Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A rajongók finanszírozták Doug Pinnick sérvműtétjét

0704dugSikeres sérvműtétet hajtottak végre a King's X legendás frontemberén, Doug „Dug" Pinnicken szerdán. A 63 éves énekes/basszusgitáros már jól van, és jelenleg a kórházban lábadozik. A műtét érdekessége, hogy a költségeket a rajongók adták össze, mivel Dougnak nincs egészségbiztosítása.

A rajongótábor adta össze egy GiveForward kampány keretében a Doug Pinnick sérvműtétjéhez szükséges pénzt, mivel a King's X frontembere nem rendelkezik egészségbiztosítással. Többek között éppen emiatt halogatta évekig az egyébként szükséges beavatkozást, fájdalmai azonban az utóbbi időben elértek egy olyan szintet, hogy nem lehetett tovább várni. A 26 ezer dolláros – mintegy 5,8 millió forintos – műtét költségei összesen 599 adományból jöttek össze.

„Meghat az a szeretet, amit az emberek tanúsítottak irántam, és amely lehetővé tette, hogy megengedhettem magamnak a műtétet", mondja Pinnick. „Nagyon régóta halasztgattam már, de tudtam: miután letudtam a mostani koncerteket, most már sürgősen rendbe kell hozatnom magam. Bárcsak azt mondhatnám, hogy a King's X-szel töltött csodálatos évek üzletileg is jövedelmezők voltak, de nem panaszkodom. Hálás vagyok, amiért zenélhetek azoknak, akik szeretnék hallani a dalaimat. Sosem fogjuk abbahagyni a kemény munkát, és akár jó idők jönnek, akár rosszak, továbbra is zenélünk majd. Ez egy kemény üzlet, de arra születtünk, hogy ezt csináljuk, és a rajongók mindenen át követtek minket. Nélkülük nem zenélhetnénk, nem koncertezhetnénk. Minden nap köszönetet mondok nekik ezért, és természetesen a családunknak, a barátainknak is. Nem tudom eléggé megköszönni, hogy segítettetek nekem, amikor a legnagyobb szükségem volt rá. Azoknak is köszönöm, akik azelőtt sosem hallottak rólam vagy a King's X-ről, de szeretetből adományoztak. Remélem, mindnyájatokat megölelhetem majd egyszer viszonzásképp, és folytatom a zenélést is, hogy beindítsa a testeteket és az agyatokat."

Dug aktuális albuma, a Naked májusban jelent meg, előtte nem sokkal pedig a Pinnick Gales Pridgen projekttel adott ki lemezt. Vele készült tavaszi interjúnkat itt olvashatod.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #6 kamikaze 2013-07-05 11:47
Hogy mennyire zseniális azt nem tudom, de az egyik lemezcímük - a Faith, Hope, Love - bizonyos szempontból az ars poeticam.
És persze a lemez is jó!
Idézet
 
 
#5 pumpika666 2013-07-05 09:12
Idézet - asdasd:
Idézet - the raven:
Nincs egészségbiztosí tása....a házát és a verdáját azért megnézném....


Igaza van, Lenke neni!

még az öreg Böhm bácsinak kéne valami zseniálisat ideírnia, hogy teljes legyen a kép...
Idézet
 
 
+2 #4 asdasd 2013-07-05 08:00
Idézet - the raven:
Nincs egészségbiztosí tása....a házát és a verdáját azért megnézném....


Igaza van, Lenke neni!
Idézet
 
 
+2 #3 ANTIPOP 2013-07-05 02:41
Idézet - the raven:
Nincs egészségbiztosí tása....a házát és a verdáját azért megnézném....

Amikor a dobos, Jerry, infarktust kapott, akkor is adományokra volt szükségük. Godnolod, direkt csinálják? Akkor én is küldtem 20 dolcsit, pedig nem hogy milliomos nem vagyok, de majdhogynem egyik napról a másikra élek. Ezek emberi gesztusok. Aztán a házát vitte el a hurrikán. A gitáros, Ty meg napenergiával üzemelteti a kis házi stúdióját (tényleg kicsi).
Beszélgettünk velük koncert után (én csak 1-2 mondatot, mert nem beszélek angolul :) , de a haverom pl. fél órát beszélt Ty-jal, Douggal meg levelezett. Nagyon rendben vannak, és nincsenek eleresztve, pl. Ty részben Európában emiatt játszott más cuccokon). Nem hiszem, hogy egy amerikai banda csak úgy bizniszből vállal 5-6 állomásos európai turnét 150-600 férőhelyes klubokban. Ahhoz bizony szeretni kell a zenét...
Idézet
 
 
+7 #2 pumpika666 2013-07-04 17:46
Idézet - the raven:
Nincs egészségbiztosí tása....a házát és a verdáját azért megnézném....

tény és való, sokan élnek úgy odakint, mint a hazai celeb nyuggereink, akik "éhenhalnak", mert anno 40-50 évig nem fizettek semmit a nyugdíjalapba. usában a tb-vel csinálják ugyanezt a hazárdjátékot rengetegen. 50-60éves korukig semmi baj, aztán ha beüt a baj, akkor több tízezer dolcsi egy mezei műtét is

de a king's x sosem volt akkora sztárzenekar(sa jnos), hogy milliomos legyen doug bácsi

házat és autót amcsiknál nézni nem érdemes, arrafelé ha van egy mezei állásod és nem piára és drogokra költöd, akkor alap hogy veszel egy kocsit, arrafelé nem 3-5 misi között kezdődnek az "autók"(nem ezeröcsi kockaladákra és 15 éves szutyukira gondolok...)
Idézet
 
 
-9 #1 the raven 2013-07-04 16:29
Nincs egészségbiztosí tása....a házát és a verdáját azért megnézném....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.