Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A hardcore-vonalat is erősíti a Rockmaraton

Szépen körvonalazódik a dunaújvárosi rockparadicsom napi bontása is – a szervezők legfrissebb bejelentése szerint július 10-én is a HC-mennyországba csöppennek a Szalki-szigetre látogatók.

0303styg

A július 14-i Ignite – Madball – Dog Eat Dog hármas mellé tizedikén a kaliforniai Stick To Your Guns is csatlakozik. A színtér több mint tíz éve töretlenül népszerű zenekara a 2012-es, hatalmas sikert aratott Diamond után tavaly februárban új albummal jelentkezett, a Jesse Barnett vezette a csapat minden bizonnyal ismét emlékezetes koncertet ad a Rockmaraton színpadán.

A felhozatal tovább bővül a szintén Kaliforniából érkező Being As An Ocean négyesével, akik tavaly nyáron jelentkeztek új koronggal. A 2011 óta létező csapat szintén bizonyított magyar terepen, nyáron várhatóan nem csak az előző album dalai, hanem az elmúlt évek klasszikusai is felcsendülnek.

Az európai hardcore egyik élharcosa, a holland Born From Pain közel húsz éve aktív, korábban olyan neves zenekarokkal állt egy színpadon, mint a Soulfly, az Agnostic Front, a Hatebreed vagy a Madball. Összesen hét lemezzel jelentkeztek – a legutóbbi két éve látott napvilágot – a korábbi bulikból kiindulva igazi őrület várható a koncertjükön! A hármashoz a közelmúltban Budapesten bizonyító Lionheart is csatlakozik – a kaliforniai arcok február végén mutatták be új lemezüket, a Love Don't Live Here-t. A korong a rajongók és a szakma szemében is elég sikeres, a csapat szerint eddigi legagresszívabb és legsúlyosabb albumuk, élőben mindenképp moshpit-et kíván a muzsika!

A német Wolf Down metálos beütésű hardcore-ral és súlyos riffekkel operáló zenéje mellett is nehéz elmenni szó nélkül – a csapat többek között a tavalyi Bane búcsútúrné pár állomásán is feltűnt, nálunk is sikerrel bemutatkoztak már korábban.

A világtörténelem leghosszabb rockfesztiválja már az Instagramon is jelen van - a zenei felhozatal élvezete mellett persze a pihenésre és a regenerálódásra is kell időt áldozniuk a fesztiválozóknak. Július 8-17. között Dunaújvárosban a vízparti árnyas fák alatt kellemesen ki lehet pihenni a kemény éjszakákat. Aki szeretné körülményeket is kimaxolni, a mindössze százdarabos limitált darabszámú VIP PASS-ok külön kemping használatára lesz jogosult és a VIP területekre is bejuthat. Jegyek és bérletek a Rockmaraton weboldalán és a Ticketportal hálózatában kaphatóak.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.