Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A gitárszakma elitje vonul fel Jason Becker új szólóalbumán

Triumphant Hearts címmel jelenik meg december 7-én Jason Becker új nagylemeze. Az albumról máris meghallgatható az első szerzemény.

1011jb

A Music Theories Recordings és a Mascot Label Group kiadásában érkezik december 7-én Jason Becker új nagylemeze. A '80-as évek egyik legígéretesebb gitárhőse lassan harminc éve küzd a Lou Gehrig-kórral, más néven ALS-szel, amely az idegek pusztulásával járó, az esetek többségében gyorsan halálos, ám ezeken kívül is bénulást hozó betegség: maga Jason is lebénult, és beszélni sem tud, a külvilággal egy speciális, a szemmozgásaihoz kötött gép és komputerek segítségével kommunikál. E berendezések révén zenéket is ír – így készült el annyi év után ez a nagylemez is, amelyen a gitárrészek jelentős részét Becker barátai játszották fel, köztük olyan nagyágyúk, mint Joe Satriani, Steve Vai, Neal Schon, Steve Morse, Paul Gilbert, Joe Bonamassa, Uli Jon Roth, Guthrie Govan, Trevor Rabin és még sokan mások. Ám legalább ennyire örömteli, hogy maga Becker is hallható az anyagon, igaz, még a '80-as és a '90-es években rögzített témákkal.

„Sokan sajnálnak, amit értek is, én azonban roppant szerencsésnek tartom magam", mondja Jason. „Már nem hiányzik a gitározás. Biztos vagyok benne, hogy azért alakult ez így, mert a helyzet megváltoztathatatlan, de akkor is rengeteg mindenért hálás vagyok. Olyan emberek vesznek körül, akik szeretnek, és még mindig alkothatok zenét."

jasonbecker_cA dallista az alábbi lesz:

01. Triumphant Heart (ft. Marty Friedman, Gluaco Bertagnin, Hiyori Okuda)
02. Hold On To Love (ft. Codany Holiday)
03. Fantasy Weaver (ft. Jake Shimabukuro)
04. Once Upon A Melody
05. We Are One (ft. Steve Knight)
06. Magic Woman (ft. Uli Jon Roth, Chris Broderick)
07. Blowin' In The Wind
08. River Of Longing (ft. Jon Satiriani, Aleks Sever, Guthrie Govan, Steve Morse)
09. Valley Of Fire (ft. The Magnificent 13)
10. River Of Longing (ft. Trevor Rabin)
11. Taking Me Back
12. Tell Me No Lies
13. Hold On To Love (ft. Codany Holiday) [Chuck Zwicky Remix]
14. You Do It

Mindjárt az első single Valley Of Fire is önmagáért beszél, ebben ugyanis egyszerre hallhatjuk Steve Vait, Joe Bonamassát, Paul Gilbertet, Neal Schont, Marty Friedmant, Michael Lee Firkinst, Mattias IA Eklundh-ot, Greg Howe-ot, Jeff Loomist, Richie Kotzent, Gus G.-t, Steve Huntert és Ben Woodsot.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#4 kamikaze 2018-10-11 14:24
Idézet - a.magyar:
Ez kilenc perc libabőr volt,ennyi zsenit egyben hallgatni nem mindennapi élmény!

Teljesen meg vagyok hatódva, reggel óta csak ezt hallgatom. Annyi érdekesség van benne, hogy remélem sokáig tart majd kiismerni. Mindegyik vendég nagyon odatette magát, és bár jelentős különbségek vannak az egyes bárdisták stílusában, sikerült az egészet valamennyire egységesíteni. Szerencsére jól is szól, méltó a Jason Becker névhez. Természetesen ebben a producer szerepe is elvitathatatlan , mégis azt mondom, hogy le a kalappal a közreműködők előtt! Rég vártam ennyire lemezt.
Idézet
 
 
#3 Zoli 2018-10-11 13:23
A Perpetual Burn-t én is hiányolom a klasszikushock rovatból, simán ott lenne a helye!
Idézet
 
 
#2 a.magyar 2018-10-11 11:44
Ez kilenc perc libabőr volt,ennyi zsenit egyben hallgatni nem mindennapi élmény!
Idézet
 
 
#1 kamikaze 2018-10-11 08:42
Becker korszakos zseni volt, akinek hatása - mint a lemezén szereplő egészen elképesztő közreműködői névsor is mutatja -, a mai napig él! Ennyi világhírű gitárost talán még soha nem sikerült egy ügyért - zenésztársért - összeverbuválni . Éppen ezért egy kissé sajnálom és furcsállom, hogy ha ekkora tisztelettel viseltetnek iránta a kollégái, itt a Shock-on még egyetlen munkája sem - gondolok itt elsősorban a Cacophony albumokra és a Perpetual Burn-re - tudott eddig bekerülni a Klasszikusokba. A lemeze persze szokás szerint kötelező!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.