Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Adam Duce nélkül folytatja tovább a Machine Head

Megvált Adam Duce basszusgitárostól a Machine Head, akik a napokban kezdik el feldemózni első új dalötleteiket. A zenekar egyelőre nem kommentálta bővebben a döntést, és a dalszerzési periódusban nem is kívánnak azzal foglalkozni, ki lesz az új basszusgitáros.

Baráti körülmények között megvált Adam Duce basszusgitárostól az oaklandi Machine Head. A zenekar a jövőre nézve a legjobbakat kívánja Duce-nak aktuális és jövőbeli elfoglaltságaihoz, a konkrét indokokat azonban nem kívánták részletezni. Robb Flynn énekes/gitáros, Phil Demmel gitáros és Dave McClain dobos egyelőre nem is akar Adam utódjának keresésével foglalkozni, hanem hármasban kezdték meg a munkát az 2011-es Unto The Locust folytatásán. Az album a jelenlegi állás szerint valamikor 2013 vége felé várható, de a banda tempóját ismerve megkockáztatjuk: ebből végül alighanem 2014-es kiadás lesz.

Adam Duce a zenekar egyetlen tagja volt Robb Flynn mellett, aki az 1992-es alapítás óta, tűzön-vízen át kitartott a Machine Head mellett, azt azonban sosem titkolták, hogy nem egyszer és nem kétszer rúgta össze a port a csapat főnökével - legutóbb épp az Unto The Locust munkálatai során támadtak komoly nézeteltéréseik. „Voltak vitáink a lemez készítése közben”, ismerte el Adam a FaceCulture-nek adott interjújában tavaly. „Ki is vontam magam a dolgokból egészen addig, amíg nem érkezett el az idő a basszustémáim összerakására. Írtam zenéket, riffeket, amikre Robbnak nem támadtak ötletei énekileg, és éppen ezért nem is akarta felhasználni ezeket. Sokkal fontosabb azonban, hogy írtam szövegeket is, amik rengeteget jelentettek nekem, és ezeket szintén odaadtam neki, sorban az oldalakat egymás után. Ez általában úgy szokott működni, hogy használ belőlük egy-egy verzét, ahogy kijön a lépés. De az kiakasztott, hogy kiteregetem a lelkemet egy papíron, odaadom neki, aztán amikor legközelebb viszontlátom a dolgot, már köze sincs az eredetihez. Végül azt mondtam: tudod mit, haver? Kurvára nem adok neked többet egyetlen szöveget sem, mert kibaszottul elegem van abból, hogy ez lesz a vége. Dolgozom a szövegeken veled együtt és egyszerre, de soha többé nem adok neked át teljes saját szöveget. Kurva dühös is volt rám egy ideig emiatt, de tudod, hogy megy ez: ilyesmi megesik…”

Duce ugyanakkor saját szavai szerint nem fontolgatta a kilépést a bandából – ekkor legalábbis. „Néhány alkalommal megfordult a fejemben a dolog, de érted, néha Robb is volt ezzel így, Dave meg egyszer konkrétan ki is lépett. Biztonsággal mondhatom, hogy bizonyos pontokon mindenkinek megfordult már a fejében, hogy távozzon a zenekarból.”

Amint megtudunk valami bővebbet a furcsán hirtelen szakításról, természetesen közölni fogjuk…

 

Hozzászólások 

 
+8 #5 Sárvári Gábor 2013-02-23 13:39
A Slayer-ben Lombardo, A Machine Head-ban Adam Duce! Ennek nem örülök. Mi van itt? Remélem holnap arra kelek, hogy Lars kilépett a Metallica-ból. Annak még örülnék is.
Idézet
 
 
#4 matheusthemaggot 2013-02-23 12:11
Idézet - Trollmagnet:
Kíváncsi leszek, hogy basszustémák nélkül milyen lesz az új album lol

Lesznek basszustémák, csak éppen Robb vagy Phil fogja őket feljátszani. Btw nagyon szomorú hír, kíváncsi vagyok mi áll a háttérben, hogy egy ilyen oszlopos tagtól, aki itt volt már lassan 22 éve, hirtelen megválik a zenekar.
Idézet
 
 
+4 #3 cs9 2013-02-23 10:56
hát ez kár ..... :( sajnálattal olvastam végig....én nagyon bírom ezt a srácot. Hát remélem egyszer visszatér.
Idézet
 
 
+5 #2 Trollmagnet 2013-02-23 10:07
Kíváncsi leszek, hogy basszustémák nélkül milyen lesz az új album lol
Idézet
 
 
+10 #1 Chris92 2013-02-23 09:53
Úgy látszik valami igencsak fura anyag került Kalifornia légterébe, aminek következtében mindenki meghülyült..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.