Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A zenekarok manapság nem engedhetik meg a két-három-négy éves szüneteket”

Noha a nagy sikerű American Capitalist album még csak tavaly ősszel jelent meg, hat-nyolc új dallal már teljesen elkészült a Five Finger Death Punch legénysége, és ha minden a tervek szerint halad, januárban stúdióba is vonulnak velük. Mindez azt jelenti, hogy a banda negyedik lemeze akár már 2013-ban a boltokba kerülhet.

„Év végéig talán alkalmunk nyílik kidolgozni az új dalokat, és január közepén lehet, hogy el is kezdhetjük felvenni ezeket", mondta Jason Hook gitáros a Billboardnak. „Úgy gondoljuk, edzésben kell tartanunk a kreatív izmainkat. Olyan ez, mint amikor lemész az edzőterembe: ha egy évet kihagysz, minden erődet elveszíted. Könnyű ellustulni, elpuhulni. A dalszerzés a fő munkánk. Turnézni nagyszerű, de mindig felkészülten kell tartanunk magunkat, és edzésben tartani azt a bizonyos kreatív izomzatot, legalábbis szerintem. Úgy működik ez, mint bármi más is a világon: ha felkészületlenül kezdesz bele, akkor is kisül belőle valami, ha viszont előzetesen gyakorolsz, készülsz, legalább lesznek választási lehetőségeid. A lemezek jelentik mindennek a kiindulópontját, én pedig nagyon jó lemezeket akarok készíteni. Ha tíz gyilkos nótára van szükségünk, jobb, ha van harminc dalunk, amikből kiválaszthatunk nyolcat, azt a maradék kettőt pedig összeszenvedjük valahogy a végén. De nem akarok pánikszerűen albumokat készíteni."

Hook véleményét a Five Finger Death Punch főnöke, a magyar származású Zoltan Bathory is osztja. „Nem hinném, hogy a zenekarok manapság megengedhetnék maguknak a két-három-négy éves szüneteket az albumok között", fejtegette Zoli egy aktuális interjúban. „Egyszerűen nem fér bele, nem indokolható, miért nem hozol ki új anyagokat, amikor a zene és egyáltalán, minden más is szupergyorsan szívódik fel. Kihozol egy lemezt, meghallgatják, és egy év múlva már idejétmúltnak számít. Mi úgy gondoltuk: akkor adjunk nekik még egyet. Hallani akarják a zenét, mi pedig meg tudjuk írni nekik, szóval miért is ne?" Az eddig elkészült dalok állítólag az eddigi Five Finger nóták vonalán mozognak. „Egy dallamos heavy metal banda vagyunk a megfelelő egyensúllyal. Vannak balladáink, vannak szupersúlyos témáink, és minden a nagy, megjegyezhető és énekelhető refrének körül mozog, hiszen mi is ilyen zenéken nőttünk fel."

A Five Finger Death Punch jelenleg a Trespass America turné főzenekaraként turnézik Észak-Amerikában a Killswitch Engage, a Trivium és egyéb bandák társaságában.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 Nűnű 2012-08-09 12:43
Szerintem meg pont a túl gyakori lemezmegjelenés nek nincs értelme.
Anyagilag egész biztosan nem éri meg a legtöbb bandának.
És ez nem olyan, mint a konditerem, hogy ha sokat emelgetem a súlyokat, akkro megerősödök.
Inkább az fog történni, hogy ugyanazokat a dallamokat, trükköket fogják elsütni újra és újra.
Egyszerúen emberileg képtelenség 6-7 JÓ lemeznél többet megírnia egy dalszerzőnek.
Idézet
 
 
+3 #2 stan 2012-08-08 16:24
Idézet - björn:
Szerintem ez egy túlértékelt banda.

mondotta egy alulértékelt banda gitárosa...
no offense, bocs, nem hagyhattam ki:)
Idézet
 
 
#1 björn 2012-08-08 11:11
Szerintem ez egy túlértékelt banda.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.