Shock!

július 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

AC/DC: setlist és videók a gelsenkircheni turnényitó koncertről

Gelsenkirchenben belecsapott aktuális európai turnéjába az AC/DC. A zenekar nyolc év után, megújult ritmusszekcióval tért vissza a koncertszínpadokra.

0518acdc

62 ezer néző előtt, a németországi Gelsenkirchenben, a Veltins-Arenában kezdte meg idei európai turnéját az AC/DC. A koncertsorozat hivatalosan még a 2020-as Power Up lemez turnéja, de valójában mindenki a rockszakma egyik legnagyobb nevének utolsó nagy nekifutásaként tekint rá. A csapat teljesen megújult ritmusszekcióval áll színpadra a koncerteken. A tavaly októberi, kaliforniai Power Trip fesztiválon új dobos debütált náluk a keresett sessionista Matt Laug személyében. Utóbbi olyanokkal játszott az utóbbi évtizedek során élőben vagy a stúdióban, mint Alice Cooper, Slash vagy Alanis Morissette. Cliff Williams a legutóbbi turné után, 2016-ban hivatalosan is bejelentette nyugdíjba vonulását, később mégis visszatért a Power Up stúdiómunkálataira, és ő is csatlakozott társaihoz az őszi fesztiválfellépésre. A turnén azonban már Chris Chaney basszusgitáros játszik a csapatban, aki neves turné- és stúdiózenészként többek között olyan produkciókat erősített az elmúlt évtizedek során, mint a Jane’s Addiction, Alanis Morrissette, Slash vagy Eddie Vedder szólózenekara.

Az AC/DC az alábbi dalokat játszotta Gelsenkirchenben:

01. If You Want Blood (You've Got It)
02. Back In Black
03. Demon Fire
04. Shot Down In Flames
05. Thunderstruck
06. Have A Drink On Me
07. Hells Bells
08. Shot In The Dark
09. Stiff Upper Lip
10. You Shook Me All Night Long
11. Rock 'N' Roll Train
12. Shoot To Thrill
13. Sin City
14. Givin The Dog A Bone
15. Dirty Deeds Done Dirt Cheap
16. Dog Eat Dog
17. High Voltage
18. Hell Ain't A Bad Place To Be
19. Riff Raff
20. Highway To Hell
21. Whole Lotta Rosie
22. Let There Be Rock
23. T.N.T.
24. For Those About To Rock (We Salute You)

A koncertről alább több videó is megtekinthető. Magyar állomás sajnos nem lesz az elképesztő érdeklődéssel övezett turnén, de a környéken azért több alkalom is kínálkozik, ahol meg lehet nézni Angus Youngékat: június 23-án és 26-án Bécsben, az Ernst Happel Stadionban, július 21-én pedig Pozsonyban, a rég nem használt Vajnory repülőtéren koncerteznek majd.

Mint emlékezetes, az AC/DC Johnson fülproblémái miatt W. Axl Rose-zal a mikrofonnál fejezte be legutóbbi turnéját. Az akkori bulikon a reaktivált Chris Slade dobolt a magánéleti zűrjei miatt parkolópályára került Phil Rudd helyén, a Power Upra azonban utóbbit hozta vissza a csapat. A koncertsorozat varsói, még Johnsonnal lejátszott, illetve Axllel lenyomott bécsi állomásán egyaránt ott voltunk.

 

Hozzászólások 

 
#3 ukkuku 2024-05-21 18:37
Árad a Tisza

Árad a Tisza, a tereken, az utcákon.
Politikusok poszterei a falon.
Ahol a madár se járt.
A vörös hajú nő, Gini ott várt.
Változást akart, demokráciát.
Közben látott egy őz sutát.
A nap delelőre hágott, már sokan szavaztak.
A férfiak kocsmából, hazafelé ballagtak.
Este a tévében, szép mese volt.
Még akkor is mesélt mikor áramszünet volt.
Gini, boldog volt az égig érő paszulyfán ülve
A közeli fáknak mozgott a levele.
Hírül adták, hogy elindult az ország szekere.
Idézet
 
 
#2 ukkuku 2024-05-20 11:17
AC/DC - Through The Mists Of Time c nótát várjuk a turnén.
Idézet
 
 
#1 ukkuku 2024-05-20 09:26
Vitathatatlan tény h nagyon jó az új turné. Ugyanakkor felmerül a kérdés h beszélhetünk e ilúzió rombolásról mikor azt látjuk h Angnus Young már kevésbé tud futni a színpadon. Illetve az énekes sem tudja produkálni amit 30 évesen. Természetesen a válasz h ez nem illúzió rombolás. Ami baj h 2016 óta ha jól számolom 8 évet elbasztak a koncertek , fellépések lehetőségeit illetően. A setlist, nagyon jó, nyilván a zenész sors, hogy ugyanazt kell játszani mindig és sokat kell utazni. Jó, hogy létezik még a rockzene. Örülni kell az új turnénak, ami szerintem abszolút nem az utolsó, lesznek még új turnék, sőt újabb lemezek is. A fiúk nem akarják abbahagyni. A Németek nem csak Bud Spencert szeretik, hanem az AC DC -t is, sőt a Német nők imádják a magyar férfiakat. Itt kicsit álljunk meg? Milyenek a német nők? Nagyon szexisek. Térjünk vissza a zenére. Jól esik nézzni a videókat két üveg bor után.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.