Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Amerikai platina- és aranyeső zúdult az Aerosmith nyakába

Komoly eredménynek örülhet az Aerosmith: újabb platinafokozatot ért el a zenekar egyik legklasszikusabb albuma, de több kislemezük is elismerésekben részesült.

1206asmith

Kilencszeres platinalemezzé nyilvánította az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége, a RIAA az Aerosmith 1975-ös Toys In The Attic alapművét. Mindez 9 millió példánynak megfelelő észak-amerikai eladást jelent, amivel a ’70-es évek egyik legfontosabb amerikai rocklemeze a banda soralbumai közül a legnagyobb mennyiségben fogyott kiadványnak számít: összességében is csak a tizenegyszeres platina, 1980-as Greatest Hits előzi meg a diszkográfiából. Emellett több single is új fokozatokat ért el a tengerentúlon: az I Don’t Want To Miss A Thing ötszörös, a Sweet Emotion háromszoros, a Walk This Way szimpla platina lett, a Jaded és a Pink pedig bearanyozódott.

A platina fokozatú elismerés változatlanul egymillió eladott példány után jár az Egyesült Államokban, de ez ma már természetesen nem kizárólag fizikai eladásokból áll össze, a RIAA számítási módszere szerint a fizikai és digitális albumeladások mellett beszámítanak a minősítésekbe a streamek és az adott lemezről történő dalletöltések is. Ennek értelmében tíz dal fizetős letöltése az adott lemezről további egy teljes albumpéldány eladásának felel meg, az online hallgatásokat tekintve pedig ezerötszáz audió- és/vagy videóstreamet számítanak egy eladott lemeznek.

Az Aerosmith a legközelebbi turnén elvileg Budapesten is fellép, a már kétszer eltolt koncert most esedékes dátuma 2022. július 10., a helyszín a Puskás Aréna. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#1 Eugen 2021-11-10 19:06
Aerosmith lemez és májusi eső aranyér!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.