Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A Vas Csúcs létezik, jártam ott, és az ott tapasztalt csendet keresem azóta is”

Augusztus 28-án jelenik meg a Season Of Mistnél a The Devil's Trade új nagylemeze. A The Call Of The Iron Peakről máris meghallgatható egy népdalfeldolgozás.

0611mako

Nyár végén jön ki a The Devil's Trade új albuma, amely az első lemez lesz Makó Dávid egyszemélyes projektjétől a francia Season Of Mist kiadónál. „A karantén számomra is nagyon nehéz időszak volt, amiből az Instán adott live-koncertek sem tudtak kirángatni, sőt, még rontottak a helyzeten. Viszont a Roadburn livestream-felkérése kihagyhatatlan lehetőség volt, amelynek köszönhetően rengeteg emberhez juthatott el a zeném" – meséli Dávid. Az élet viszont nem állt meg, a turné átkerült 2021 tavaszára, a lemezmegjelenés pedig 2020 augusztusára, bár a dalokkal már régóta nem volt teendő, hiszen már 2019 őszén készen volt a lemez, amelyet ezúttal is Szabó „Nagyúr" Mártonnal rögzítettek.

Az album túlnyomó része az Alpokban, 2000 méter magasan, egy mindentől elszigetelt helyen készült el. A korábbi ötletek befejezéséhez szükséges volt az elvonulás, hogy nyugodtan legyen mód alkotni. Egy túra során fogant meg a lemez fő motívuma, a dalokat összefogó kapocs. „A The Call Of The Iron Peak arról az útról szól, ami elvezet a teljes békéhez, az örök csendhez és megnyugváshoz. Ami kivezet a társadalomból, elszakít a másik ember poklától, és segít elérni az ürességet. Beteljesülés, ami lehet, hogy csak a halálban adatik meg, de legalábbis az életben csak egészen kivételes és nagyon rövid pillanatokban érjük el. A Vas Csúcs hívása a hang, ami segít megtalálni ezeket a pillanatokat. Nekem csak a fizikai és szellemi áldozat, a küzdelem segít meghallani ezt a hangot. A Vas Csúcs létezik, jártam ott, és az ott tapasztalt csendet keresem azóta is" – meséli az albumról.

Az előző lemezhez képest zeneileg és mondanivaló szempontjából is kicsit megnyugvás, miközben a saját hang tovább erősödött, Makó megtalálta azokat a csatornákat, amiken keresztül ki tudja mondani azokat a dolgokat is, amiket eddig nem. A lemezborító ezúttal is Borbás Róbert (Grindesign) munkája.

thedevilstrade_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. The Iron Peak
02. Dead Sister
03. III
04. No Arrival
05. Expelling of the Crafty Ape
06. IIIIIIIIIIII
07. Három Árva
08. Eyes in the Fire
09. IIIIII
10. Dreams from the Rot
11. The Call of the Iron Peak

A már ismert Dead Sister után most a Három Árva című népdal feldolgozása is meghallgatható. A hazai lemezbemutató áprilisban lesz az Instantban, addig is a Fekete Zaj Fesztiválon és a Fishing on Orfűn debütálnak az új dalok.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.