Shock!

május 24.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Amikor zenét írok, mindig érdekes dalokban gondolkodom, nem pedig öncélú tekerésben”

Első saját nagylemezével jelentkezik tavasz végén Esa Holopainen. Az Amorphis gitárosának önálló projektje Silver Lake néven fut, és rengeteg neves vendég teszi tiszteletét az albumon.

0218esa

Megkezdte nemrég a munkát következő albumán az Amorphis is, ám mielőtt még megjelenne a 2018-as Queen Of Time folytatása, egy szólólemez is érkezik a csapat gitárosától. A Silver Lake By Esa Holopainen néven futó projekt hasoncímű albumát a Nuclear Blast jelenteti meg május 28-án. „Az elmúlt néhány évben igen sok zenét írtam, és nem mind szólt amorphisosan”, mondja Esa, aki eleinte bizonytalan volt, hogy instrumentális vagy vokális lemezt akar-e készíteni. A végeredmény azonban egy vendégekkel teli, változatos, néhol a ’80-as éveket idéző, néhol melankolikus, másütt egyenesen popos mű lett. „Mindössze egyetlen dolgot tudtam biztosan: hogy nem én leszek a Silver Lake énekese. Ha az emberek gitárosok szólólemezeire gondolnak, technikás dolgokra asszociálnak, meg extrémgyorsan elpengetett rengeteg hangra. Én viszont nem vagyok az efféle zenék nagy híve. Amikor zenét írok, mindig érdekes dalokban gondolkodom, nem pedig öncélú tekerésben.”

silverlake_cA dalok és a számokban szereplő vendégek listája az alábbi:

01. Silver Lake
02. Sentiment (feat. Jonas Renkse)
03. Storm (feat. Håkan Hemlin)
04. Ray Of Light (feat. Einar Solberg)
05. Alkusointu (feat. Vesa-Matti Loiri)
06. In Her Solitude (feat Tomi Joutsen)
07. Promising Sun (feat. Björn „Speed" Strid)
08. Fading Moon (feat. Anneke Van Giersbergen)
09. Apprentice (feat. Jonas Renkse)

Az első előzetes dal hamarosan debütál is az Esa mellett Nino Laurenne által producerelt lemezről. Holopainen az Amorphisszal remélhetőleg még idén eljut Magyarországra is, méghozzá a Nightwish vendégeként. A fennálló járványhelyzet miatt az eddig már kétszer elhalasztott, először tavaly december 7-re, majd idén május 31-re tervezett bulit a mostani tervek szerint november 30-án rendezik, a helyszín a Papp László Sportaréna lesz, ahol a Nightwish és az Amorphis előtt a Turmion Kätilöt játszik majd. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.