Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A Metallica nem büszke az új dalokra, vagy csak a rajongóknak akar kedvezni”

0317opethMikael Åkerfeldt továbbra is elégedett a legutóbbi Opeth albummal, és nem érti azokat a zenekarokat, amelyek nosztalgiaprogramokat játszanak a turnéikon ahelyett, hogy az aktuális lemezeket népszerűsítenék. Mikael már dolgozik néhány új ötleten is, amik között metalosabb szabásúak is akadnak.

Már készülnek a svéd Opeth új dalai, bár Mikael Åkerfeldt egyelőre leginkább csak gyűjtögeti az ötleteket a következő nekifutáshoz. „Három ötleten dolgozom mostanában, és az egyik nagyrészt el is készült. A másikon az utolsó turné beállásain jammelgettünk, ez amolyan tisztelgés az olasz Goblin zenekar előtt, akiket régóta szeretek. Goblinosan is szól, és a címe is Goblin. A legutolsó pedig elég sokszínű, de alapvetően olyasmi, mint egy gonosz metal nóta. Kicsit túlpörgetett, és nem az jellemző rá, hogy a kevesebb több, hanem hogy a több több...", mondta Mikael egy ausztrál rádióinterjúban.

Egyelőre ugyanakkor nem tudni, a legutóbbi, sok vitát eredményező Heritage nyomdokain halad-e majd az új Opeth lemez, vagy kicsit ismét besúlyosodnak rajta a svéd progresszívek. „A Heritage lemezzel sok új rajongót szereztünk, olyanokat is, akik sosem voltak metalosok, nemhogy death metalosok. Most pedig visszaásnak, és megismerkednek a régebbi dalainkkal, lemezeinkkel is. Az utolsó album jól sült el számunkra: kereskedelmileg is jól teljesített, és művészileg is elégedettek vagyunk vele. Persze rengeteg negatív visszajelzés is érkezett: emberek, akik utálják a lemezt, és most már a zenekart is, mert becsaptuk őket, árulók vagyunk, nem vagyunk metal, és bla-bla-bla. De ezt már mindet hallottuk korábban is, semmi új nincs benne: egész karrierünk során azt kaptuk, hogy pinák vagyunk, hogy őszinte legyek. Nem is figyelünk oda az ilyesmikre, mert nem úgy dolgozom, hogy mindenki szeresse, amit csinálunk. Nem maradhatsz mindig ugyanaz. A Metallica sem lenne képes megírni még egy Master Of Puppetsot, és nem is hinném, hogy ez lenne a céljuk. Bár a Metallica nagyon érdekes számomra, mert miután az első öt lemezzel a metal egy egészen új formáját alakították ki, és ahogy továbbra is gyártották az albumokat... Arra gondolok, hogy a Load és a Reload kurvára gyűlölt lemezek voltak, nem tudom, hogy a zene vagy az imázs vagy valami más miatt. Utána pedig vissza akartak térni a gyorsabb dalokhoz a St. Angerrel meg a Death Magnetic-kel, de ez még a rajongóik szemében sem nagyon sikerült – nálam sem működött a dolog őszintén szólva. De ettől még nagyobbak, mint valaha, kibaszott hatalmasak, pedig ha megkérdezed a rajongóikat, 90-95, de lehet, hogy akár 100 százalékuk is valamelyik '80-as évek-beli albumukat vagy a fekete lemezt jelöli meg kedvencként, és nem igazán van oda az azóta megjelentekért. És ugyanez áll magára a Metallicára is. Miért nem játszanak több új dalt élőben? Nem büszkék az új dalokra, vagy csak a rajongóknak akarnak kedvezni? Nem tudom eldönteni, de mindenképpen érdekes a dolog. Mi csak egy fing vagyunk a szélben a Metallicához képest, de amikor kihozunk egy új anyagot, mindig az a kedvencünk, és arról akarunk játszani, azt akarjuk népszerűsíteni. Őket meg láttam közvetlenül a St. Anger megjelenése után, és a két és fél óra alatt talán egy új nóta került elő. Nem mintha többet akartam volna hallani arról az albumról egy vagy két dalnál, mert nem tetszett, de akkor is érdekes volt, hogy nem álltak oda a saját anyaguk mögé, hanem helyette a Master Of Puppets dalait játszották."

