Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A7X: nem kértek a Portnoy-féle drámázós szerelmi háromszögből

Ismét újabb Avenged Sevenfold tag tett olyan tartalmú nyilatkozatot, amelynek értelmében Mike Portnoy a Dream Theater-cirkusz miatt nem maradhatott tovább a csapattal a Nightmare lemez teljes turnéján. Zacky Vengeance gitáros szerint az A7X szellemiségétől hihetetlenül távol állt mindaz, amit Portnoy lerendezett volt társaival.

„Ez az egész valami olyasmi volt, amihez egyáltalán nem voltunk hozzászokva", magyarázta Zacky egy San Francisco-i rádióállomásnak. „Soha az életben nem tapasztaltunk meg semmiféle reflektorfényben zajló drámát, mert mindig az árnyékban maradtunk, és megtartottuk magunknak a személyes ügyeinket. Mike teljesen más személyiség, mindig egyből a rajongókhoz fordul a Twitteren vagy akárhol máshol... Így kezelte a konfliktusát is a zenekarával, ami totálisan új volt számunkra. Mi is szeretünk kapcsolatban lenni a rajongókkal, de nem így: számunkra a dolog nem Zackyről, M. Shadowsról vagy Synyster Gatesről szól, hanem az Avenged Sevenfoldról, ami sokkal fontosabb bármelyikünknél."

Zacky szerint Portnoyt elkapta a hév, és nem lehetett leállítani. „Egy csomót beszélt arról, hogy kilép a Dream Theaterből, mert nem volt már teljesen boldog, azt viszont izgalmasnak találta, hogy velünk játszhat, hiszen nagy koncerteket adtunk. Szerintem kicsit benne ragadt a pillanatban, túlságosan is izgatott lett. Könyörögtünk neki, hogy fontolja meg, mit csinál, mert nem voltunk olyan állapotban, hogy állandó helyettesítőt találjunk Jimmy (az elhunyt Jimmy Sullivan, azaz The Rev - a szerk.) helyére, aki elsősorban a legjobb barátunk volt, és csak másodsorban óriási dobos. Vagyis sem a hely, sem az időzítés nem volt megfelelő. Mike azonban egy nap közölte, hogy jó és rossz híre is van. A rossz, hogy kilépett a Dream Theaterből. Mondtuk: ó, ez sajnálatos, de ha boldog vagy, akár jó is lehet. Erre azt mondta: a jó hír az, hogy most már csatlakozhat hozzánk. Mondtuk neki, hogy nem feltétlenül terveztük ezt, így szánja rá az időt és gondolja át még egyszer ezt az egészet, mire elmondta, hogy már kiadta a sajtóközleményét... Mi pedig nem így intézzük az ügyeinket, legalább beszélhetett volna velünk előtte. Aztán kezdődött az adok-kapok közte és a korábbi zenésztársai között. Kimaradtunk belőle, hiszen semmi közünk nem volt hozzá: inkább megpróbáltunk ismét talpra állni. De őszintén szólva sok szívfájdalmat okozott nekünk, hogy egy drámázós szerelmi háromszögben láttuk viszont a nevünket. Mike egy roppant sérülékeny időszakban segítette ki a zenekart, amiért mindig hihetetlenül hálásak leszünk neki, de akkoriban annyira instabil állapotban voltunk, hogy mindenféle nem kívánt figyelem ártalmasan hatott ránk. Ezek után Mike-kal természetesen nem működhetett a dolog – de azt hiszem, ez nekünk is és neki is így volt a legjobb."

Az Avenged Sevenfold tavasszal Ázsiában koncertezik. Új dalokról nyár előtt még csak egymás között sem akarnak beszélni.

 

Hozzászólások 

 
+1 #7 björn 2011-12-22 08:12
Két szék közül a pad alá tipikus esete :)
Idézet
 
 
+1 #6 badalac 2011-12-21 13:15
Idézet - Aladin:
Mióta tépem a pofám, hogy Portnoy és az egész DT egy vicc...


Nem értek egyet veled teljesen. Ám ez a helyzet valóban egy vicc, viszont nem a DT miatt az, hanem portnoy papa miatt. Ő - még ha egy kurvajó dobos is - valóban önmaga paródiája (constant motion, hehe). - jobban mondva egyre inkább azzá vált az idők során.
Idézet
 
 
#5 Aladin 2011-12-20 22:45
Mióta tépem a pofám, hogy Portnoy és az egész DT egy vicc...
Idézet
 
 
#4 M 2011-12-20 22:07
túlléphetnének már ezen. inkább azon agyalnának, hogy egy értelmes lemezt összepakoljanak .
de jön majd újra portnoy koma és befűt, hogy "velem extra sikert aratott a lemez meg a turné"
a dt témakörben pedig "én nem tudnék egy régi tag nélkül újra ezen a néven turnézni és lemezeket készíteni" :)
Idézet
 
 
+1 #3 Venomádi 2011-12-20 17:18
Na így csorbul a hírneve valakinek elég szépen..
Idézet
 
 
+1 #2 Crooked Figurehead 2011-12-20 15:07
Portnoy egy bohóc, végleg lejáratta magát ezzel a szánalmas lépéssel ! Nem csoda hogy sem az Avenged sem a Dream T nem kért belöle tovább!
Idézet
 
 
+5 #1 Bumm 2011-12-20 14:47
Megnéztem volna Mike fejét, amikor a kis emósra sminkelt srácok közlik vele, hogy "ne itt hisztizzél, vazze!" - de különben tényleg totál jogos a dolog.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.