Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ace Frehley és az avatar-KISS: „Mintha eleve gyerekeknek találták volna ki, semmi rock’n’roll nincs benne”

Nem igazán lelkes Ace Frehley, hogy búcsúturnéja után avatarként él tovább a KISS. A zenekar eredeti felállásának gitárosa jövőre új szólóalbummal jelentkezik.

1203ace

Saját avatarjaként folytatja tovább a KISS: a zenekar december 1-2-ai, kettős New York-i búcsúkoncertjének szombati ráadásblokkja előtt Paul Stanley, Gene Simmons, Tommy Thayer és Eric Singer elhagyta a színpadot, majd egy virtuális KISS vette át a főszerepet, és ebben a formában hangzott el a God Gave Rock'N'Roll To You. A digitális Demon, Starchild, Catman és Spaceman avatarokat az Industrial Light & Magic (ILM) állította elő a svéd Pophouse Entertainment segítségével: előbbi cég a filmipar évtizedek óta legnagyobb nevű trükkműhelye, utóbbi pedig a hatalmas sikerű, londoni ABBA Voyage show-t jegyzi.

Bár egyelőre nem tudni, mikor és milyen környezetben kelnek majd életre az avatarok, a húzás természetesen a végletekig megosztja a KISS táborát. Az eredeti felállás szólógitárosa, Ace Frehley szintén szkeptikus a témával kapcsolatban. „Örülök, hogy befejezték, mert innentől végre nem fog mindenki állandóan velük összehasonlítgatni, az avataros dolgot azonban nem értem – fogalmazott Ace a német Rock Antenne-nek. – Láttam belőle ezt-azt a YouTube-on, és az egész úgy festett, mintha eleve gyerekeknek találták volna ki. Semmi rock’n’roll nincs benne… Én mindig gépi mankók nélkül állok színpadra, bedugom a Marshallba a gitárt, aztán hadd szóljon. Ennyi. Mindig is így volt, mindig is így lesz.”

1203kiss

Frehley saját bevallása szerint nem látta a neten az utolsó fellépést, de belenézett a búcsúturné indianapolisi felvételeibe. „Nem győztek meg, de ez az én bajom. Tommy Thayer persze nem rossz gitáros, csak sokkal mechanikusabban játszik nálam. Senki sem tudja pont úgy, abban a hanyag stílusban játszani a szólóimat, mint én, és nem is mozog senki úgy, mint én. Senki. Kissé meglep, hogy a rajongók ennyire elfogadták Tommyt, mert szerintem éveken át sokan azt sem tudták, hogy ő áll a színpadon, nem pedig én… Rendszeresen kaptam a telefonokat, hogy tudok-e jegyet adni az aktuális bulinkra… Én meg: de hát már nem is játszom a zenekarban! Ne már, tényleg? Mert a második kilépésem után nem volt nagy sajtónyilatkozat meg ilyesmi, inkább csendesen megtörtént a váltás. Az utolsó turnémon Tommy hozta mindig a szendvicseket, mert turnémenedzserként és amolyan kifutófiúként dolgozott mellettünk. De tényleg nem rossz gitáros, jó barátságban vagyok vele, akárcsak a többiekkel. Eric Singer is a barátom, Gene-nel pedig nagyon közel állunk egymáshoz.”

Ace új szólóalbuma, a 10,000 Volts az MNRK Music Group gondozásában jelenik meg február végén, és Ace a Trixter volt gitárosa, Steve Brown segítségével öntötte végső formába a dalok egy részét. Mellette felbukkan az albumon Anton Fig, a legendás stúdiódobos is, akivel annak idején Ace felvette elképesztő sikerű, 1978-as szólóalbumát. „Talán ez a valaha készített legjobb lemezem" – mondja az anyagról Frehley.

acefrehley_cA dallista az alábbi lesz:

01. 10,000 Volts
02. Walkin' On The Moon
03. Cosmic Heart
04. Cherry Medicine
05. Back Into My Arms Again
06. Fightin' For Life
07. Blinded
08. Constantly Cute
09. Life Of A Stranger
10. Up In The Sky
11. Stratosphere

A címadó dal klipje máris megtekinthető. A 72 éves Ace legutóbbi, saját dalokat rejtő nagylemeze a 2018-as Spaceman volt, 2020-ban az Originis Vol.2. című feldolgozásanyag jött ki tőle.

 

Hozzászólások 

 
#3 Goodbye 2023-12-17 13:29
Régóta sejtettem, hogy valami nincs rendben a fickónál, de ez a myilakozat mindent felülmúl. Hangsúlyozza, hogy Tommy 20+ éve még szendvicseket hordott, aztán betolja, hogy jóban vannak.
Paul könyvéből kiderül, hogy Eric belépésekor folyton azt mondogatta, hogy mennyivel jobb, mint Peter Criss. Kreatív értelemben pont úgy ki van már fulladva, mint a KISS. Abba kéne már hagynia neki is. Abban mondjuk igaza van, hogy az avatáros ötet gáz.
Idézet
 
 
#2 Simon Zoltán 2023-12-17 13:14
https://port.hu/adatlap/film/tv/mechanikus-narancs-a-clockwork-orange/movie-40031
Idézet
 
 
#1 kornel 2023-12-17 08:52
Senki nem gitározik-mozog úgy mint ő,de azért senkinek nem tűnt fel,hogy már nincs a bandában.És kicsit se bassza a csőrét,hogy ez senkit se izgat és legfeljebb már csak szendvicseket vihetne.Jöhetne Peter Criss-től is vmi hasonló,mert tény,hogy Eric sokkal mechanikusabb dobos.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.