Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A kiadó továbbra is CD-ket akar pakolni a polcokra, miközben már nincsenek polcok”

0623cultbandMár javában töri a fejét az új dalokon a The Cult, ám a zenekar és a kiadó elképzelései szöges ellentétben állnak egymással azt illetően, milyen formában kellene kihozni ezeket. Ian Astbury szerint hiába nem látják be még mindig ezt a lemeztársaságok, a hagyományos modellnek vége.

„Azon gondolkodunk, hogy kapszula-szerűen hoznánk ki az új zenéket”, magyarázta az énekes a Rolling Stone-nak. „Ez azt jelentené, hogy háromhavonta kihoznánk két új nótát, amelyekhez mindig hozzácsapnánk pár régebbi dal koncertfelvételét, meg vizuális elemeket is. Ezek a kiadványok minden formátumban hozzáférhetők lennének: bakeliten, digitális letöltésként, CD-n… Mindenhogyan. És csak limitált ideig árusítanánk őket, egy gyors terítés után nem lehetne kapni tovább őket.”

Mindez nem lenne teljesen új a banda esetében, hiszen 2010-ben már kiadtak két EP-t Capsule 1 és Capsule 2 címmel. A probléma mindössze annyi, hogy Astburyék még lógnak egy teljes nagylemezzel a Cooking Vinyl kiadónak, akiket egyáltalán nem lelkesít a zenekar elképzelése. „Nem érdekli őket ez a kapszulásdi, továbbra is CD-ket akarnak pakolni a polcokra, miközben már nincsenek polcok. Már a BestBuyban is alig van hely nekik. Valamelyik nap jártam egy Whole Foodsban, és csak bakeliteket láttam… Meg is lepődtem, micsoda ellenállással fogadták az ötletemet. Megpróbálkoztunk már a saját finanszírozású úttal is, de amikor élen jársz valamiben, folyamatosan magyaráznod kell az embereknek, pontosan miről is van szó. Márpedig ez egy friss perspektíva, mert a régi út már nem működik. Mindenesetre 2014-ben vagy 2015-ben kijön tőlünk valami. Nem köteleződtünk el egyetlen producer mellett sem, és hagyjuk, hogy a zene vezessen bennünket. Nem függünk attól, hogy felkerülünk-e a Billboard Hot 100-ra, vagy hogy játszik-e majd minket a tévé.”

A The Cult soraiban nyáron James Stevenson váltotta Mike Dimkich ritmusgitárost, a felállás ettől függetlenül stabil, vagyis Astbury és Billy Duffy gitáros továbbra is Chris Wyse basszer és John Tempesta dobos ritmusszekciójára támaszkodhat. A zenekar legutóbbi albuma tavaly jött ki Choice Of Weapon címmel.

 

Hozzászólások 

 
+9 #1 Flagellator1974 2013-12-30 09:06
Jelenleg lövésem sincs merre a francba fog a zenehordozók sorsa eldőlni. Kapszulák (kapSzulák, jaaj :) cd, bakelit. Az eszem azt mondja, hogy a pörgettyűs zenehallgatásna k nincs jövője. Ellenben a kapszulás változatot fel lehetne dobálni egy kis könyvecskés dologgal, hogy ne csak hallgatni lehessen, hanem nézegetni is. Vagy: elektronokkal menne az egész, tehát bedugod a tévébe, fél-, vagy negyedmilliós hangcucc a háttérben és minden számhoz lenne klip+egy nagy rakás kép, élő felvételek, interjúk (az adott ország nyelvére feliratozva) a kapszula galériájában. Tehát kb. mint egy dvd. Vagy komolyan kitartanak a bakelit mellett és nem hal be a piac előbb-utóbb. Csak a bakeliten korlátozva lenne a művész a fene nagy szabadságban, míg a kapszulára nem kellene ilyen kompromisszumot kötni, mert csak a tehetségtelensé g szab határt. Szóval, tudja a fene, mi lesz itt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.