Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A világnak szüksége van egy újabb nagy bandára, és most itt van egy”

Szeptember közepétől ismét turnézik Nagy-Britanniában a The Wildhearts, új lemezt azonban nem érdemes remélni Gingeréktől. A főnök elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben is koncertezzenek ezen a néven, albumot azonban soha többé nem szeretne készíteni a bandával.

Idén húsz éve jelent meg a The Wildhearts második nagylemeze, a P.H.U.Q., és a jubileum kapcsán a hosszú évek óta feloszlunk-újjáalakulunkot játszó zenekar nyolcállomásos brit turnét bonyolít majd le szeptember közepétől. A banda főnöke, Ginger azonban saját bevallása szerint vegyes érzelmekkel várja a bulikat. „Idén, egy kicsit korábban fellőttünk egy komplett lemezfelvételi- és turnéütemtervet, vagy inkább én fellőttem ezeket”, mondta az énekes/gitáros a Classic Rocknak. „De aztán történt egy személyes dolog, ami a zenekar több tagjára is kihatott, vagy még inkább az én velük ápolt viszonyomra. Nem akarok nyilvánosan belemenni a részletekbe, de ugyanígy ahhoz sincs kedvem, hogy rengeteg időt töltsek azzal, hogy zenét írjak bárkivel is, akit nem érzek magamhoz közelállónak. Ha bizonyos emberek állandóan magukkal húzzák a negatív pakkjukat, nekem ott nincs keresnivalóm, érted? A The Wildhearts sztorija már nagyon régóta erről szól. Biztos vagyok benne, hogy rendezzük a problémáinkat zenekarként, vagy legalább a turnézás közepette képesek leszünk velük együtt élni, amikor ott állunk szemtől szembe a közönséggel, de ezt a körutat most csakis a rajongók kedvéért csinálom végig. És ha jó lesz, akkor évente egyszer csinálunk majd hasonlót a jövőben is. De hogy írjunk egy új Wildhearts-lemezt is? Na, azt mindenki felejtse el. Még csak azt sem tudnám, egyáltalán miről írjak. Egy csapat negyven-ötven közötti arcról, akik még mindig nem képesek kijönni egymással? És ebbe engem is számítsatok bele. Olyan az egész, mint valami zavargás… A picsába ezzel. Egy kibaszott drámafesztivál az egész, és a tököm tele van vele.”

Ginger ehelyett a jövőben sokkal inkább másik csapatára, a Hey! Hello!-ra akar koncentrálni, amely egyébként előzenekarként játszik majd a turnén a tizenhét év szünet után visszatérő Baby Chaos mellett. „A Hey! Hello! a legrobbanékonyabb zenekar, amelyikkel valaha is volt szerencsém zenélni, nagyon hiszek bennük. Október-november környékén felvesszük a második lemezt, amely jövőre jelenik meg. Nézzünk szembe a tényekkel: a világnak szüksége van egy újabb nagy bandára, és most itt van egy.”

 

Hozzászólások 

 
+7 #2 kaffer 2015-08-26 22:46
Hát ha ők lesznek a 'nagy banda", akkor elég szomorú idők jönnek. Nem mondom hogy rossz, de azt igen, hogy átlagos.
Idézet
 
 
+12 #1 pekkae 2015-08-26 11:52
Ez lenne az a zenekar? Pffffff. Jót röhögtem! Kösz. :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.