínség után új albummal jelentkeznek. Tomas „Tompa" Lindberg énekes itt megismételte: eszük ágában sincs újraírni 1995-ös alapművüket, a Slaughter Of The Soult.

0127atthegates

„Szerintem mentálisan az jelentette a legkomolyabb lépést, amikor eldöntöttük, hogy folytatjuk a turnézást", mondta a lapnak Tompa. „Amikor globálissá vált a dolog 2011-ben. Szerintem egyszerűen ránk telepedett, hogy legyünk ismét aktív csapat, akik turnéznak és együtt lógnak. Eleve elképesztő dolog, ha egy olyan csapat tagja lehetsz, ahol nincsenek belső problémák, a legjobb barátaid közül néhánnyal turnézhatod körbe a világot. Egy olyan csapatban játszom, ahol a kedvenc zenészeim és dalszerzőim játszanak, ráadásul még ma is mindannyian nagyon éhesek vagyunk kreatív tekintetben. Ez szerintem hallatszik a többi projektünkben is: nagyon élő, a határokat kitoló dolgok ezek Anders szólólemezétől kezdve az Agrimonián, a megújult The Haunted felálláson, a Disfearen, a Lock Upon át egészen a Paradise Lostig és a Vallenfyre-ig. Érezzük, hogy nagyszerű és jelentős új zenék vannak bennünk."

Az At The Gates tagjai persze tudják, hogy a visszatérő albummal sokat kockáztatnak. „Mind tisztában vagyunk vele, mennyire fontos lesz ez a lemez. De amikor Anders előállt vele, hogy új ötletekkel kísérletezget, nem volt nehéz meghozni a döntést, hogy akkor most innentől kezdve mindent bele. Tudom, hogy olyan ez, mint a szerencsejáték, vagy hívhatjuk akárhogyan, de egy roppant kreatív albumon dolgozunk, nem pedig a Slaughter Of The Soul egy kényelmes második részén vagy bármi hasonlón. Ezzel az anyaggal kitoljuk a saját határainkat, és a saját kreatív intellektusunk felé intézünk vele kihívásokat. És éppen ez a fő oka annak, hogy megcsináljuk. Könnyen megtehettük volna, hogy sikeresen turnézunk még egy ideig a régi zenével, de mi inkább ismét a rajtvonalhoz állunk. Méghozzá azért, mert úgy érezzük, ezt kell tennünk. Az új anyag egyszerűen túl erős ahhoz, hogy ne próbáljuk meg."

Ami a zenei irányvonalat illeti, Tompa szerint senki se várjon múltba révedő önismétlést. „Túlléptünk a Slaughter Of The Soul második részének gondolatán, ami egyébként soha nem is volt terv. Egy olyan albumot készítünk, ami annyira teljes önmagában koncepcióját és zenei anyagát tekintve, annyira mély és ambíciózus, hogy még akár nagyratörőnek is merném nevezni. A With Fear I Kiss The Burning Darkness munkálatai során éreztük magunkat így, és ezzel most nem azt mondom, hogy ez a lemez úgy szól, mint az, de ugyanúgy benne van az az égető kényszer, vágy, és a fontosság érzése, mint abban volt. A lemez tele lesz azzal a típusú, Slayert istenítő riffeléssel, ami a Slaughter Of The Soult is fémjelezte, de az emberek azt a sötétebb, melodikusabb vonalat is felfedezhetik majd benne, amit a With Fear I Kiss The Burning Darknessre volt jellemző. És talán még más, szerteágazóbb hangszerelési megoldásokra is felfigyelnek majd, amelyek elsősorban szintén a korai karrierünkben voltak használatosak."

Az At War With Reality valamikor október-november környékén jön ki a Century Media gondozásában.

 

Hozzászólások 

 
#6 Sárvári Gábor 2014-02-02 21:24
"Tudom, hogy olyan ez, mint a szerencsejáték, vagy hívhatjuk akárhogyan, de egy roppant kreatív albumon dolgozunk, nem pedig a Slaughter Of The Soul egy kényelmes második részén vagy bármi hasonlón."

"Túlléptünk a Slaughter Of The Soul második részének gondolatán"

"A With Fear I Kiss The Burning Darkness munkálatai során éreztük magunkat így, és ezzel most nem azt mondom, hogy ez a lemez úgy szól, mint az, de ugyanúgy benne van az az égető kényszer, vágy, és a fontosság érzése, mint abban volt. A lemez tele lesz azzal a típusú, Slayert istenítő riffeléssel, ami a Slaughter Of The Soult is fémjelezte, de az emberek azt a sötétebb, melodikusabb vonalat is felfedezhetik majd benne, amit a With Fear I Kiss The Burning Darknessre volt jellemző."

Nem gecizni akarok . . . Dee ez csak nekem tűnik ellentmondásnak ? Most akkor nem olyan? Vagy egy kicsit mégis?
Idézet
 
 
+3 #5 asdasd 2014-02-02 10:31
Idézet - T.G. Nagaarum:
Idézet - frincs:
Idézet - tompa:
Egyszerűen túl erős ahhoz az új anyag, hogy ne próbáljuk meg

Vigyázz, sokan okoskodtak így, és aztán belehaltak...

Pont ez jutott eszembe. Sok a duma - hol a lemez?


Olyan sok duma nem volt. Most jelentették be.
Idézet
 
 
-1 #4 T.G. Nagaarum 2014-02-02 00:12
Idézet - frincs:
Idézet - tompa:
Egyszerűen túl erős ahhoz az új anyag, hogy ne próbáljuk meg

Vigyázz, sokan okoskodtak így, és aztán belehaltak...

Pont ez jutott eszembe. Sok a duma - hol a lemez?
Idézet
 
 
+3 #3 björn 2014-02-01 21:20
Nagyon megijedtem amikor először olvastam. Nekem pont a Terminal... a kedvenc ATG anyagom, ami a With Fear és a Slaughter között jött ki, így most már nagyon várom. Mivel a tagok egyenként is kurva jó dolgokat bírnak összehozni még ma is , remélem együtt megint istenek lesznek.
Idézet
 
 
+3 #2 Mr.Bronson 2014-02-01 13:23
Atom nagy respect hogy meg merték ezt lépni... a turnézással meg a projektekkel el lettek volna szerintem, de nem lesz csalódás az új lemez, szinte biztosra lehet venni...
Idézet
 
 
#1 frincs 2014-02-01 11:25
Idézet - tompa:
Egyszerűen túl erős ahhoz az új anyag, hogy ne próbáljuk meg

Vigyázz, sokan okoskodtak így, és aztán belehaltak...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.