Shock!

január 21.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A New Dream: hallgasd meg az első dalt a visszatérő Labyrinthtől!

Hét év után új nagylemezzel tér vissza a színtérre az olasz Labyrinth, akik rendkívül erősnek ígérik az Architecture Of A God albumot. Az első szám máris meghallgatható az anyagról.

0219labyrinth

Április 21-én, a Frontiers gondozásában kerül a boltokba az olasz Labyrinth visszatérő nagylemeze. A csapat annak idején, a '90-es évek végén Olaszország második számú metalbandájának számított a Rhapsody mögött, de aztán eljelentéktelenedett a sztori, és miután Roberto Tiranti – azaz Rob Tyrant – énekes távozott tőlük néhány évvel ezelőtt, már nem nagyon tudtak talpra állni, pedig pár éve egy ideig még Yngwie Malmsteen volt énekese, Mark Boals is felbukkant náluk. Az alapemberek, azaz Tiranti, illetve Andrea Cantarelli és Olaf Thorsen gitárosok végül aztán elrendezték a vitás kérdéseket, és a tavalyi első Frontiers Metal Festivalon elejétől végéig eljátszották legsikeresebb albumukat, az 1998-as Return To Heaven Deniedot. E fellépés anyaga hamarosan DVD-n is kijön, ám megelőzi az említett új album, az Architecture Of A God.

„Egyértelműen ez volt eddig a legbonyolultabb és legnagyobb kihívást jelentő album, amin valaha dolgoztam", mondja Thorsen. „Őszintén szólva amikor a Frontiers megkeresett, hogy rábeszéljen bennünket az újjáalakulásra, szkeptikus és aggodalmas voltam. Nem készíthettünk simán csak egy új lemezt, mert az nem lett volna őszinte sem a rajongóinkkal, sem önmagunkkal szemben. Rengeteg jó albumunk volt, amelyek előttünk is példaként állnak, és az emberek a mai napig a szívükben őrzik az emléküket. Ezért döntöttünk úgy, hogy a legjobb muzsikusokkal erősítjük a felállást – olyanokkal, akik szerintünk tökéletesen passzolnak a mi zenei látásmódunkhoz." E gondolat jegyében került a csapatba John Macaluso dobos (TNT, Ark, Riot), Oleg Smirnoff billentyűs (Vision Divine, Eldritch) és Nik Mazzucconi basszusgitáros, a lemez keverését pedig a DGM-ből ismert Simone Mularoni végezte. „Az Architecture Of A God az eddigi legérettebb és legkerekebb lemezünk. Nem akarunk változtatni a dicső múlton, de biztos vagyok benne: miután kijön, ez a lemez új hivatkozási alapot jelent majd a zenénket illetően", véli a gitáros.

labyrinth_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Bullets
02. Still Alive
03. Take On My Legacy
04. A New Dream
05. Someone Says
06. Random Logic
07. Architecture Of A God
08. Children
09. Those Days
10. We Belong To Yesterday
11. Stardust And Ashes
12. Diamond

A Labyrinth elsősorban régen is odahaza, Olaszországban koncertezett, egyelőre nem tudni, kívánnak-e változtatni ezen. Az első szerzemény máris meghallgható az albumon.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.