Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ahol egy Beyoncé és egy Disturbed egy kategóriába kerülhet, ott valami félrecsúszott”

1214beyonceElég alapos megütközést keltett, hogy az aktuális Grammy-jelöltek között rockkategóriában Beyoncé is szerepel. A Disturbed tagjai, akik egy kategóriában mérkőznek az énekesnővel, nem nagyon értik a dolgot, a Grammy-akadémiának azonban természetesen van magyarázata…

Legkésőbb mióta 1989-ben a Jethro Tull elhalászta a Grammyt a Metallica elől a hard rock/metal kategóriában, mindenki sejtheti, hogy a legrangosabb zenei díjról nem feltétlenül csak hozzáértő figurák döntenek, vagy legalábbis a kategóriák szerencsétlenek – mindez nézőpont kérdése. Idén szintén akad ok némi vitára, a legjobb rockelőadás kategória egyik jelöltje ugyanis Beyoncé Knowles, aki Jack White-tal közösen elkövetett Don’t Hurt Yourself című daláért esélyes az elismerésre. „A rockkategória az egyik legszélesebb kategóriánk”, indokolta a Metal Injectionnak a jelölést Bill Freimuth, a Grammy Academy szenior igazgatóhelyettese. „Nem annyira széles, mint a pop, de talán rögtön azután következik, hiszen a rockba beletartozhat a blues rock, a folk rock, a balladák… Idén több rock- vagy rockkal határos területen alkotó előadó vállalt nagyobb kockázatot a munkájával, mint korábban bármikor, és emiatt igazán izgalmas, dinamikus látkép tárult elénk ezen a színtéren. Ami Beyoncét illeti, ott játszik a dalban Jack White, vannak benne Led Zeppelin-hangminták, és úgy gondolom, maga Beyoncé is nagyon odatette magát benne. Egy olyan előadóról beszélünk, aki éppen ereje teljében van, számos különböző irányba tapogatózik, és ez mindnyájunknak nagyon tetszik.”

Beyoncé egyik nagy ellenlábasa a kategóriában a Disturbed, akiket a Simon & Garfunkel-féle The Sound Of Silence feldolgozása miatt jelöltek. A legjobb rockelőadás díjáért emellett David Bowie Blackstarja, az Alabama Shakes Joe-ja és a Twenty One Pilots Heathense indul. „Mindenképpen érdekes ez a helyzet”, kommentálta a mezőnyt David Draiman énekes a Billboardnak. „Mindenkit nagyra értékelünk, és talán az ebben a legijesztőbb, hogy szó szerint a zeneipar óriásaival állunk szemben. De azért reméljük a legjobbakat… Szerintem egyetérthetünk benne, hogy az összes jelölt együtt tudna élni azzal, és nyugodtan tudna aludni, ha David Bowie nyerné meg a díjat. Ugyanakkor Beyoncével furcsa versenyezni ebben a kategóriában. Minden tiszteletem mellett azt kell mondanom: ahol egy Beyoncé és egy Disturbed egy kategóriába kerülhet, ott valami félrecsúszott. Semmit sem vitatok el tőle, de nagyon különbözünk egymástól…”

A másik rockkategória, a legjobb rockdal címéért induló legsúlyosabb nevező a Metallica Hardwiredja, ennek a szerzeménynek David Bowie Blackstarját, a Radiohead Burn The Witch dalát, a Twenty One Pilots Heathensét és a Highly Suspect My Name Is Humanjét kell legyőznie a trófeáért. A Gojira Magma lemeze a legjobb rockalbum címéért versenyez a Blink-182 Californiája, a Cage The Elephant Tell Me I'm Prettyje, a Panic! At The Disco Death Of A Bachelorja és a Weezer Weezerje mellett. A legjobb metal előadás kategória jelöltjei a Baroness Shock Me-je, a Gojira Silverája, a Korn Rotting In Vainje, a Megadeth Dystopiája és a Periphery The Price Is Wrongja.

 

Hozzászólások 

 
+4 #7 gonda.e 2016-12-15 09:18
Ha minden hozzászóló bolondokházába megy, akkor én is oda megyek?
Idézet
 
 
+4 #6 gonda.e 2016-12-15 07:32
Beyoncé nem csinos "leányzó", hanem csinos hölgy, vagy nő, vagy az is lehet, hogy már asszony.
Idézet
 
 
+25 #5 pumpika666 2016-12-14 22:46
Idézet - bogar:
Idézet - Claudius Oltarimanus:
Most sírjak, vagy kiverjem rá? :-)


Disturbed-re recskázni!?
Fene a gusztusodat! :-)

masturbed :D
Idézet
 
 
+16 #4 bogar 2016-12-14 20:44
Idézet - Claudius Oltarimanus:
Most sírjak, vagy kiverjem rá? :-)


Disturbed-re recskázni!?
Fene a gusztusodat! :-)
Idézet
 
 
+13 #3 Claudius Oltarimanus 2016-12-14 20:25
Most sírjak, vagy kiverjem rá? :-)
Idézet
 
 
+53 #2 necromedve 2016-12-14 13:17
Nézzük a dolog jó oldalát! Végre van egy cikk, amihez sikerült csinos leányzóról készült fotót feltenni, nem valami sörhasú, ápolatlan gitármágusról, esetleg hullasminkes, zombifejű kúpszegecs-kupacról lőtt kép van mellé. :P
Idézet
 
 
+20 #1 zombee 2016-12-14 12:14
Legjobb rock előadás, legjobb rock dal... mi a különbség, ha konkrét dalokat jelölnek mindkettőben? Amúgy igaza van Draiman-nek. Persze ha van benne Led Zeppelin hangminta, az más. Akkor Kanye West is rocker a Gyönygyhajú lánnyal. Komolytalan már a Grammy is. De ez a Twenty One Pilots is sántít nekem a rock kategóriában. Legtisztább a metál, ha nem zúz, nem metál, nem lehet belekutyulni. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.