Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Anselmo szerint Rex meghal, ha így folytatja

Kiderült, amit eddig is sejteni lehetett: Rex Brownnak alkoholproblémái miatt kellett távoznia a Downból. Phil Anselmo a High Timesnak adott átfogó interjújában ugyanakkor nemcsak erről a kérdésről beszélt őszintén, hanem Vinnie Paullal ápolt kapcsolatáról és a Dimebag-gyilkosságról is.

„Állandó fájdalomban éltem, ami eluralta az agyamat, az pedig minden mást", magyarázta a Pantera felbomlásának körülményeit Anselmo az interjúban. „Dimebag szintén elég sok mindenen ment keresztül akkoriban. Ami pedig a túladagolásomat illeti... Nos, arra nincs mentség. Nincs. Onnantól megbaszhatod. Megbélyegeznek, és célponttá válsz. Senki sem bízik benned. Lehetsz akármilyen őszinte, akkor sem hisznek neked. Dime néha még akkor is vádaskodott, amikor teljesen őszinte voltam vele, de nem tudom ezért hibáztatni. És hogy őszinte legyek, ma én is ugyanezt csinálom másokkal, amivel megmentem az életüket. Haver, rengeteg ideig kibaszott drogfüggő voltam. Mióta pedig tiszta vagyok, egy csomó faszkalapot megtisztítottam magam körül – a saját házamban. Nem számított, mennyi időbe telik. Egyszer például tíz napig szarakodtam egy csávóval, mire sikerrel jártam. És nagyjából 50-50 százalékos az eredményességi mutatóm..."

Anselmo ezen a ponton előhozta a Downból nemrég távozott Rex Brown példáját is. „Nézd meg, mi történt Rexszel. Ott is próbálkoztam. Mindent beleadtam, és tiszta szívemből és lelkemből imádom Rex Brownt. De az isten verje meg, soha egyikünk kedvéért sem fogja letenni azt a kibaszott üveget. És így meg fog halni, amit meg is mondtak neki. (Rex 2009-ben súlyos hasnyálmirigy-fertőzéssel került kórházba, ami alkoholproblémákkal küzdő emberek esetében gyakran előfordul, az egykori Guns N' Roses basszer Duff McKagan is csaknem belehalt egy hasonlóba 1994-ben - a szerk.) De én nem fogok ehhez asszisztálni, mert a környezetemben nem ihat. Ennyi. És ez azzal jár, hogy nem lehet itt most, mert kibaszottul piál. Ennyi dióhéjban a történet, ezt leszámítva semmi feszültség nincs köztünk, a legjobb barátok vagyunk. De képtelen leállni a kibaszott piálással."

Vinnie Pault illetően Anselmo megismételte, amit már sokszor elmondott: az ő ajtaja nyitva áll. „De kétlem, hogy Vinnie Paul valaha is kinyitná a sajátját. Ismerem, és őt a félelem mozgatja. Kár, de mindig is így volt. Nem tudom, mi ennek az oka, de tart tőlem. Ettől még persze imádom a srácot, és nagyon szeretném, ha bocsánatot kérhetnék tőle – éppúgy, mint a teljes családomtól, a barátaimtól és mindenkitől, amiért egy hosszabb szakasz erejéig kurvára elveszítettem az eszemet, és nem voltam önmagam. És ezt a mai napig rohadtul bánom. Imádnám, ha megkapnám ezt a lehetőséget. De ahogy mondtam, Vinnie inkább nyom majd egy piát, lemegy a nudibárjába, és felületesen áll majd a dologhoz, ami szomorú, hiszen a terápia nem egy üveg Jackben rejlik. Ő pedig végignézte, ahogy meggyilkolják a testvérét. Nem hibáztatom, amiért dühös, de rossz emberre irányozta a dühét. Beszéltem azzal a rendőrrel, aki lelőtte azt a faszt, aki meggyilkolta Dimebaget. Megkérdeztem tőle: direkt őt célozta meg? A zsaru azt mondta, igen, de hozzátette: a lakásában, a notebookjain egy rakás feljegyzést találtak arról, hogyan fog végezni a Pantera tagjaival, amiért elloptuk a dalait. Tehát a Panteráról beszélt, nem pedig csak a zenekar egyes tagjairól. Megkérdeztem a zsarut, hogy eszerint ha aznap este én játszom ott a Superjoint Rituallal vagy a Downnal, akkor engem is megölt volna? És a válasz az volt, hogy teljesen biztosan."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.