Shock!

március 22.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Áprilisban jelenhet meg a Rammstein új albuma

Jövőre stadionturnéra indul Európában a Rammstein, amelyre az állomások javarésze napok alatt betelt. Most már szinte biztosnak tűnik az is, hogy a koncertekre egy új stúdióalbummal a tarsolyában fordulhat rá a zenekar.

Rich Costey producerrel (Rage Against The Machine, Muse, Franz Ferdinand) dolgozik egy kaliforniai stúdióban a Rammstein az új nagylemezen. Az anyag még mindig csak készül, de Richard Z. Kruspe szerint nincs már messze a megjelenés. „A Rammsteinnel minden egy örökkévalóságig tart, mert hatan vagyunk, plusz még egy hangmérnök és egy producer, és mindenkinek megvan a maga véleménye”, mondta a Heavy Consequence-nek a gitáros. „Nagyon lassan halad a munka, roppant időigényes, és néha eléggé frusztráló is. De a végeredmény szerintem egy olyan lemez lesz, amelyben olyan potenciál rejlik, amit még soha nem ért el a Rammstein. Számomra az volt az egyik fő cél abban, hogy visszatértünk a lemezkészítéshez, hogy kiegyensúlyozzuk a zenekar élő népszerűségét az aktuális muzsikákkal. A Rammstein esetében mindenki a tűzről meg a koncertprodukciónkról beszél, én meg azt gondoltam: nem szeretnék olyan lenni, mint a KISS, akiknél szintén a smink meg a többi jelenti a témát, a zenéről meg senki sem ejt egy szót sem.”

Kruspe szerint az album nagyon jellemző lesz a bandára, mégis több a korábbiaknál. „Olyan lemezt akartam készíteni, ami még inkább magáért beszél, mint a korábbiak. Amikor hallgatom a friss felvételeket, az jut eszembe: olyan, mint a Rammstein 3D-ben. Nagyon örülünk, hogy ismét együtt dolgozunk a stúdióban Olsen Involtinivel, aki jóbarátom, és az Emigrate-albumokon is melózott. Sok olyan harmóniát hoz a Rammstein világába, amiket nagyon szeretek. Jelenleg éppen a keverés utolsó szakaszában tartunk, és a lemez talán 2019 áprilisában jöhet majd ki.”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.