Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Amennyiben nem formálsz egy feldolgozást a saját képedre, jobb, ha hagyod is az egészet”

0719glennŐsszel jelenik meg Glenn Danzig régóta várt és még régebb óta ígérgetett feldolgozáslemeze, a Skeletons. Az énekes végre elárult néhány dalcímet, amelyek bizonyosan szerepelnek majd az anyagon, az új, hagyományos Danzig-lemez viszont már nem jön ki idén.

Glenn Danzig neve alatt jön ki, de a jelenleg a Danzigben is játszó Tommy Victor gitárossal és Johnny Kelly dobossal készült el a Skeletons, az énekes évek óta ígérgetett feldolgozáslemeze. A megjelenés ősszel esedékes az Evilive és az AFM közös produkciójában, és olyan dalok kerülnek fel rá többek között, mint a Black Sabbath N.I.B.-je, a ZZ Top Rough Boya, a The Troggs A Girl Like You-ja, a The Everly Brothers Crying In The Rainje és az Aerosmith Lord Of The Thighsja. Amennyiben hihetünk Danzignek, a lemezre semmiképpen sem szolgai utánjátszásokat rögzítettek. „Hacsak nem formálsz egy ilyen dalt a saját képedre, jobb, ha hagyod is az egészet", mondta az énekes az OC Weeklynek. „Mindenki milliószor hallotta az eredeti dalokat, és úgyis azokhoz hasonlítják majd a te változatodat, szóval ha pontosan ugyanazt csinálod, nyilvánvalóan az eredetire szavaznak majd. Vagyis mindig kell valami újat is vinni a feldolgozásokba."

Rossz hír ugyanakkor, hogy a szintén régóta esedékes, saját dalokkal teli új Danzig-nagylemez már biztosan nem jelenik meg 2015-ben, és az Elvis Presley-dalokkal megtöltendő EP kiadási időpontja is bizonytalan. „Nagyjából az egész új lemezt felvettük már, de írtam további plusz dalokat is, szóval valószínűleg visszatérek még a stúdióba", mondta a Rolling Stone-nak Glenn. „Az anyag egy része nagyon mocsaras és sötét, a többi részére meg nem igazán akad megfelelő szavam. De az biztos, hogy nagyon súlyos a zene. Ami az Elvis-EP-t illeti, szeretném különlegessé tenni: bizonyos dalokat teljesen lemeztelenítettem: old school, az '50-es éveket idéző, visszhangos, slapbackes vokálok, zongora, gitár... Nagyrészt ez is megvan, de akármikor térek vissza a stúdióba, hogy az új Danzig-lemezen melózzak, és akad némi időm, azt mondom: oké, vegyünk fel még egy dalt. Szóval még nem tudom, mi kerül majd fel az anyagra és mi nem..."

A Danzig nyáron huszonöt éve megjelent II: Lucifuge albumáról hamarosan a Klasszikushock rovatunkban is olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
+10 #2 QRman 2015-07-24 10:40
ZZ Top Rough boy? Érzelmes fiú ez a Glenn..:)
Idézet
 
 
+17 #1 Tom 2015-07-24 09:05
"A Danzig nyáron huszonöt éve megjelent II: Lucifuge albumáról hamarosan a Klasszikushock rovatunkban is olvashatsz."
Várom szeretettel :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.