Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alighanem csak idő kérdése Steve Perry visszatérése a Journey élére

0730nealsteveValószínűleg csak nem ússza meg a világ, hogy több mint tizenöt év szünet után ismét Steve Perry legyen a Journey énekese. A pontos időzítésről és a mikéntekről még semmit sem tudni – így arról sem, hogy Arnel Pineda jelenlegi énekes, akinek elég sokat köszönhet a veterán AOR banda, menne-e a levesbe egy esetleges perrys reunion esetén –, de Steve egy friss interjúban elismerte: dolgoznak az ügyön.

„Nem dolgoztam Neallel, próbálkozunk”, mondta Perry az Artisannak. „De kemény az ügy. Igyekszem a tőlem telhető legtöbbet tenni ezen a téren. A zenekari lét a legfantasztikusabb dolog a világon. Minél idősebb leszek, annál jobban rádöbbenek, mennyire fontos volt, ami a miénk volt akkor közösen, és mennyire fantasztikusan működött. Rájövök, hogy kihoztam belőlük bizonyos dolgokat, és ők is kihoztak belőlem bizonyos énekteljesítményeket. Kölcsönösen felemeltük egymást. Az összhang alighanem legcsodálatosabb megnyilvánulását éltük meg, és ezt csak most értettem meg.”

Neal Schon tavaly nyáron konkrétan is üzent Perrynek a Facebookon. „Remélem, kinyúlhatunk egymás irányába, és ismét felvehetjük a kapcsolatot. Hihetetlen összhang volt közöttünk. Annyira szeretem és becsülöm őt, amennyire az csak lehetséges. Steve, beszéljünk minél előbb!”, írta a Facebookon a gitáros. Schon már korábban sem zárta ki, hogy ismét egy színpadon álljon Perryvel a Journeyben, ám azt szigorúan a Journey jelenlegi frontembere, Arnel Pineda megtartása mellett tartotta lehetségesnek. „Nem hinném, hogy bármilyen módon is elképzelhető lenne a munka Arnel nélkül ezen a ponton”, mondta tavalyelőtt egy Steve esetleges visszatérését firtató kérdésre. „Soha nem mondhatod azt semmire, hogy soha. Talán tíz év múlva? Hat év múlva? Ki tudja… De ha valaha is felmerül a lehetőség, azt hiszem, mindkettejük ott lesz majd. Esetleg egy búcsúturné keretében, és akkor utána vége az egésznek. Ez lenne az egyetlen helyes út.”

A Journey legutóbbi albuma, a 2011-es Eclipse világviszonylatban körülbelül 110 ezer példányos eladása még a zeneipar változásait tekintetben véve is óriási visszaesést jelentett elődje, a 2008-as Revelation eredményeihez képest, amely több mint 1,5 millió példányban talált gazdára világszerte, az Egyesült Államokban pedig platinalemez lett. A banda turnéi ugyanakkor ettől függetlenül is évekre visszamenőleg a leghatalmasabb bevételeket hozó koncertkörutak közé tartoznak Amerikában. El lehet képzelni, milyen őrületet eredményezne odaát, ha Perryvel állnának ki a színpadra, hiszen a banda Steve-vel a fronton az amerikai rocktörténelem egyik legsikeresebb előadójának számított.

Perry jelenleg egy új szólólemezen dolgozik, amelyet azonban nem AOR-os irányultságúnak ígér, hanem olyan modern, mai rockzenék hatása tükröződik majd benne vissza, mint a Muse vagy az Imagine Dragons. Az énekes az utóbbi időben kemény dolgokon ment keresztül: tavaly melanomát távolítottak el az arcáról, mindössze néhány hónappal azután, hogy élettársa szintén egy daganatos megbetegedésben elhunyt.

 

Hozzászólások 

 
+3 #5 Palinkas Vince 2014-02-07 12:52
Idézet - Levike:
Nem hiszem, hogy Steve valaha is belemenne egy közös turnéba Pinedával már csak az elkerülhetetlen összehasonlítga tások miatt sem. Mondjuk nem kérdés azért, hogy a fénykorában levő Perrynek Pineda csak valami nagyon halvány elcseszettül klónozott árnyéka.



Azért remélem, az újabb dalokat hajlandó lenne Perry elénekelni. Ez szokott még gond lenni a reunionoknál, hogy kihajítanak a kukába, meg nem történtté tesznek komplett lemezeket. A két utolsó Journey pedig, különösen az Eclipse vitán felül kurva jó
Idézet
 
 
+4 #4 frontiers 2014-02-07 09:51
Idézet - QRman:
Szerintem (minden tiszteletem mellett) ezzel az Arnel gyerekkel csak egy feldolgozásband a a Journey. Annyira klón a csávó, hogy nem igaz. Szóval Perry, vagy senki...

Azért a két vele készült lemez, igen csak maradandó lett, ráadásul az utcsó, még hangzásban is eltér a kicsit retrós elsőtől.
Nekem is Perry a Journey hangja,, de nagyon nehezen tudom elképzelni ezt a reunion-t, bármennyire is szeretem a Journey-t.
Idézet
 
 
+2 #3 Levike 2014-02-07 00:06
Nem hiszem, hogy Steve valaha is belemenne egy közös turnéba Pinedával már csak az elkerülhetetlen összehasonlítga tások miatt sem. Mondjuk nem kérdés azért, hogy a fénykorában levő Perrynek Pineda csak valami nagyon halvány elcseszettül klónozott árnyéka.
Idézet
 
 
-4 #2 QRman 2014-02-06 13:54
Szerintem (minden tiszteletem mellett) ezzel az Arnel gyerekkel csak egy feldolgozásband a a Journey. Annyira klón a csávó, hogy nem igaz. Szóval Perry, vagy senki...
Idézet
 
 
+3 #1 kamikaze 2014-02-06 11:06
Hát nem tudom (a pénzen kívül ennek mi lenne az értelme). Az utolsó két lemezük Pinedával jól sikerült. Viszont ha a ,,végleges" befejezésen gondolkoznak, akkor szinte biztos, hogy egy Perrys turné még mindig nagyobb bevételt hozna, mint csak egy ,,sima" búcsúzás a jelenlegi felállással. Van egyáltalán még Stevenek annyi hangja, hogy egy turnét kibír? Persze egy esetleges reunionnál ez úgy látszik nem számít, csak a név. Szóval van az a pénz, sajnos erről szól nagyrészt minden, odaát is. Na de hátha jól alakul, két énekessel elindulni mindenesetre érdekes lenne.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.