Shock!

június 13.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A legelső lemezeinken megalapozott és körülhatárolt stílusban megyünk tovább”

War Against All címmel, május 26-án jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában az Immortal új lemeze. A címadó szerzemény máris meghallgatható az albumról.

1025immortal

Május végén új albummal jelentkezik az Immortal. A War Against All a tizedik nagylemez lesz a sorban a legendás norvég blackerektől, és egyben a második, amelyen már egyáltalán nem szerepel a nem kevésbé legendás frontember, az évek óta a maga útját járó Abbath Doom Occulta. „A legelső lemezeinken megalapozott és körülhatárolt stílusban megyünk tovább – mondja Demonaz Doom Occulta, polgári nevén Harald Nævdal. – Gyors, dühös, epikus és méltóságteljes Blashyrkh-metált játszunk, más szóba sem jöhet. Noha a stúdiózás nélkülözhetetlen a végeredményhez, az ottani munka meg sem közelíti a dalszerzési folyamatot. A mai napig otthon írom az összes gitárriffet és zenét ugyanabban a régi hangulatban, és ez a szövegekre is áll. Leginkább a black metal korai érája inspirál: a hideg éjszakák kint, az erdőben, a hegyek tövében, a téli holdfényben. Ez tartja életben a szellemiséget, és egyben ez képezi a zenénk alapját."

immortal_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. War Against All
02. Thunders Of Darkness
03. Wargod
04. No Sun
05. Return To Cold
06. Norlandihr
07. Immortal.
08. Blashyrkh My Throne

A címadó dal máris meghallgatható. A legutóbbi Immortal-lemez, a Northern Chaos Gods 2018-ban jelent meg. Mivel Demonaz és az előző albumot feldoboló Reidar „Horgh" Horghagen a megjelenés után nem sokkal maguk is névhasználati jogvitába keveredtek, a dobos az új anyagon már nem szerepelt, sessionisták működtek közre a felvételek során. A produceri feladatokat az Enslaved és az Audrey Horne gitárosa, Arve Isdal látta el.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.