Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A King Crimson frontemberével és a Jane's Addiction basszerével éledt újjá a Nine Inch Nails

Trent Reznor sem bírta túl sokáig a Nine Inch Nails nélkül: noha 2009-ben a csapat lefolytatta húszéves évfordulós turnéját, és utána jobblétre szenderült, a főnök most bejelentette az újjáalakulást, ami egy alapos amerikai koncertsorozattal kezdődik meg még idén nyáron, méghozzá igen izgalmas felállásban. Új lemezről egyelőre nincs hír, de nem lepődnénk meg, ha az sem váratna magára sokáig.

Néhány éves szünet után újjáalakult és ismét amerikai turnéra indul a nyáron a Nine Inch Nails, akiknek jelenlegi felállásában a főnök Trent Reznor mellett a King Crimson gitáros/énekese, Adrian Belew és a Jane's Addictionből ismert Eric Avery basszusgitáros is helyet kapott. Rajtuk kívül Josh Eustis, a Telefon Tel Aviv nevű formáció billentyűs/DJ-je, illetve két korábbi NIN muzsikus, Ilan Rubin dobos és Alessandro Cortini billentyűs/gitáros/basszer is játszik majd a turnén. Belew vendégként több korábbi Nine Inch Nails albumon is vendégszerepelt. „Adrian Belew társaságában dolgoztam pár zenei ötleten, aminek kapcsán elkezdtünk beszélgetni az élő előadásokról", magyarázza a hátteret Reznor. „Ezután beindult az agyalás, majd több lépcsőfokkal később ez vezetett el ahhoz a döntéshez, hogy újragondoljuk, mi lehetne a Nine Inch Nails. Először egy koncertről volt szó, aztán felhívtunk pár barátot, átvettünk egy csomó új ötletet, és lekötöttünk egy bulit, ami után sorra következett a többi is."

A Nine Inch Nails nyáron adja első koncertjeit, amit ősszel egy teljes amerikai arénaturné követ majd, utána pedig 2014-ben is játszani akarnak, méghozzá a világ minden táján. Új albumról egyelőre nem tudni, de ebben a felállásban alighanem vétek lenne nem csinálni egyet – főleg a Reznor által említett új ötletek meglétének fényében –, így alighanem előbb-utóbb erre a pontra is eljutnak. A zenekar utoljára 2009-ben turnézott, az akkori, hivatalosan búcsúként futott kör Budapestet is elérte. Utolsó stúdiólemezük The Slip címmel jött ki 2008-ban.

A NIN újjáéledése nem érinti a Reznor és felesége, Mariqueen által alapított How To Destroy Angels tevékenységét, itt március 5-én jelenik meg az első teljes hosszúságú album Welcome Oblivion címmel, amit rövid amerikai turné is követ majd.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 neal and jack and me 2013-02-26 09:37
adrian belew? hehe
az csak jó lehet. az a fszi egy zseni, minden arannyá válik, amihez hozzáér.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.