Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A közönség általában semmit sem tud a zenészek közötti viták lényegéről”

0508lil Vivian Campbell limfómás megbetegedése ellenére is megtartja augusztusi bemutatkozó koncertjeit a Last In Line, a klasszikus DIO felállás hangszereseiből és Andrew Freeman énekesből álló tribute zenekar. Vinny Appice dobos egy friss interjúban elárulta, hogy már nincs semmi baja a másik nemzetközi DIO haknicsapattal, a DIO Disciplesszel.

„Annyi volt velük a bajom, hogy pár hónappal Ronnie halála után kezdték meg a tevékenységüket, amit szörnyűnek találtam, mert egyszerűen még nem érkezett el a megfelelő idő”, magyarázta a DIO Disciplest illető, korábban hangoztatott negatív véleményét Appice a BackstageAxxessnek. „Most már azt csinálnak, amit akarnak, tök jó. Én is folyamatosan játszom a DIO dalokat a Drum Wars projekttel, hiszen komoly részese voltam a zenekarnak. Egyszerűen annyiról volt szó, hogy amikor elkezdték, nem tűnt megfelelőnek az időzítés. Pár koncertet még játszom is velük nemsokára, mivel éppen dobosra volt szükségük.”

A Last In Line-nak persze nem kizárólag a konkurensekre tett régebbi megjegyzések miatt kell magyarázkodnia az interjúkban, hanem a hirtelen Ronnie James Dióval közös múltjához visszakanyarodó Vivian Campbell miatt is. Mint köztudott, a gitáros kifejezetten rossz viszonyban vált el az énekestől a ’80-as évek közepén, és soha többé nem is beszéltek egymással, miközben a sajtóban egyik fél sem fukarkodott a másikat illető negatív megjegyzésektől. „Ugyanarról van itt is szó, mint a Black Sabbathnál”, mondta Appice a téma kapcsán. „Kiderült, hogy Bill Ward nincs ott, mire mindenki feldühödött. Aztán azt mondták, nekem kellene ott lennem, és miután nem így történt, megint mindenki feldühödött. Egyáltalán nem számít, ki érintett az adott helyzetben, folyamatosan megy a drámázás. De amint elkezdődik a koncert, mindenki úgy áll a dologhoz, hogy a Sabbathot jött megnézni, és imádni is fogják. Viv a régi zenénk részese volt. A színfalak mögött egy csomó olyan dolog folyik, amiről az embereknek fogalma sincs, és tipikusan ezek azok az ügyek, amik problémákat okozhatnak egy zenekarban: az ilyesmik vezetnek a feloszlásokhoz, a tagcserékhez, miközben a közönség semmit sem tud a zenészek közötti viták lényegéről. Annak idején alapos okai voltak annak, miért nem működött a dolog Vivvel, aztán kicsit elkanyarodott a téma a lényegtől. De imádja játszani a dalokat, a zenekar pedig fantasztikusan szól. Szóval a végén az emberek úgyis látni akarják majd a csapatot, és imádni is fogják, mert tényleg ez lesz az igazi.”

Appice szerint a Hurricane-ből ismerős Andrew Freeman produkciója még Diónak is tetszene. „Andy óriási énekes. Nem úgy néz ki, mint Ronnie, nem akar olyan lenni, mint Ronnie. És Ronnie imádná őt, ha itt lenne. Szívvel-lélekkel énekel, ugyanúgy, mint Ronnie. De ettől még Ronnie természetesen Ronnie marad, senki sem közelítheti meg őt.”

A Last In Line debütálása a világ legnagyobb metal fesztiválján, Wackenben esedékes augusztus 2-án, majd négy buli következik az Egyesült Királyságban: 8-án Belfastban, 9-én Glasgow-ban, 10-én a derbyshire-i Bloodstock Open Air feszten, 11-én pedig Londonban játszanak. Hamarosan természetesen további fellépések is várhatók, pláne, hogy a csapatot állítólag valósággal hajkurásszák az ügynökségek a világ minden táján. Ami a leendő koncertprogramot illeti, a korábbi interjúk alapján a banda csak az első három lemez, a Holy Diver, a The Last In Line és a Sacred Heart legjobbjaira koncentrál majd, vagyis a Campbell távozása utáni korszakból nem akarnak előszedni semmit.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.