Új Opeth album idén mindenesetre biztosan nem várható.

 

Hozzászólások 

 
-1 #8 bélférgek támadása 2013-03-18 11:23
Akkor voltam odaáig az Opeth-ért amikor még csak ilyen félhomályos képek voltak róluk, meg a zenéjük is hasonlóan ködös hangulatú és teljesen újszerű volt , úgy 2002 felé kellett volna abbahagyniuk,va gy még korábban.
Idézet
 
 
+3 #7 bagoly 2013-03-17 23:51
nekem személy szerint a St. Anger a kedvenc metallica lemezem és baromira nem értem azokat akik szapulják. a legösztönösebb, legnyersebb anyaguk, tele zabolátlan indulattal amihez igenis illik a repedtfazék dobhangzás. tökéletes ahogy van.
Idézet
 
 
+7 #6 shownomarcy 2013-03-17 14:43
Koncert szempontból talán nincs is jelentősége, hogy egy 20-30-40 éve a pályán lévő csapat milyen albumot hoz ki. Csinálhatnak jó albumot, ha olyan együttesekről beszélünk, akik "definitív" "Klasszikus" stb. albumot, albumokat készítettek egyszer, az úgyis überel mindent...
Hiába baromi jó a Christ Illusion, mindenki Reign In Blood-ot akar... én meg a Crionics-ot akarom hallani, ehh.
Idézet
 
 
+3 #5 Ighyylien 2013-03-17 13:44
Brumm! The Memory Remains, The Outlaw Torn, Until It Sleeps, Fuel vagy a személyes kedvencem a Bleeding Me... Ez csak pár hatalmas szám abból az érából. A múltat nem tudják visszahozni és ezt ők is tudják. De legalább nem magukat ismétlik folyamatosan...
Idézet
 
 
+3 #4 Brumm 2013-03-17 12:48
Van egy fenét rengeteg jó nóta a Loadról meg a Reloadról. Jól is teszik, hogy a Black Albumot követően szinte nem játszanak dalokat, mert nem is jók saját magukhoz képest és a rajongók sem szeretik. Most a legtöbb Metallica rajongó, ha elmegy egy Metallica koncertre életében először, akkor kurvára nem fog örülni ha egy semmi Load, Reloados, vagy Saint Angerös számot nyomnak le és emiatt kihagyják a Master of Puppetsot, vagy mondjuk a Seek and Destroyt, vagy bármelyik mást amelyiket alig vár az ember, hogy lásson, halljon élőben.
Idézet
 
 
+6 #3 shownomarcy 2013-03-17 12:41
Szerintem elég sok veterán csapatnál kihullanak az új dalok egy idő után. Van az albumnak egy turnéja, azon nyomják és ennyi. A Metallica is betett 4-6 számot a DM-ről a WM turnén (2008-2010 - rövidke 2 és fél év). Most meg a Hell and Black-et játszák szinte mindig.

Egyébként ki ne szeretne retrózni? Ki NEM szeretné meghallgatni az Oriont élőben? :) Úgy láttam az Iron Maiden is sok ilyen turnét nyomott az elmúlt években.
Idézet
 
 
+2 #2 maradonnna 2013-03-17 11:43
Foglalkozzon csak az Opethszel!Jobba n teszi! :)a Metallica teljesen más kategória!
Idézet
 
 
+7 #1 Csabi 2013-03-17 10:32
Mondjuk ebben igaza van,játszhatnán ak azokról az albumokról is.Van egy csomó jó szám a Loadról,Reloadr ól meg a St.Angerrel is.(sőt a St.Anger számai élőben nagyobbat ütnek mint az albumon anno)Beyond Magnetic-ről is játszhatnának mondjuk a Rebel of Babylon-t,ami egy nagyszerű szám.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.