Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A Motörheadnek természetesen vége, hiszen Lemmy volt a Motörhead”

0815motorheadA tragikus hírt bejelentő közleményt leszámítva Phil Campbell gitáros és Mikkey Dee dobos közül egyelőre csak az utóbbi nyilatkozott bővebben Lemmy Kilmister halálát követően, és aligha lep meg bárkit is, amit mondott: a főnök távozásával természetesen a Motörhead hosszú és csodás karrierje is befejeződött.

Megszólalt Lemmy két zenésztársa is a 70 éves rocklegenda halálhíre kapcsán. Phil Campbell gitáros a Twitteren tett közzé egy rövid bejegyzést. „Kedves barátom és testvérem tegnap elhunyt. Az élet már sosem lesz ugyanaz. Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat. Nyomassátok hangosan!”, írta. Mikkey Dee-t a svéd Expressennek sikerült telefonon utolérnie, a dobos pedig megerősítette, ami eddig is nyilvánvaló volt. „A Motörheadnek természetesen vége, hiszen Lemmy volt a Motörhead”, fogalmazott Mikkey. „A zenekar tovább él majd az emberek emlékeiben. De nem fogunk turnézni, nem lesznek további lemezek, meg semmi. A brand tovább él, akárcsak Lemmy, akit mindenki megőriz majd a szívében.”

Lemmy egészségügyi problémái kapcsán Mikkey csak annyit mondott: a frontember tényleg rossz állapotban volt az utóbbi időkben. „Szörnyen lefogyott, minden energiát kiadott magából a színpadon, utána pedig mindig nagyon-nagyon elfáradt. Elképesztő, hogy egyáltalán képes volt zenélni, és be tudta fejezni a legutóbbi Európa-turnét. Aminek még csak húsz napja… Hihetetlen. Fantasztikusan jó érzés most, hogy képesek voltunk befejezni most ezt a turnét. Sokat jelent számomra, hogy nem mondtuk le a bulikat Lemmy miatt. Nagyon hálás vagyok neki a közös éveinkért, és hogy ennyire jól éreztük magunkat együtt.”

Phil Campbell 1984-től, Mikkey Dee 1992-től zenélt a Motörheadben, ezáltal Lemmy után ők húzták le messze a legtöbb időt a zenekarban. A legklasszikusabb felállásból már csak Eddie Clarke gitáros él, hiszen idén novemberben Phil Taylor dobos is elhunyt. „Akárcsak Phil, ő is olyan volt nekem, mintha a testvérem lenne. Teljesen össze vagyok törve. Rengeteget tettünk le az asztalra így hárman. Most nagyon üres helynek tűnik számomra a világ. Még az is gondot okoz, hogy egyáltalán megtaláljam a megfelelő szavakat. Örökké élni fog tovább a szívünkben. Nyugodj békében, Lemmy!", írta Fast Eddie.

 

Hozzászólások 

 
+10 #3 Tulus 2015-12-29 22:53
Lemmy, soha nem feledünk! Köszönjük a sok fantasztikus lemezt, köszönjük, hogy megmutattad nekünk az utat, azt, hogy hogyan lehet szerényen, mindenféle sztárallűrök nélkül legendává válni!

Találkozunk a Valhallában!
Idézet
 
 
+8 #2 wolf 2015-12-29 21:45
Sosem voltam Motorhead rajongo,de Lemmyt borzasztoan tiszteltem mindig.Oriasi metal arc volt,egy utolso igazi rocklegenda es rocksztar.Nyugodj bekeben Lemmy batyo!Rock in peace!
Idézet
 
 
+30 #1 Codename333 2015-12-29 18:10
Furcsa, nem igaz? Az ember élete annyi máséhoz kapcsolódik, és ha egyszer nincs, szörnyű űrt hagy maga után.
Az élet csodaszép c. film
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.