Shock!

december 06.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Megadeth új lemezén sem lesz hallható David Ellefson játéka

Újrajátszatja a Megadeth a készülő következő album már feljátszott basszustémáit egy új emberrel, miután David Ellefson magánéleti botránya után kikerült a zenekarból. A csapat már tárgyal az esetleges jelöltekkel.

0430dave

Nemcsak a Megadeth jövőbeli turnéaktivitásaiból marad ki David Ellefson basszusgitáros, hanem a már szinte teljesen elkészült új lemezen is ismét feljátszatják a sávjait egy új emberrel. Mindezt Dave Mustaine jelentette be a Gimme Radión futó műsorában. „Haladunk – mondta a zenekar főnöke. – A lemez lassan elkészül, és pár héten belül valaki megint feljátssza a már meglévő basszustémákat. Ennek viszonylag gyorsan kell lennie, mert egy nagyon penge basszusgitárossal egyeztetünk, és remélhetőleg a felvételek után is folytatódhat az együttműködés. Vagy már a felvételek előtt megkeressük azt az embert, aki a továbbiakban az állandó basszusgitárosunk lesz.”

Ellefsonnak azután kellett távoznia a csapatból, hogy május első felében szexuális tartalmú magánüzenetek, illetve webkamerás maszturbálós videó került fel róla a Twitterre és az Instagramra. Mustaine ezután kirakta a csapatból Juniort: mint rövid közleményében írta, viszonyuk egyébként is feszült volt, a történtek pedig a rendelkezésre álló kevés információ mellett is ellehetetlenítik a további közös munkát. Ellefson pár nappal később bejelentette, hogy kártérítési pert, illetve magánindítványos büntetőeljárást kezdeményez a felvétel kiszivárogtatójával szemben. Menet közben a rendőrség is tisztázta bármiféle bűncselekmény gyanúja alól.

A 2016-os Dystopia utódja pár hónappal ezelőtt még The Sick, The Dying And The Dead munkacímen futott, a megjelenés valamikor az év második felében várható. A Megadeth augusztus 20-tól – elvileg – a Lamb Of Goddal turnézik Észak-Amerikában.

 

Hozzászólások 

 
#15 sanyi 2021-07-14 11:20
James LoMenzo-nak örülnék nagyon ha visszatérne. Nagy kedvenc. Micsoda életmű áll mögötte: White Lion, Pride & Glory, Sweet & Lynch, Black Label Society, DLR és persze a Megadeth 2006-2010 közötti korszaka.
Idézet
 
 
#14 janomano 2021-06-20 14:28
A Greg Christian neve mar felmerült itt-ott. Szerintem ö lesz a kivalasztott. Harom ev mulva meg majd elül a tema es a Mustaine visszaveszi.
Idézet
 
 
#13 Igor Igorovics 2021-06-19 13:09
Egy időben eléggé rá voltam kattanva ezekre a témákra és elég sok mindent el olvastam róla. De azt kell mondanom, hogy szinte minden cikk mást írt. Szerintem ez zenekar, menedzsment, zenei piac és megállapodás kérdése. Mert azt azért elég nehezen hiszem el, hogy pl, Lombardo nem kapna egy fityinget sem a Slayer lemezek után, mivel egy dalban sem volt társszerző hivatalosan. Vagy hogy Nicko McBrain csak egy dal társszerzőségér t kapna pénzt. azt is csak a Dance of Death után (New Frontierben volt szerző). Ami biztos, hogyha session zenész vagy, akkor fix pénzért játszol, de ha rendes tag vagy, akkor szerintem ez elsősorban a megállapodástól függ. És ha már Megadeth... Dime nyilatkozta még nagyon régen, hogy a Mustaine egy rakás dolgot beígért neki még szponzori szerződést meg egészségbiztosí tást is. Viszont a Dystopia idején meg azt nyilatkozta Dave, hogy csak azért tünteti fel a többi tagot egy számban, hogy kapjanak jogdíjat, mert amúgy mindent ő ír. Szóval ezért gondolom azt, hogy ez elsősorban deal kérdése.
Idézet
 
 
#12 Kotormán Kelemen 2021-06-18 15:44
Idézet - balalajka:
Idézet - Asidotus:
gondolom Ellefsonnak nagyobb jogdíj járt volna, mintha most odavennének valaki mást

Természetesen, mivel gondolom néhány témát is írt az albumra.


Ha néhány témát is írt az albumra, akkor viszont azt ki fogják fizetni függetlenül attól, hogy ki játssza fel. Ez két külön dolog. A felvételért ugyanis önmagában semmilyen jogdíj nem jár. A szerzőségért igen.
Idézet
 
 
#11 zebraman 2021-06-18 14:50
Idézet - Asidotus:
gondolom Ellefsonnak nagyobb jogdíj járt volna, mintha most odavennének valaki mástNem biztos, Ellefson írta a könyvében, hogy fizetett zenész a zenekarban és ez neki így jó, mert nem kell a dolog üzleti oldalával foglalkozni. Szerintem ugyanannyit keres, mint a dobos, vagy a szólógitáros.

A basszusgitárt nem tudná felvenni Dávid és Kiko? Vagy egy szintis?
Idézet
 
 
#10 balalajka 2021-06-18 13:08
Idézet - Asidotus:
gondolom Ellefsonnak nagyobb jogdíj járt volna, mintha most odavennének valaki mást

Természetesen, mivel gondolom néhány témát is írt az albumra.
Idézet
 
 
#9 Asidotus 2021-06-18 12:07
gondolom Ellefsonnak nagyobb jogdíj járt volna, mintha most odavennének valaki mást
Idézet
 
 
#8 Igazmondó 2021-06-18 11:50
Idézet - Kotormán Kelemen:
Idézet - Igazmondó:
Nem kell (nem akar) jogdíjat fizetni neki.


Ennek semmi értelme nincs. Akkor másnak kell fizetnie.


Úgy értem Ellefsonnak. Ne legyen köze a jövőben a zenekarhoz semmilyen formában, nincs bocsánat, határvonal meghúz, stb stb.
Idézet
 
 
#7 Kotormán Kelemen 2021-06-18 10:10
Idézet - Igazmondó:
Nem kell (nem akar) jogdíjat fizetni neki.


Ennek semmi értelme nincs. Akkor másnak kell fizetnie.
Idézet
 
 
#6 Simple 2021-06-18 08:30
Mekkora lenne Jasont bevenni, és így ketten is a Metallicából jönnének:)
Idézet
 
 
#5 nikfisz 2021-06-18 08:04
"Könyörgöm,akass zuk fel!"(Id.Valahol Európában)
Idézet
 
 
#4 Igazmondó 2021-06-18 08:02
Nem kell (nem akar) jogdíjat fizetni neki.
Idézet
 
 
#3 holle anyó 2021-06-18 07:45
Tipikus Mustaine döntés.
Idézet
 
 
#2 CCChutney 2021-06-18 05:44
Biztos megvan a maga oka ennek a döntésnek is, de így laikusként, kívülről nézve borzalmasan kicsinyes húzásnak tűnik.
Idézet
 
 
#1 Balalajka 2021-06-18 05:21
Azért ez már túlzás... bármennyire nem szeretné dave mustaine, még négy jó ideig úgyis Dave Ellefsonnal fogják azonosítani a basszus részét a ritmusszekcióbó l, bárki játssza is fel az új lemezt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.