Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A rajongók többsége a klasszikus rockikont szeretné hallani”

Koncert DVD-vel jelentkezett az utóbbi évek egyik legjobb szupergroupja, a Black Country Communion, ám a nagyszerűen sikerült második BCC anyag dicsőségének farvizén Glenn Hughes már nagyban tervezgeti szólókarrierje következő állomását is. Örömhír, hogy a legendás muzsikus a projekt sikere nyomán ismét rockosabb irányba mozdul.

A Live Over Europe című Black Country Communion DVD anyagát három idén nyári németországi fellépésből vágta össze a csapat: a hamburgi, a müncheni és a berlini bulik közül kettő szabadtéri volt, így a videó nem lesz egységes, de ez nem is volt cél. „Semmiféle varázslás nincs a felvételen", mondta Glenn Hughes az IheartGuitarBlognak. „Semmi kamuének, semmi utólagos igazítás: minden valós, nyers és organikus, akárcsak mondjuk a Deep Purple Made In Japanjén vagy a Frampton Comes Alive-on, ezeken a hatalmas élő lemezeken. Nyers és igazi, de nem hinném, hogy ennek ellenére lenne benne hiba. Nekünk nincs szükségünk playbackelésre, autotuningra vagy egyéb ilyesféle bohóckodásokra."

Hughes az interjúban elárulta: már gondolkodik a következő szólóanyagán is. „Komolyan tervezek egy új Glenn albumot a következő év első felében. Utoljára négy évvel ezelőtt mentem stúdióba a F.U.N.K. lemez kedvéért, de azóta elég mélyen beleástam magam megint a rockba, így a következő lemezemen a Black Country Communion albumokon zenélő Glenn Hughes játszik majd. Ez pedig ugyanaz a Glenn, aki annak idején a Deep Purple-ben is muzsikált. És legyünk őszinték, a rajongók többsége a klasszikus rockikon Glennt szeretné hallani. Az előző album állati jó volt, szeretem a dalokat is, de az egy másik közönségrétegnek szólt. A Black Country Communion közönsége viszont rockerekből áll, szóval itt az idő arra, hogy nyomjam a rockot. Vagyis a következő lemezem igazi rockalbum lesz."

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Draveczki-Ury Ádám 2011-10-28 15:36
Köszi a pontosítást, javítottam!
Idézet
 
 
+1 #1 Rtomo1984 2011-10-28 15:25
nem akarok kukacoskodni, de ez már nem készülő DVD, én konkrétan hétfőn kaptam kézhez
egyébként baromi jó cucc. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.