Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Neck Sprainből és a Csillag születikből érkezett erősítés Cicóékhoz

0325nomadTeljesen átalakult és új dalokon dolgozik a Nomad zenekar. A magyar nyelvű, dallamos gitárzenéhez a csapat a Csillag születik című tehetségkutató egyik felfedezettjét, Juhász Marcit választotta énekesnek. A Nomad új dalokkal és hamarosan klippel jelentkezik, két friss szerzemény alább meg is hallgatható.

Hosszabb hallgatás után idén megújult formában, új felállással tér vissza a klubokba és a fesztiválokra a Nomad. Az eredeti tagok közül Jánosi „Cicó" Szabolcs gitáros mellett Újvári Péter dobos maradt, akiket elsősorban a The Bedlam zenekarból ismerhet a közönség. Az újonnan verbuválódó csapat munkájából eleinte a Tankcsapda volt gitárosa, Molnár Levente Cseresznye is oroszlánrészt vállalt, ám ő végül külföldre költözött, így nélküle folytatódtak a próbák. A Nomad zenekarba újonnan érkezett Nagy Levente basszusgitáros a Neck Sprainből, valamint Juhász Marci énekes-gitáros-szájharmonikás. A borsodi fiatalembert a tévénézők tavaly az RTL Klub tehetségkutatója, a Csillag születik döntőjéig juttatták szavazataikkal, ahol végül a negyedik helyet szerezte meg blues és népdalok, valamint saját szerzemények előadásával.

„A Csillag születik egyik zsűritagja, Puzsér Róbert nagy hatással volt rám", mondja Juhász Marci. „Azt javasolta, hogy ne álljak be a sorba, hanem járjam a magam útját, és csináljam meg a saját zenémet. A tévében szólistaként léptem fel, de alapvetően mindig zenekarban játszottam, és nagyon vágytam már egy jó bandára. Amikor a Nomad alapítótagjai felkértek énekesnek, nem sokáig gondolkodtam az ajánlaton. Ezek a srácok iszonyúan profi zenészek, rengeteget tanulok tőlük. A próbateremben töltött hónapok alatt nagyon sokat fejlődtem, és most sokkal jobban énekelek, mint amikor bekerültem a tehetségkutatóba."

A Nomad a törökbálinti SuperSize Stúdióban rögzített két új dalt. Az egyik az Engedd, hogy még egyszer... című dinamikus rockdal, amelynek a videóklipje rövidesen látható lesz. A másik pedig a valamivel lassabb tempójú Ajtó a mennybe, amely szintén ígéretes kezdet az új korszakhoz. A zenekar tavasszal visszatér a színpadra is, hogy élőben is megmutassa a közönségnek az elmúlt időszak munkájának eredményét. A Nomad április 12-én Kazincbarcikán, április 13-án a budapesti Showbarlangban, május 31-én pedig Gödöllőn ad koncertet. Juhász Marci azt ígéri, hogy új zenekara fellépésein sem hanyagolja a tévében tőle megszokott hangulatot, így a számok között egy-egy saját dalt és feldolgozást is előad majd gitárral és szájharmonikával. A Nomad nagy refrénekkel, átgondolt, szellős riffekkel és szólókkal megfűszerezett, magyar nyelvű rockzenéjére pedig a Petőfi Rádió is felfigyelt, így a fiúk májusban bevonulnak a legendás 8-as stúdióba, az Akusztik című műsor felvételére.

1. Nomad - Engedd, hogy mégegyszer... by NOMAD |

2. Nomad - Ajtó a mennybe by NOMAD |

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 oriza triznyák 2013-03-30 11:30
tudom, hogy begyöppösödött vagyok, de egy dreamland in misery, egy mother infinity után 20 évvel sem tudok ilyen szart elfogadni azoktól az emberektől, akik világra hozták az egyik legjobb hazai lemezt, az inside ash-t :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.