Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A South Of Heaven nem olyan erős, mint a Reign In Blood és a Seasons In The Abyss”

Huszonöt éve jelent meg a Slayer South Of Heaven lemeze, amely ráadásul minden másik albumuknál jobban kötődik a májusban elhunyt Jeff Hannemanhez – ennek ellenére a zenekar biztosan soha nem fogja elejétől végéig játszani az 1988-as anyagot. Kerry King egy friss interjúban többek között erről is beszélt.

„A halál szar dolog”, mondta Hanneman tragédiájáról a DCHeavyMetalnak King. „Ráadásul arról az emberről van szó, akivel harminc éven át együtt zenéltem, szóval extrán szar a dolog. Az is szar, hogy korán kellett elmennie. Csak ennyit tudok mondani: ez az egész nagyon szar. A gitártechnikusom tavaly hunyt el, szóval most már nem ismeretlen számomra a halál, és ezzel egyszerűen együtt kell élned. Viszont még nem érkeztem el arra a pontra, ahol most eltűnök, ülök otthon, és soha nem dolgozom többet semmit. Az embernek ilyenkor kicsit szorosabbra kell húznia az övét, és tovább kell lépnie az életben. Szörnyű, ami történt, de tovább kell vánszorognod utána.”

King az interjúban elárulta: noha az 1988-as South Of Heaven volt a Slayer leginkább Hanneman által dominált lemeze – ráadásul idén pont huszonöt éve, hogy megjelent –, a csapatban fel sem merült, hogy esetleg elejétől végéig előszedjék a koncerteken Jeff tiszteletére. „Vannak ott nagyszerű dalok, de egy feldolgozás is, és noha néha csináltunk feldolgozásokat, egy egész turnén keresztül nyomni azt… Úgy gondolom, az a lemez nincs olyan erős, mint a Reign In Blood és a Seasons In The Abyss, ezeket játszottuk is már egy az egyben, és ez a kettő volt ehhez a megfelelő választás. Ki nem állhatom például a Cleanse The Soult. Szerintem az az egyik legrosszabb dal, amit valaha írtunk.”

A zenekar jelenleg Észak-Amerikában turnézik, és a tervek szerint januártól stúdióznak.

 

Hozzászólások 

 
#10 Dokibácsi 2013-11-19 16:47
Kerry egy büdös nagy tuskó, de most kivételesen igazat adok neki. Hiába van (számomra) 3 klasszis dal a South of Heaven-en - a címadó, Silent scream, Mandatory suicide -, mégis valahogy kerekebbnek érződik a King által dicsért másik két lemez.
Idézet
 
 
+4 #9 sepumark 2013-11-18 14:33
Eletem elso Slayer lemeze a South of Heaven volt es szemely szerint nalam ez a lemez az egyetlen 10 pontos SLAYER lemez!!!
20 eve is ez volt es 20 ev mulva is ez lesz... de hat izlesek es pofonok.
Mar kolyok fejjel kulonbseget tudtam tenni Hanneman es King temai/szoloi kozott es el tudtam donteni melyik gitaros stilusa all kozelebb hozzam.
Jeff parti vagyok, ez van... csak meg kell nezni a Decade of Aggression Live tracklist-jeben ki irta (akar kozosen Kerry-vel) a hallhatatlan klasszikus dalok nagy reszet...
A Diabolus (Jeff lemez) lemezen meg voltak tipikusnak mondhato Slayer temak, de a God Hates-en (King lemez) mar nem annyira. De ez csak az en velemenyem persze...

Jeff Hanneman-t nem ismertem szemelyesen, nem tudom milyen ember volt, de kussban volt es extra felhajtasok nelkul megirta a dalait, majd elte a mindennapjait.
Lehet hogy pontatlanul es koszosan jatszott (sokak szerint), de olyan fenyegeto, baljos temakat irt, hogy lazan megengedhette maganak hogy egy ilyen felfuvalkodott pocsfej jatszon helyette a lemezeken :)))

Reign in Hell Jeff!!!
South of Heaven FOREVER!!!
Idézet
 
 
+1 #8 pekkae 2013-11-18 12:17
King nem fasz, és nem provokátor, egyszerűen ostoba bunkó mint egy talicskakerék.
Idézet
 
 
+7 #7 MV 2013-11-17 20:15
Számít az bármit is, hogy Kerry King nem tartja olyan erősnek a South-ot? Főleg ennyi év után? Ezzel a saját zenésztársait is arcon köpi. Pláne Hanneman-t, aki a fő szerzője volt az albumnak, és már nem tudja sem megerősíteni King-et, sem megvédeni a lemezt. A mérges törpe nem méri fel, milyen súlya van az efféle hirtelen jött nyilatkozatokna k.
Szerintem mindhárom lemez zseniális, nem is tudom sorrendbe állítani, egyformán szeretem őket.
Idézet
 
 
+2 #6 kéjsóvár bohóc 2013-11-17 19:21
Pedig az egyik legjobb Szléjör dal a South of heaven!!!
Idézet
 
 
+6 #5 Flagellator1974 2013-11-17 15:25
Nem fasz és nem is provokátor, csak kicsit érzéketlen... Össze-vissza nyilatkozgat az alapján, mikor milyen a kedve, mikor mit érez éppen egy adott ember iránt (Lombi, Rubin, Mustaine, Bostaph, Hanneman). Ő a Slayer mindig ügyeletes pozőrje, akit egyébként kedvelek, mert jó dalokat írt. A nyilatkozata a S.o. H.-ről is olyan, amilyen: ki kellett nyitnia a pofáját, csak hogy monnyon valamit... Az egész Slayer-életmű több hatalmas dala van azon a lemezen, baszd meg King!!!
Idézet
 
 
+14 #4 Lord Iron 2013-11-17 13:28
Kerry King mindig is egy fasz volt!
Idézet
 
 
+3 #3 Igor Igorovics 2013-11-17 10:43
Mondjuk az ilyen évfordulós dolgokat én sem értem és nem is szeretem. Ilyen alapon mindig elő lehetne húzni a régi albumokat. Most 25 éves a SOH, jövőre 20 éves a Divine, aztán 30 éves a Hell Awaits, 25 éves a Seasons etc... Sajnos sok banda él is ezzel, és koncerteken is mindig a régi számokat nyomják az újak rovására, nehezen jönnek ki az új albumok, mert mindig ilyen újra kiadásokkal töltik ki az űrt. Örülök, hogy a Slayer nem ilyen. OK, a Reign albummal ezt megcsinálták, de azért az tényleg legendás, rengeteg banda hivatkozik arra a lemezre.
Idézet
 
 
+10 #2 entropy 2013-11-17 10:27
Kedvenc Kingünk szeret provokálni - én pedig imádom a szóban forgó lemezt, elejétől a végéig. Mestermunka.
Idézet
 
 
+5 #1 ave 2013-11-17 09:26
Pedig az qrvajó szám... :S
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.