Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Guns N' Roses gitárosa váltja Vivian Campbellt a Thin Lizzyben

Richard Fortus, a Guns N’ Roses gitárosa (a képen) játszik majd a Thin Lizzyben, amíg Vivian Campbellt elszólítják a Def Lepparddal kapcsolatos kötelezettségei. Campbell a jövő hónaptól csatlakozik ismét leppardos társaihoz, és május 28-án játssza utolsó koncertjét a Lizzyvel az írországi Slaine Castle-ben. A Thin Lizzy a legfrissebb hírek szerint lemezt is tervez a közeljövőben.

Richard Fortus április 1-jén, a chicagói bulin már fellépett a bandával egy rövid vendégszereplés erejéig. „Ez volt az utolsó amerikai koncertem a Lizzyvel”, írta az esemény után Campbell a Facebookon. „Az új gitáros Richard Fortus is megjelent, és játszott néhány dalban. Még egy utolsó bulim lesz a bandával Írországban, és rögtön a következő nap megkezdjük a próbákat a Def Lepparddal.”

Egyelőre nem tiszta, hogy Campbell pontosan mikor térhet vissza a három régi Thin Lizzy taggal – Scott Gorham gitárossal, Darren Wharton billentyűssel és Brian Downey dobossal – kiálló bandába, de a Def Leppard naptára az év hátralévő részére egészen biztosan tele van. Habár az ajtó mindig nyitva áll előtte, egyelőre az sem tiszta, tudja-e majd Vivian vállalni a Thin Lizzyvel a közelgő stúdiózást, hiszen a zenekar idén úgy döntött: félreteszik eddigi aggályaikat, és nekigyürkőznek a Phil Lynott nélküli lemeznek. „Talán itt az ideje, hogy a banda ismét stúdióba vonuljon", mondta Gorham a Billboardnak. „Az egyes számú kérdés, amit az emberek nekünk szoktak szegezni, arra vonatkozik, hogy tervezünk-e felvenni új anyagot. Úgy látom, a rajongók bíznak ebben a felállásban, amiért nem is hibáztatom őket. Sikerült átugranunk az érzelmi gátakat... Ricky Warwick már írt néhány kibaszott gyilkos szöveget, és azt hiszem, azzal a tehetséggel, ami a mostani Thin Lizzyben felgyülemlett, elő tudnánk csalogatni magunkból egy igazán erős lemezt. Vagy legalábbis elérkeztünk arra a pontra, hogy komolyan fontolóra vegyük ezt, eddig ugyanis nem volt téma a dolog."

A Thin Lizzy 1996 óta aktív kisebb-nagyobb kihagyásokkal, a mostani tagságból Gorham mellett Brian Downey dobos és Darren Wharton billentyűs képviselik a régi – azaz már Phil Lynott-tal is közösen dolgozó – muzsikusokat. A Gorham mellett a reunion motorjának tekinthető John Sykes gitáros/énekes távozását követően a csapat frontembere jelenleg a The Almightyból ismert Ricky Warwick, a basszusgitáros pedig Marco Mendoza. A a 25 éve halott Lynott nélkül persze nem lesz egyszerű dolguk, akár Vivian gitározik Gorham mellett, akár Fortus…

A zenekar februári bécsi koncertjéről itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.